Det gör mig ont som fan, att människors trångsynthet, girighet och avsaknad av empati, ska kosta flyktingar, ensamkommande barn och frihetsberövande människor, möjligheten att få lugn, ro och tröst! Många av oss borde för en tid få smaka på hur det är att fly över gränser, förbi soldater, bort från död, svält och kyla! Lättjan mynnar ut i ren Svensk dumhet…

Det gör mig ont som fan, att människors trångsynthet, girighet och avsaknad av empati, ska kosta flyktingar, ensamkommande barn och frihetsberövande människor, möjligheten att få lugn, ro och tröst!

Jag är så förbannat trött på människor som ondgör sig över främmande kulturer och främmande människor!

Jag anser att det är av ren inskränkthet, avund och lättja, som vissa medmänniskor besitter rasistiska åsikter och värderingar! 
Det är obehagligt! Det är rent ut sagt smutsigt och det luktar illa!

Inskränkthet, för att de inte vill veta, lära känna och avnjuta andra människors kulturer, seder, bruk och tankar!

Avund, för att avund är likställt med den Svenska kulturen! 
Avund för att, ”varför får de och inte jag? Varför ska de få hjälp när inte jag får”!?
Lättja, därför att det är av ren slöhet, feghet och dumdristighet som människor inte ens vill försöka att se, lyssna till och absorbera andra människors lidande, andra människors svårigheter och det vidriga med att behöva förlora allt, ibland alla anhöriga och allting man äger!
Lättjan mynnar ut i ren Svensk dumhet när medborgare i Sverige väljer att tro, lyssna på hörsägen och fördomar, istället för att ärligt, rent och schysst ta reda på ren fakta och kunskap! 
Svensken orkar inte! 
Och inställningen är; Mitt, mitt, mitt!

Många av oss borde för en tid få smaka på hur det är att fly över gränser, förbi soldater, bort från död, svält och kyla! 
Många av oss ogina, o-empatiska och rent elaka människor borde för en tid få lära sig vad rädsla och skräck är! 
Att fly över minfält, att ta sig över hav i för små och trånga båtar, att behöva gå till fots mil efter mil, och aldrig veta vad som väntar bakom nästa kulle, krön eller klippa!
Att hoppas att alla överlever och med hopp om hjälp i ett främmande land, fortsätter människor att söka, gå och våga ta sig framåt! 

Du får förlåta, men det är förkastligt av Sverige och Svenskarna att inte vilja, kunna och tro sig hjälpa andra behövande! 
Återigen; ”Att hjälpa sin nästa, behandla andra som du själv vill bli behandlad”?
Sverige är inte speciellt på något sätt, Sverige är inte unikt och inte Svenskarna heller, så vad gör oss så speciella att vi inte kan, vill eller önskar hjälpa och bistå andra?
Kliv ner från piedestalen och hjälp till! 
Människor flyr för sina liv! Människor dör!
Ska vi, jag och du, se på?

Från det ena till det andra, som så ofta…
Jag tycker inte att Jimmie Åkesson har blivit orättvist behandlad! 
Fredagens tv, Sverige och Skavlan.  
Seriöst! Var Skavlan för hård och kaxig? Löjeväckande! Trakasserades Herr Åkesson?
Bilden hämtad från Aftonbladet!

De torde väl Åkesson i så fall kunna ta, eftersom han själv inte skräder orden när det kommer till flyktingar och invandrare! 
Han ska kunna ta emot samma skit som han gödslar med! 

Vad var det nu… Hur var det de uttrycker sig inom SD?
Kackerlackor, Gräshoppor och att fälla allt och alla, inom riksdag och regering, som inte vill lyssna på rasister och fascister!? 
Nä, allvarligt talat, vad fan gnäller ni över? 
I det partiet, med de åsikterna och den attityden som SD´s medlemmar besitter, så torde de kunna stå stadigare än att en ”mysfarbror”, en Fredag kväll, tar partiledaren i örat! 
Och att SVT skulle ha en önskan om att förnedra Åkesson är ju för fan stendött! 

Att Skavlan inte är en skjutjärns journalist, det vet vi och han kanske hanterade situationen lite kantigt och oerfaret, men han frågade, ifrågasatte och gjorde det med stil och med enkelhet, så att den bäste byfåne i Hälsingland skulle förstå vad det hela handlade om!
Han var inte för hård! 
Han var inte alls för tuff och kaxig!
Löjligt! Skärpning! Ska det daltas med en sådan som Jimmie Åkesson!? Det var och är inte trakasserier! Det var ett ifrågasättande och vi som står på mänsklighetens sida och med allas lika värde framför ögonen, tycker att det torde vara ett uppvaknade för allt och alla som är bakåtsträvande och förbannat trångsynta, att det är inte okej!
Han fick vad han skulle ha, borde ha fått mer och det ÄR INTE skäl till diskussioner om Skavlan var för tuff, kaxig och taskig!

Bilden är hämtad från Aftonbladet.

Jag kanske är cynisk och ironisk? Men är det inte märkligt att en del kraschar rakt in i kaklet, blir utmattade och ledsna, när kampen för att hålla svaga, hjälpsökande och oliktänkande utanför Sverige och Sveriges gränser, tycks bli för tuff! 
För mycket? 
Kanske känslor och empati vaknar till liv?
Att hålla allt och alla borta från landets gränser, vars lidande och fattigdom vi inte vill se, ha del av och inte heller önskar undsätta andra ifrån, måste bli oerhört krävande, dränerande och skuldfyllt! 
För det är ju så uppenbart fel och omänskligt! 
Vi kan lika gärna skjuta dem vid gränsen!

Det måste bli tungt, svårt att sova och en del oönskad oro när man far med osanningar, hittar på lite vart eftersom turerna går kring partiet och dessutom vara medveten om sina partikamraters åsikter, göranden och värderingar!

Jag är övertygad om att han vet, Herr Åkesson, hur hatet och fientligheten puttrar i Sverige likt hembränningsapparater! 
Och jag tror säkert att även Åkesson hemma på sin kammare har liknande åsikter! 
SD är rasistiskt och fientligt! 
Det är dagens sanning! De kommer inte undan!


Avslutningsvis… En kvinna jag beundrar och delar många värderingar och åsikter med… Kaxig som få!

Malena Ernman får ta en del skit!
Många med rasistiska åsikter och sympatier i Sverige Demokraterna, bland annat, försöker att förlöjliga och dumförklara henne! Någon i SD toppen bad henne att hålla sig borta från politiken och ägna sig åt det hon kan! Sjunga!
Jag tycker att fler borde stå upp för de svaga. Jag tycker att det borde rytas mer bland offentliga personer och kulturarbete.
Malena Ernman syns, hörs och slutar aldrig tro på människors välvilja, mod och kurage att hjälpa svagare och vilsna människor! Det bor rent förnuft, sunt tänkande och medmänsklighet hos henne! Och jag är, precis som hon själv skulle jag tro, så hjärtinnerligt trött på inskränkthet, lögner, påhitt och fördomar, som många gånger saknar grund och tillförlitlighet! De finns en önskan om ett öppnare, kärleksfullare och mer välkomnande samhälle, hos henne! Det är en tuff och kaxig kvinna, vars beundran hon får, i alla fall av mig!

Ta hand om dig därute i verkligheten! Livet är orättvist, men vi kan kanske hjälpa till och underlätta för varann.
Tack för din uppmärksamhet! Väl Mött / Arthur

2 tankar på “Det gör mig ont som fan, att människors trångsynthet, girighet och avsaknad av empati, ska kosta flyktingar, ensamkommande barn och frihetsberövande människor, möjligheten att få lugn, ro och tröst! Många av oss borde för en tid få smaka på hur det är att fly över gränser, förbi soldater, bort från död, svält och kyla! Lättjan mynnar ut i ren Svensk dumhet…

  1. Bra rutet! Hr Åkesson uppvisar ett omoget och rent ut sagt dumt( trots elr pga universitetstudier i statskunskap) beteende. Ynklig varelse som tar sig ton i saker som han inte har en aning om och blir sjukskriven efter valrörelsen. Han pallar inte trycket men tar sig ton mot krigsflyktingar. Svensk rasism är okunskap rädsla och en stor portion inskränkthet tror jag. Håller med dig i vad du skriver till punkt och pricka. Var rädd om dig ♡

    Gilla

  2. Åh! Tack! Vilken pärla du är! Tänkte ett tag att jag kanske gick för långt, men din respons och även andras har fått mig att förstå att jag inte alls är ”otrevlig” eller elak emot någon… Tusen tack för din respons och du… Var rädd om dig!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s