Jag förstår inte hur en del människor tänker, om de tänker alls! "Eftersom hon är vegan ville hon ge sonen mjölkfri bröstmjölksersättning"… Modersmjölksersättning i Afrika som jättekoncernen Nestlé var tillverkare av. Spädbarn dog…

Jag förstår inte mig inte på människor ibland…

Jag förstår inte hur en del människor tänker, om de tänker alls!
Hur bortskämd får en människa bli och vara!? 
Var tar människors preferenser vägen och individers medmänskliga känsla? 
Jag! Jag! Jag!

Ur Aftonbladet;
”När Cecilia födde sin son fick hon problem med amningen. Eftersom hon är vegan ville hon ge sonen mjölkfri bröstmjölksersättning – men Apotekets alternativ kostade 7 000 kronor i månaden.Nu har hon anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen”.

Jag läste idag om en kvinna, i Aftonbladet, som av sina politiska åsikter och sitt personliga ställningstagande till tillvaron är vegan och nu när hon fött ett barn, önskar hon Bröstmjölksersättning som är ”mjölkfri”! 
Hon vill ha det på ”recept” via en läkare så att hon får det till reducerat pris! 
Det är hiskeligt dyrt med den typen av ersättning, istället för bröstmjölk och det är självklart att skattebetalarna ska betala för det! Observera min ironi i de skrivna orden!
Och ändå, fortfarande, finns det människor som hävdar att vi nedmonterar Sverige och det här landets välfärd och det medan kvinnor och män önskar gräddfil på andra medborgares bekostnad tack vare sina politiska ställningstaganden. Vill man vara vegan och även låta sina barn vara det, så får man betala det själv. 
Jag önskar att kunna handla mer Ekologisk mat, men kan inte göra det på grund av min knappa ekonomi! 
Det handlar om prioriteringar och hur långt kan man tänka sig att gå för att genomdriva en livsstil och ett levnadssätt som inte blir rimligt någonstans!? 
Vad har människor för perspektiv på tillvaron!? 
Vad har människor för referensramar!? Preferenser!?

Jag minns, för ganska många år sedan, en historia om modersmjölksersättning i Afrika som jättekoncernen Nestlé var tillverkare av. Även om spädbarn fick del av just nämnda kostersättning, så var de undernärda och många av dem dog.
Det visade sig att mjölkersättningen inte innehöll ett enda spår av vitaminer och mineraler! Mödrarna i det Afrikanska landet hade lika gärna kunnat ge sina barn diskvattnet som blev efter dagens disk och måltider! 
Jag kan informera om att Mjölkersättningen fortfarande finns att få i vissa Afrikanska länder!

Ur Aftonbladet;
”När hon pratade med andra veganer fick Cecilia veta att hon inte var ensam.
En del föräldrar hade fått hjälp av läkare som skrivit ut en mjölkfri produkt på recept.
Men av sin läkare fick Cecilia veta att den lösningen bara fanns om barnet visade sig vara allergiskt mot mjölk.
Cecilia har nu anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Hon vill att föräldrar ska kunna ge sina barn mjölkfri bröstmjölksersättning utan att bli ruinerade på kuppen.
– Det borde gå att köpa i en vanlig butik till ett rimligt pris, säger hon”.


I Sverige finns det, uppenbarligen vänsterpolitiskt inriktade kvinnor, de som är så trogna sina åsikter och sina politiska värderingar, att de kan tänka sig att låta skattebetalarna betala för att hon anser att hennes barn minsann inte ska äta mjölkprodukter, eftersom hon är vegan!
Och när läkaren i fråga vägrade skriva ett recept på nämnda ”medikament”, så gör hon en DO-anmälan och det trots att det inte föreligger några som helst allergena orsaker för kvinnan ifråga att få hjälp med sin modersmjölksersättning!

Var är distansen i tillvaron!? 
Vilket perspektiv på livet har hon egentligen!?
Det finns de som kämpar varje dag för att överleva! De finns människor och småbarnsföräldrar som kämpar för att få livet att gå ihop. Många mediciner ingår inte heller i högkostnadsskyddet, och vad gör dessa människor då? Prioriterar och gör vad de kan för att få ”ihop tillvaron”… 
Och det finns de som gör överklagan och anmälningar till olika instanser för att nödvändigheten kräver det… För att människor måste och inte för att en bortskämd och curlad småbarnsmorsa ska få behålla sina socialistiska och vänstervridna värderingar!
Skärpning! Seriöst! 


Vad har man för problem, egentligen, om man skapar sig sina egna!?
Och varför ska skattebetalarna betala för hennes fanatism och stå för en nota a´sjutusen kronor i månaden, för att hon vill att hon själv och hennes nyfödda barn ska förbli veganer!?
Idiotiskt! 
Fullständigt respektlöst mot de småbarnsföräldrar som kämpar och gör sitt yttersta för sina barn och det med små medel…

Ja… Vad är människorna på väg och vad har de för syn på livet och medmänniskorna!? 
Som vanligt är det attityden av; Jag, jag, mig och mitt, som är gällande!
Egocentrering på högsta nivå!

Väl Mött / Arthur 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s