God Morgon Världen! Tandläkaren, Apoteket, Mediciner, Pengar, Socialförvaltningen Och Capio… Redan trött!! Och dessa drömmar om döden..?

God Morgon Världen!

Denna morgon har den ena halvan i den här kärlekshistorien haft en mindre bra natt.
Min kärlek, han jag alltid vill vara nära, nära, har varit sömnlös, legat och lyssnat på grannens springande barn i lägneheten ovanpå och inte sovit mycket alls.

Han vill dricka kaffe med mig och bestämmer sig för att vila senare. Klockan är 06.15.

Jag däremot, har sovit bra, men hemsökts i mina drömmar av döda människor och stora hus. I drömmarna har jag varit stressad och känt mig jagad… 
Hus veta jag symboliserar känslolivets olika plan, och jag veta att dödens närvaro i drömmar tyder på attitydförändringar och att somligt i det privata känslolivet är på väg att förändras.   
Att känna sig jagad och stressad i drömmar, blev jag tvungen att söka upp en bra förklaring till på webben. 
Och… Det kan tyda på stress, tydligen, och känslan av att inte hinna med förändringarna och situationerna i livet. Det nydanande…
Att vara jagad kan betyda att tillvaron blir annorlunda och förnyas. Pånyttfödas… 
Spännande! Det där vet jag inte om det stämmer, med förnyelsen och stressen och så, men sanningen är ju den att det händer lite mycket i livet just nu, om än små förändringar, så är det nytt och bra. 
Funderar vidare på det.

Medicinering och mediciner i går på Capio Maria. 
De hade glömt att tala om för mig att tabletterna var slut och att jag måste hämta mer på Apoteket, nu på morgonen. 

Det blev problem med en gång, och för mig snurrar det på och blir något av en ohanterlighet och väldigt stressande. 
Jag saknar ju pengar. 
Jag har inte sexhundra kronor att hämta ut medicinerna för, som de kostar. 
Jag äger inte en krona. 
Och jag upplevde med en gång att det blev motvind och ”knas.” Tanken blev om jag orkar ”hålla på” eller om jag bara ska lägga ner allting. Det tycks inte vara någon större förändring ändå, av medicinerna, tänkte jag.
Jag blir ett undvikande med en gång och vill bara hoppa av och strunta i allt.

I alla fulla fall…Jag har kontaktat Socialförvaltningen och Ekonomiskt Bistånd, för att få hjälp! 
De måste hjälpa mig, så att jag inte behöver avbryta alltihop och börja om. 
Jag har bett min Socialsekreterare om hjälp med någonting som kallas för ”Betalningsförbindelse” eller ”Rekvisition” till de Apotek som jag brukar vända mig till. De innebär att det upprättas en fakturering mellan Apoteket och Socialförvaltningen och jag själv behöver bara gå dit och förklara situationen och legitimera mig, och på så sätt få tillgång till mina mediciner!  

Jag hoppas att detta går att ordna, för annars är det bara att börja om när det slutligen kommer in lite pengar från Ekonomiskt Bistånd. 
Jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna ligga ute med sexhundra kronor, för övrigt, men jag måste komma på en lösning. 

Detta ska lösas nu på morgonen. 

Jag ska till tandläkaren också, för en undersökning som senare skall ge ett kostnadsförslag till Socialsekreteraren.
De ser inte så bra ut på den fronten heller, att jag skulle kunna få hjälp med de kostnaderna, efter som jag ”inte lider brist på tugg-förmåga” och faktiskt fortfarande har schysst tandhälsa och hela tänder. 
Det måste bara ordnas! Det blir dyrt så småningom, om jag väntar med åtgärderna! Det måste göras rent och eventuellt dra ut ett par av tänderna som är galet trasiga. 

Hur löser jag detta, om hjälpen uteblir!?
Dessa pengar!!

Och ja… Det blir stress och oro av det här! Det blir ett nytt problem med ekonomi och pengar i fokus. Hur löser jag det? Hur ska jag fixa fram pengar för mina tandläkarkostnader, om Socialförvaltningen inte hjälper mig?  
Det ordnar sig! ”Hav tillit… Gör inte problem av någonting som inte är ett problem. Sitt ner i båten. och alla problem är till för att lösas…”
Synd bara att jag med min förbannade diagnos, ADD, gärna analyserar, stressar upp mig och blir förbannat orolig för minsta lilla! 
Jag benar upp och benar ut  saker i det oändliga och jag tänker, tänker och tänker på det som kan bli ett problem, istället för att låta det bara vara bara. 
Jag kan inget göra just nu. Maktlös! Jag är helt maktlös just nu, inför situationen!
Energikrävande att idissla saker och ting som inte ens existerar, ännu…


Ja, jag ska dricka mitt kaffe. 

Läste om Obama och hans politik och de faktum att han gör sig impopulär bland sina kollegor i det politiska Amerika, och jag lär väl återkomma om det senare idag…
Tandläkaren, Apoteket, Mediciner, Pengar, Socialförvaltningen Och Capio… Redan trött!!

Väl Mött / Janne
(Bilderna är hämtade från Google Bildsökning.)

2 tankar på “God Morgon Världen! Tandläkaren, Apoteket, Mediciner, Pengar, Socialförvaltningen Och Capio… Redan trött!! Och dessa drömmar om döden..?

  1. Kostnader för mediciner är godtagbara utgifter och ska inte vara ett problem på soc. Kommer osökt att tänka på uttrycket; man måste vara frisk för att orka vara sjuk.Analyserar situstioner gör jsg ofta själv och faran i detta har lett fram till en reaktion på analysen ist för den reela situationen. Men du är ju också medveten om detta så du klarar säkert ut detta med är j a g tämligen säker på. Att man måste vara så stsrk för a tt komma tillbaka visste jag faktiskt inte trots a lla mina år i branschen sas. Men jsg undrar om du inte fätt en ytterst olämplig handläggare som borde byta jobb enligt mitt förmenande. Trots allt så går det framåt för dig med stormsteg och min eloge för din vandring på din Via Dolorosa. Namaste ♡

    Gilla

  2. Vad skönt att det inte ”bara” är jag som känner att min Socialsekreterare borde byta jobb!
    Jag tänker ofta på det där uttrycket, att man måste vara någorlunda frisk och stark för att orka vara sjuk, för det är tamejtusan rätt på spiken… Tänker på de som inte orkar och bara ger upp. Tack för att du uppmuntrar mig, jag tror att jag är stark nog och vill mycket, så det är en bra bit på vägen… Tack och bock, fina medmänniska!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s