God Morgon Världen Och Alla Medmänniskor. Alby och klockan är 07.00 Igår på Maria Capio när jag satt i väntrummet infann sig en genuin och positiv känsla av tacksamhet! Vi kom därför inte på det där med "Varför" och "Om"…

God Morgon Världen Och  Alla Medmänniskor.
Alby och klockan är 07.00

Igår på Maria Capio när jag satt i väntrummet infann sig en genuin och positiv känsla av tacksamhet!

Jag brukar inte uppskatta att vara där, sitta i väntrummet och se på alla dessa trasiga människor!
Jag tycker att det är obehagligt, ibland rent snuskigt och faktiskt hotfullt!
Inte i går morse dock! Jag satt där och väntade på min tur att få lämna urinprov och hämta mina mediciner tillsammans med dem som går Metadon eller Subutex-programmet och känslan som då infann sig var tacksamhet!
Rent tack och ödmjukhet inför att jag klarat mig så långt, att jag inte fått fysiska skador, inte fått större mentala men och inte heller ticks eller rastlös oro!
Jag vill inte påstå att det var högmod eller känslan av att jag skulle vara bättre eller finare än någon annan! 
Det var ren och positiv tacksamhet och jag njöt av dem och försökte verkligen att inte hindra de bra känslorna, börja analysera dem eller ifrågasätta huruvida det var en sanning, ärlighet och avsaknad av högfärd! 
Och det var bara rent och utan baktankar eller förhävande känslor! Det bara var där!

Det som slog mig var att jag har en så evinnerlig tur som faktiskt klarat mig! Jag lever!
Jag har inte fått några sjukdomar, Hepatit eller HIV, och jag har inga problem med att stå, gå eller röra mig! 
Jag är fortfarande, trots omständigheterna, ganska ”städad”, vältalig och propert klädd! Jag har hälsan, även om jag är väldigt trött och sover mycket, jag har mina tänder kvar och min hud är fortfarande fin och relativt följsam!
Mina tänder, som jag ska få hjälp med att göra rent och snygga till! 
Tänk att jag får hjälp med det! Det är viktigt och det är fint med fina tänder! 
Och det är viktigt känner jag, om jag ska upplevas som seriös, tillitsfull och ansvarstagande i mina försök att ordna med sysselsättning!

När jag satt där och tittade på dem omkring mig, så insåg jag ju att livet har varit följsamt den sista tiden, oavsett hur jag själv mått, känt inför det och hur jag betraktat mig själv och händelseförloppet det sista året! 
Det har ju gått bra! Jag är bra och mycket av livets tillfälligheter, små mirakler och ”bonusar” har ju kommit i min väg! 
Jag gör det jag ska och jag vet att det bär framåt! Resultatet? Boende, Jobbtorg Resurs, medicinering för ADD, föreläsningar, nyvunna vänner, kärleken, Katten Doris, två av mina systrar och mina syskonbarn!


Jag försöker, jag tycker att jag försöker vara positiv, glad och se ”processen” och allt det som så sakteliga faller på plats!
Men allt som oftast blir det känslor av skam! Många gånger föds skuld och rädsla för att det borde ha varit bättre, smidigare och framförallt mer förnöjsamt! 
Det har inte varit enkelt. 
Det är inte enkelt och jag kan berätta att med längre drogfrihet, blir det knepigare och svårare att identifiera sin känslor och olika skeenden i själslivet! Det är så väldigt mycket som ska falla på plats och bli integrerat med det nya livet!
Allt tar tid! Ingenting förändras över några veckor, och tålamodet är inte min bästa vän!

Dessa samtal i DBT och de jag har med min terapeut är ibland väldigt insiktsfulla.
Jag kan få aha-upplevelser, känna att jag förstår och vet vad vi talar om. 
När jag går därifrån, så glömmer jag saker och ting. Jag tappar snart mycket av det som sagts och jag borde faktiskt anteckna mer av det vi pratar om och kommer fram till.
Det är väldigt fascinerande att få vara med om den här terapiformen och jag upplever att det ger mig så väldigt mycket.

Igår insåg jag att jag är en hejare på att analysera det mesta jag hör, ser och upplever. Allting förgrenas och blir till mindre och mindre beståndsdelar och även det kan jag ytterligare bena upp och klyva till ännu mindre beståndsdelar.
Som ett träd. Som en stor vid buske. Den ena tanken, ger den andra, som blir till en tredje och den tredje funderingen kan delas upp i ytterligare två delar, som blir … Ja, du kanske förstår.
Dessutom är jag ytterst bra på att ”dra ner” mig själv och ”gegga” runt i gammal dynga som jag med mitt sunda förnuft vet att jag inte kan göra någonting som helst åt.

Det är passerat, slut och över. 
Vi kom därför in på det där med ”Varför” och ”Om”…
”Varför gjorde jag så, och varför sa jag det, om jag hade agerat så istället, hade det då”..? 
Varför och varför!?

Alla ”varför-tankar”, blir gärna missriktade och leder snett!
Alla ”varför-frågor” kring det förflutna och historien om dig själv går aldrig att besvara!
Du kan ändra dina åsikter, tankar och värderingar kring de som varit och skett i ditt liv, men ”varför-frågor” finns det aldrig några som helst svar på, egentligen!
Vad det gör för dig är att du förmodligen kommer att må dåligt, bli nedstämd och förlägga skuld och skam hos dig själv!
Resultatet!? Offer!
Du blir ett offer för omständigheterna och beskyller andra för det du upplevt!
Det förflutna kan vi endast ändra inställning till, emedan framtiden och nuet är det som vi verkligen kan påverka och få till riktigt bra och smidigt, om vi bara är beredda på att göra förändringar i vårt sätt att tänka, vara och se på vår omgivning!
Bland det bästa jag fått med mig att begrunda på mycket länge!

Min man, kärlek och bästa vän är ledig idag! 
Så också jag, men ska in till Södermalm och lyssna på föreläsning senare i eftermiddag. Just nu, denna tidiga timme, saknar jag lusten och önskar att få vara hemma istället, men jag kommer iväg. 
Det är bra för mig och det är ett utmärkt sätt att uppdatera tillfrisknandet och drogfriheten.

Ta hand om dig där ute i kylan, snön och allt det kalla.
Skänk en tanke till alla dem som fortfarande lider i sjukdomen och krigar mot missbruket, drogerna och hemlösheten.
I vinter kommer drygt femtio personer att frysa ihjäl, ytterligare några fler dör av en överdos.

Var snälla mot varandra där ute i tillvaron, det är helt gratis! 
Kostar på sin höjd ett leende!

På Återläsande och tack för uppmärksamheten / Arthur

2 tankar på “God Morgon Världen Och Alla Medmänniskor. Alby och klockan är 07.00 Igår på Maria Capio när jag satt i väntrummet infann sig en genuin och positiv känsla av tacksamhet! Vi kom därför inte på det där med "Varför" och "Om"…

  1. En lysande insikt ser ljuset här. Framför allt; strunta i alla varför för det finns inga svar på allt. Risken att analysera sönder det som sker är överhängande. Stäng av och lev bara rakt av. Tacksamhet är härligt och välsignad känsla. Rätt terapeut har du att samarbeta med och det är ett lyckokast sser jag. Och ett visst framsteg och mognad visar sig i din reaktion på de andra på Maria. Jag der att du gjort framsteg i ditt tillfrisknande och gottgörelse skymtar i dina tankar. Gottgörelse är ett av stegen och ska bara göras om det inte skadar någon. Nu kan det vara riktigt knepigt att ha klarat av drogfrihet så pass länge. Men ser inget högmod. Grattis till att du ska få tandvård. Le stort och öppet är viktigt. Ha en skön kväll ♡

    Gilla

  2. Tusen tack! Inlägget får mig att le och jag blev så varm och glad! Ja, just nu känns det som om det är på gång och jag på väg emot någonting fint och bra!
    Jag är oerhört tacksam för mina tänder och att det ordnar sig! Ja, det tillhör vardagslyx, men ändå är det så viktigt! Tackar ödmjukast för att du inte ”ser” eller uppfattar mig som högmodig och högfärdig! Jag försöker endast beskriva känslan hur det är att känna sig vilsen, ”fel” och bortkommen! Tack för din tid och ditt inlägg! Önskar dig en skön morgon dag! Tusen tack!! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s