Jag är Arthur, Janne för somliga. Jag har dubbeldiagnos, och är så oerhört trött nu… När jag slog upp balkongdörren för katterna i morse, doftade det höst. Jag är oerhört trött på mig själv och jag är urless på att inte få gehör för alla mina försök att få till ett liv värt att leva.


Jag är Arthur, Janne för somliga.
Jag har dubbeldiagnos, och jag är så oerhört trött nu…

När jag slog upp balkongdörren för katterna i morse, doftade det höst.
Den här sommaren har varit oerhört kort, mycket regn och det har handlat om mitt förbannade mående! 
Det har varit ett krigande och det har varit jävligt geggigt och det har varit tårar och rädslor, i min ensamhet…

Jag är oerhört trött på mig själv och jag är urless på att inte få gehör för alla mina försök att få till ett liv värt att leva.
Jag är trött på mitt gnälliga jag.
Jag är trött på att kämpa i motvind och att ingen lyssnar.
Jag är obehagligt trött på mina relationer och jag önskar bara att få vara ifred just nu.

Jag är trött på socialförvaltningen, som inte engagerar sig det minsta i mig och min person. 
Det går nämligen lite för bra just nu, vad gäller min drogfrihet och mina planer för framtiden, även om dessa saknas!? 
De senaste året har jag skött alla mina åtaganden, jag har gjort allt det som jag är ålagd att göra och jag har följt all den planering och alla de ”planer” som skrivits ner för min räkning.

Det går bra nu och jag är så ”duktig” och håller min på rätt sida om livet.
Det går bra nu och då… slutar de höra av sig. 
De på Socialförvaltningen känner att jag är stor och stark nog att sköta mig själv och stå på egna ben. 
Men de kunde kanske höra av sig och fråga hur det går för mig? 
Och i ärlighetens namn, det fungerar ju inte! 
Mitt liv är en enda stor trasselsudd och emellan åt faller jag ner i det mörka svarta och inte bara jag blir lidande, utan alla andra också i min omgivning. 
De senaste dagarna har jag sovit lika mycket som mina två katter. 
De senaste dagarna har jag väntat på att någon av alla de inblandade i mitt liv, ska höra av sig och bara säga; ”Det kommer att bli bra igen”!
Det går bra nu, för det är tyst och jag känner att jag är lämnad ensam i allt detta liv, som jag ändå inte kan hantera. 

Jag vet att människor genomlever fasor i världen. 
Jag ser att antisemitism och rasismen breda ut sig i omvärlden och jag hör röster om att vi måste föra en dialog med de partier som sympatiserar med dessa åsikter och inte bara slå det ifrån oss och låtsas som om de saknar betydelse.
Tiga ihjäl dem!

Människor hatar och är grova i sina våldshandlingar och människor dödar varann och misshandlar varann på grund av olika åsikter och värderingar… 
Vad händer i världen och när ”smäller det”? 
Hur kommer det sig, att när det väl puttrar i hela världen, att människor visar sitt rätta jag och sina fulaste åsikter? Och när det är som allra värst, måste människorna dessutom finna en syndabock och roten till allt det onda… 
En gång var det Judarna. Nu är det Muslimer och troende…
Det kokar som sjutton i förorterna och politikerna står och ser på.

Jag kanske har konspirationsteorier, för det har jag fått höra från olika håll, paranoid är ett annat ord jag fått höra, men visst är det väl så att de som har högerextrema åsikter ständigt söker upp mål och bevisning för sina påståenden och teser? Överallt letar de!
Och visst är det så att dessa politiker som står för de här åsikterna, hela tiden söker upp belägg för vad de uttrycker och försöker manifesterar det som är korrekt och riktigt?
Vad ska ventileras och vad ska det pratas om i vårt samhälle, om inte allt detta hat som breder ut sig och som kommer att sluta i en katastrof…

Jag har väldigt tunga tankar och jag känner att det finns faktiskt ingen som helst anledning att befinna sig i det här livet, om det inte visst en enda anledning och njutning! 
Och det finns heller ingen anledning att kämpa när de svaga människorna, som blir fler och fler och hamnar utanför samhället och far förbannat illa.
Jag har ju varit där!
Och det finns heller ingen anledning att kämpa när de svaga människorna, som blir fler och fler och hamnar utanför samhället och far förbannat illa.
Jag har ju varit där!

I mina morgonböner ber jag om vägledning och jag ber om glädje. 
Jag ber för de närmaste och dem som har det svårt just nu. Min tro sträcker sig runt hela Universum och tillbaka och jag ber för mitt väl och andras mående! 
”Hör mig”! 
Min ”Gud” finns i allt och alla, i mig och runtomkring! 
Har dessa energier övergett mig!?

Människor knarkar, super och tar till droger i det här landet, mer än någonsin och många hänvisar till lättillgängligheten och påpekar att det är oerhört enkelt att få tag på sinnesförändrande substanser! Men det, känner jag, är att förenkla hela världsbilden och samhället i stort.
Det är att förringa de människor som inte kan hantera tillvaron!
Jag tror att meningslösheten och rädslorna tar över människors liv och den enklaste och behagligaste utvägen är att berusa sig och slippa omvärldens alla påtryckningar och krav!
Det är för mycket elände i världen och vem orkar, se och höra på, när människor kämpar, dödar varann och försöker att överbevisa sin överlägsenhet i uttryck som att spränga samhällen i luften och slå ihjäl sina motståndare.
Vem vill och vem orkar? 
Mina existentiella frågor tar över och jag kan bli irriterad på människor som tycker att vi med ”endast” medmänsklighet, kärlek och ”smeksamhet” framför våra ögon, uttrycker oss banalt, vill kväsa ondskan och rasismen med tystnad och kallar oss för paranoida och har konspirationsteorier när det kommer till invandrarfientlighet och att släppa in dem som behöver oss, i det här landet!

Jag är trött på att vara rädd. 
Jag är trött på mina relationer och jag är oerhört mätt på alla mina grubblerier som inte leder till någonting vettigt och konstruktivt.
Alla dessa ”varför frågor”, som aldrig tystnar!
Jag är urless på mitt ältande och på min dåliga självkänsla och jag är jätteledsen när jag går och lägger mig om natten, för ingen har sagt till mig att jag är fin, kärleksfull och vacker, när jag somnar på kudden.
Jag är trött på att vilja bli bekräftad och jag är utled på att bli lämnad ute i kylan, bara för att ”det går bra nu”…
Jag tänker, som ett mantra ibland, att ska det verkligen vara så här för mig? Ska livet vara så här nu? 
Hur länge ska man stå ut och vad är meningen?
Och människor säger åt mig att koncentrera mig på annat, göra annorlunda och gå ut i världen och finna min vrå och min ätbara njutningsfulla kaka i universum…

Medmänniskor säger till mig att inte tänka så mycket och försöka att ”släppa” det som skaver och gör ont… 
Jag säger ingenting, för det bor inte i den här kroppen! Mina medmänniskor har inte gått några meter i mina skor och ingen av dem har upplevt det jag krigar mig igenom varje dag…

Jag gör många gånger som jag blir tillsagd att göra, för att må bättre och jag gör det jag blir ombedd att ta till, som att ta promenader, rör på mig, och jag tar mig tid med mina husdjur och jag utför det som absolut måste göras i tillvaron och jag ser till att skriva och samtala om mitt själsliv.
Jag pratar med mig själv, jag talar till Universum och jag talar till de döda och till dem som betytt allra mest för mig, men som inte finns kvar här…
Och jag somnar om i alla fall, sover mest och jag blir oerhört hjärntrött och besviken… Jävligt besviken på livet.
Jag är förbannat ledsen för att ingen hör mig och jag blir oroad att jag ska behöva vara kaxig och ”besvärlig” med anmälningar och ”öppna klagomål” innan någon ser mig och det jag behöver hjälp med; Mitt mående och mitt trassliga själsliv… Jag gör så gott jag kan och jag försöker… Tro mig!

”Jag finns, alltså är jag! Jag är människa, alltså lever jag! 
Jag är och därför är jag värd en plats i livet”!!

Väl Mött / Arthur 

2 tankar på “Jag är Arthur, Janne för somliga. Jag har dubbeldiagnos, och är så oerhört trött nu… När jag slog upp balkongdörren för katterna i morse, doftade det höst. Jag är oerhört trött på mig själv och jag är urless på att inte få gehör för alla mina försök att få till ett liv värt att leva.

  1. Du, det är aldrig aldrig fel att kämpa och att vsra en tänkare är svårt men det är dessa som för världen framåt. Just nu är världen fruktansvärd och den som inser detta är inte det minsta paranoid bara mer klarsynt än de”dummare” som väljer att blunda. Ja det är många på soc som blundar för människors behov för antingen är de födda blinda erl helt enkelt dumma. Det är ju när det första problemet är fixat sas som de övriga dyker upp. Du förstår vad jag menar. Jag tror på dig iaf och kan nog bara följa din blogg och skriva lite tankar dä och då och be. Crea diem som jag läste i en annan blogg ♡

    Gilla

  2. Tack! Du ger mig alltid så schysst och bra feedback när jag skriver och vänder upp och ner på mig själv! Tack, jag menar det, för att du tar dig tid och för att du ytterligare bringar klarhet hos mig! tack för din livsinsikt och för att du delar detta med mig och andra!! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s