Det är Söndag. Balkongdörren står på vid gavel. Katterna roar sig på balkongen… Det känns som en bra dag, så här långt och det dagar som jag har bakom mig har varit tunga och ansträngande… Det är en bra dag, i alla fall den här förmiddagen. Kaffe, kärlek och tvåsamhet. Jag älskar min man…

Alby.

Det är Söndag. 
Balkongdörren står på vid gavel. 
Katterna roar sig på balkongen och grannarna ovanför för ett samtal på ett okänt språk. 

Fåglarna kvittrar och det känns som om det skulle kunna bli en vacker dag, med ljus och solsken tillsammans med kärleken och glädjen, min man.
Jag älskar honom till vanvett…

Det är det här som är mitt dilemma!
Det känns som en bra dag, så här långt och de dagar som jag har bakom mig har varit tunga och ansträngande. Jag har verkligen fått anstränga mig för att inte börja gråta, bli irriterad eller somna om. 
Känslorna är en enda bergochdalbana och jag hänger inte riktigt med i svängarna.
Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att just idag är en bättre dag och jag kan inte fastställa varför igår var skit, ursäkta språket, eller varför det just nu känns och upplevs som en schysst dag. 
Mer syre och mer ljus! Tacksamt!

Skriver, skriver och skriver…

Jag får höra att det här är en del av livet och att alla människor har bra och sämre dagar. 
Jag instämmer, för visst är det så. Alla dagar är inte bra dagar. Mitt problem är att det svänger oerhört, vilket jag upplever att min omgivning inte alltid förstår. De försöker att finna förklaringar, tolkningar och olika sätt till tröst, men sanningen är den att några få av oss lever i en ständig karusell och till skillnad från många andra så är det inte ”bara” bra och mindre bra dagar! Ibland handlar det om en bra timme och de kommande timmarna kan vara mindre bra. 
Upp som en sol och ned som en pannkaka, för att sedan bli lite bättre eller sluta med tårar.
I alla fulla fall… 
Just nu, i skrivande stund, är det ljust, fågelkvitter, kärlek och förmiddag. En Söndag. Sommar och i mitten av Juli. Kaffe och kärlek.

Jag har så många roliga projekt på gång. Alltså… projekt och projekt..? 
Det handlar om att vara kreativ och sätta sig ner på en stol och måla lite, rita lite mer och slå sig ner vid symaskinen. 
Det sistnämnda känns oerhört maskulint och manligt när man skriver det, men oavsett det och min brist på testosteron, så är det roligt och det finns mycket skoj att sy ihop och pyssla med. Observera nu att jag var lite ironisk… 

Och även om längtan finns där, att pyssla med fingrarna och vara ”skapande” och att jag dessutom tillsammans med min man ordnat med utrymme och plats att vara kreativ på på, så kommer jag inte igång. 
Och det är inte så bra alla gånger att det tar sådan tid för mig, ifrån påfunnen idé, till att jag verkligen gör någonting av det, för jag hinner med att gå några vändor i mina upptrampade spår i hjärnan! 
Jag hinner med att intala mig själv att jag är en slö, lat och ful jävel och att det inte är någon idé att ens försöka. 
”Du är en misslyckad liten skit”, surrar i huvudet. 
”Du klarar inte av någonting”…
Och med det måste jag vara observant och försöka använda mig av ”här och nu” och Mindfulness övningarna jag besitter, för det blir en ond spiral och cirkel av det där destruktiva och icke validerande tankarna! Inom de närmaste timmarna har det återigen blivit en sanning och jag själv till en våt ledsen fläck.
Det är en insikt. 
Det är en liten aha-upplevelse att inse att jag kan styra och påverka det jag tänker och det jag gör. Det är svårt. 
Det är ingenting jag behärskar ännu, men jag har insikten och kunskapen och jag skulle kunna, om jag övar mer…

Igår kväll, när vi lade oss för att sova, läste min man en tidning på sin läsplatta och han läste just om Mindfulness och dess bra egenskaper. 
Jag lyssnade först med ett halvt öra, men han fick min fulla uppmärksamhet då han läste högt om att även tekniken av ”här och nu” kan skapa problem och bli en börda. 
Jag fick ytterligare en ”uppenbarelse” när han kunde utröna att även det där kunde bli en påfrestning och belastning, eftersom det är svårt att behärska tekniken och de med mindre bra självkänsla återigen går ner i geggan av självförakt, eftersom de inte får makten över tankarnas grubblerier och funderingar. 
För oss med diagnoser av olika slag, kan de mata på och göda de upptrampade tankespåren, av misslyckande och utebliven framgång, än mer högljudda. 
Och jag tänkte direkt på mig själv och på mina försök att verkligen anamma nya sätt att vara och tänka och att mina tillkortakommanden inom Mindfulness, fått mig att bli irriterad och förbannad. 
På mig själv! 
Så… även om det är en ypperlig metod och det har visat sig ha en mycket god effekt, så kan även det bli en självförgörande tankeverksamhet.

Katten Doris, alias Snurran…

Ständigt observant och ständigt på sin vakt.
Och att vara medveten om mönster och tankar är bra, även om det blir en belastning, för jag kan låta allting surra på mellan öronen och ändå försöka att göra det jag ska och det jag måste, för att få en schysstare tillvaro… 
Och detta, min vän, är inget nytt för mig, det där med att tankarna far, krockar och ställer till trafikstockning i huvudet! 
Det har alltid varit på det sättet…
Det som är nytt, och ibland bra, är medvetenheten och att jag vet att det inte behöver betyda att jag är dum eller särskilt annorlunda eller sjuk.

Det är en bra dag, i alla fall den här förmiddagen.
Kaffe, kärlek och tvåsamhet. Jag älskar min man. Jag älskar mina katter. Innerligt!

Ta hand om dig därute i vardagen och tillvaron. 
Skänk en tanke till alla dem som ännu kämpar i hemlöshet och missbruk… 
Det är inte självvalt och det är en kidnappning av hjärnan, missbrukar helvetet. 
De kan inte alltid välja när de är mitt uppe i skiten. Det finns inte alltid ett val… En tanke bara att ta med under dagen.

Var rädd om dig! Tack för din tid och din uppmärksamhet…
På återläsande och Väl Mött / Arthur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s