Gårdagen för övrigt var skit, på ren svenska, meningslösheten tog överhanden! Synonymer till Tacksamhet; Erkänsla, uppskattning, tillfredsställelse, erkännande och tack. Jag kan gå hem och njuta av sällskapet som min blivande man ger mig!

Klev upp tidigt, tillsammans med min man och kärlek, han jag alltid vill vara nära nära, drack mitt
kaffe, tände ljus och läste lite nyheter.
Världen har blivit galen, kommenterar jag och dricker av mitt heta nybryggda kaffe.

Adele ekar vid köksbordet;
”Hello, it’s me
I was wondering if after all these years you’d like to meet
To go over everything
They say that time’s supposed to heal ya, 

but I ain’t done much healing
Hello, can you hear me”?


Det blev en långpromenad under höstsolen igår. Befriande. Medicin för hjärtat. Härligt och frisk luft!
Det blev drygt en mil omkring närområdet. Jag tog med kameran och jag ”tränade” lite på bänkarna i parken, så där som jag brukar, och vandrade vidare.

Uppe vid Fittja Centrum insåg jag mängden med trasiga människor.
Den kategori människor som jag själv inte längre tillhör.
Jag ”tackar” alltid för påminnelsen som de här vilsna själarna ger mig; Det där hade varit jag, om jag fortsatt missbruka!
Och jag tackar för att jag kan gå hem och njuta av teven, mitt kaffe, mina katter och ett härligt umgänge med min man och bästa vän!
Det finns en stor tillfredsställelse i att jag är drogfri, att jag har lyckats så här långt och att jag har stöd från min omgivning, de få som finns i min närmaste krets.
Att promenera förbi Fittja Centrum en Söndag, se dem som ”noddar” vid tunnelbanan och betrakta dem som är heroinmagra, fulla, utslagna, påtända och frysande kalla och veta; Jag slipper det där. Jag har ny möjligheter och nya val. Jag kan gå hem igen och sitta inomhus och njuta av tvåsamhet och kärlek!
Fan vad jag har det gott!
Tacksam? Tacksamhet? Tack?

Jag uppskattar inte alls ordet ”tacksam” och ”tacksamhet”.
Det är oerhört negativt och jag upplever det som ren underkastelse och undergivenhet till tillvarons vardagligheter.
Tacksam är ett ord ur teologin och tacksamhet förlägger jag till dem som vill kuva och kväsa sina medmänniskor.
Synonymer till Tacksamhet; Erkänsla, uppskattning, tillfredsställelse, erkännande och tack.
Jag använder mig hellre av de orden, än själva ursprunget till synonymerna.
Jag retar mig på ordet ”Tacksam”… Jag byter ut det! Det är ungefär som ordet ”måste”. Jag måste inget alls! Jag brukar byta ut det mot; Jag skulle kunna… eller; Om jag önskar och vill, kan jag… Jag vill ha valmöjligheten!

Och jag är inte heller ”dålig” på någonting! Jag är aldrig värdelös på någonting som jag inte vet någonting om. Och även om jag har en ytterst dålig självkänsla, så brukar jag ta till att jag är ”mindre bra” på saker som jag inte är bevandrad inom. Eller det faktum, till exempel, att jag är ”mindre bra på att laga mat”, eller att jag har ett ”mindre bra” närminne.
Det ger positivare signaler till kroppen och sinnet.

Gårdagen, för övrigt var skit, på ren svenska.
Det var en av de där dagarna då meningslösheten tog överhanden och tankarna vandrade ständigt till ”varför”, ”meningen med livet” och ”vad händer efter all denna meningslöshet”? Jag tänkte mycket på innehållslösheten i livet… Jag gör dessvärre det ofta. Nästan dagligen. Jag tänker mycket på döden och livet.
Och det var då jag, på min långa promenad, kom till Fittja Centrum och insåg att jag inte vill öda mitt liv i den där geggan i alla fall, som många av dem som hängde där befann sig i.

Livet måste vara mer, livet måste ha mer innehåll och jag skulle kunna försöka lite till och lite mer, för att återfå min vilja att leva, vilja göra mer och få mer energi.
Jag saknar mina energier och jag saknar att inte ha modet och orken. Jag hoppas bara att det kommer till mig med mer tillryggalagd tid.
Jag hoppas att jag kan hämta hem all den där glädjen att vilja ”göra mer”, vara med mer och komma bort från önskan om att vilja sova, somna om och att denna ständiga trötthet lämnar mig…

Det är Måndag.
Det finns inga direkt planer.
Resten av veckan blir det lite spring över staden och jag har tider att passa.
Terapi, Psykiatrin och Jobbtorg Resurs. Jag hoppas att jag även får svar på alla dessa frågor som jag grubblar över. Försäkringskassan, Socialpsykiatri och Patientnämnden.
Det sistnämnda har hållit mig vaken i natt och jag vet inte, fortfarande, hur jag vill göra med det där? Jag ska till Psykiatrin i morgon och kanske att jag kan ta mod till mig och ta upp allt det där som skaver. Jag kan inte få det ur skallen och jag känner fortfarande att det är obekvämt, oroligt och stressande med hela den där situationen. De har ju gjort fel, men kanske att jag ska låta det vara en tid? Eller, så skriver jag klart mitt eget yttrande angående det jag anser är en ren felbehandling och arrogans…
Det får vänta några dagar till. Patientnämnden vill ha min skrivelse i början av november, så jag kan vänta i några dagar.

Ta hand om dig därute och var snälla mot varann. Vi behöver det i den oro som växer till sig i vårat land!
Tack för din tid och uppmärksamhet!
Väl Mött / Arthur 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s