Ni lyssnar inte! Jag är människa och lider av psykisk ohälsa! Ni får bara inte behandla människor på detta sättet? Jag frågar mig! Är detta möjligt!? Så här får det inte gå till! Sov gott, för er som kan!

Jag fick ett brev i brevlådan här om dagen från er, det vill säga från Psykiatrin Söder Globen, där de hävdar att jag själv bett om att få tillgång till en annan mottagning närmare mitt hem i Bagarmossen! 
Det stämmer inte! 
Terapeuten och ”överläkaren” har själva tagit beslutet att sända mitt ärende vidare! 
De har inte ens diskuterat detta med mig! 

När jag var på besök vid Psykiatrin Globen Årsta/Vantör, berättade jag uttryckligen om mina svårigheter med att möta nya människor, slängas runt som en trasa till olika instanser och inte få den hjälp jag önskar! 
Jag bad dem att ordna så att jag kunde få gå kvar på mottagningen! 
Jag orkar inte mer! Jag vill inte! Hjälp mig för fan!

Och jag berättade också för dem att jag blir oroad och nervös med allt detta kaos! 
Jag bad dem om hjälp och förståelse för min psykiska ohälsa och sedan bokade vi nya tider för uppföljning och samtal om hur vi skulle gå tillväga!

Jag berättade även för dem om min förtvivlan, att medicinerna inte hjälper, att jag ständigt och varje dag, har en önskan om att få dö.
Jag har slussats runt och de har hela tiden ”varit någon annans bord”! 
Ingen vill hjälpa till och den ena vårdinrättningen hänvisar till någon annan! 
”Inte våra apor inte vår cirkus”!

Men hjälp mig! Det är allt jag begär!
Jag faller mellan stolarna och ingen tycks bry sig om det!

Jag förklarade även för dem att jag är rädd, orolig och nervös och jag hade även ett samtal om att jag själv förstått och fått insikten om att jag aldrig mer kommer att kunna arbeta heltid. 
”Överläkaren” skulle hjälpa mig med ett utlåtande och intyg för detta till Försäkringskassan!
Jag förklarade att jag inte orkar leva, men jag vill inte heller dö! 
Jag berättade att jag är rädd för människor, större folksamlingar och har någon typ av socialfobi och att jag oroar mig ständigt. Jag härdar faktiskt inte ut i det här livet!

För övrigt framkom det att jag är före detta missbrukare, med tjugo månaders drogfrihet numer och jag berättade att jag vet, och många andra med mig, att det är mer regel än undantag att psykiatrin inte vill hjälpa och tillgodose oss med tidigare missbrukarbakgrund och dessa båda höll faktiskt med mig om problemet! 
Flera jag talat med säger att det går lite prestige i det där, hos psykiatrin, att det önskar hålla missbrukare borta från psykvården, och jag upplever att jag har rätt i mina antaganden!
Jag kanske är paranoid och ser konspirationsteorier, men jag har varit med om detta förut! Det är förmodligen där ”skon klämmer”! 
Gamla missbrukare har förmodligen orsakat sin psykiska ohälsa själv!?

De har avbokat mina tider och de hänvisar till ”mina önskemål” om att få byta mottagning till Farsta/Skarpnäck i stället! 
Det är inte ens sant! 
Jag fick telefonnummer att sända sms till, om något skulle vara akut och jag fick ett telefonnummer att ringa vid ”akut läge”! 
Jag har skickat otaliga mejl till mottagningen och bett om hjälp, bett om svar och bett ”överläkaren” att skynda på mitt ärende och försöka ordna allting för mitt bästa! Det är ett krisläge just nu!
Jag har inte hört ett ord från någon! Ingen av dem har hört av sig och sedan får jag detta brevet i brevlådan, där de avfärdar mig med påståenden om att jag önskat och bett om att få ”komma vidare”.
Har detta varit deras plan hela tiden? 
Det här är grymt! Jag står inte ut! Och nu ska jag behöva gegga i detta också!
De vet ju hur jag mår! Alla inblandade vet hur jag har det! De vet hur desperat jag är! Det finns dagar, som jag berättade för dem, då jag bokstavligen kryper på alla fyra och inte ens kommer in i en dusch!

Dessutom tog ”överläkaren” mod till sig och ifrågasatte mitt mående och undrade om det kanske kunde vara så att de inte var depressioner jag lidit/lider utav. 
Och vad skulle jag svara på det? Jag visste inte vad jag skulle säga. ”Ja kanske? Kanske inte? Vad vet jag”? 
Jag pratade om mina mediciner och bad om hjälp med dem, men de ville att jag skulle avvakta och se… Och nu ska min remiss vidare och jag faller mellan stolarna igen. Jag får vänta ytterligare! Mer människor att träffa! Fler kontakter att knyta och jag… Mer rädsla, oro och osäkerhet! Det blir en läkare till att lägga till listan av all de jag mött och talat med! Närmare tio stycken sedan i våras!

Nej! Det får inte gå till så här! Jag vill inte! Jag har väntat och bett om hjälp i över ett år nu!
Remissen har gått fram och åter! Ingen vill hjälpa mig! Ingen vill ta ansvar! 
Ska det verkligen behöva hända någonting, för att någon instans ska ta sitt ansvar!?

Det räcker nu! Jag är förtvivlad, ledsen och arg! Jag mår inte bra! 
Ni lyssnar inte! Jag är människa och lider av psykisk ohälsa! Ni får bara inte behandla människor på detta sättet?
Jag frågar mig! Är detta möjligt!? Så här får det inte gå till!

Sov gott, för er som kan!
/ Arthur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s