http://www.svt.se/Kultur; Ryskt förslag: olagligt att vara homosexuell på allmän plats!


Svt.se:
Förslaget är ett tillägg till den kontroversiella så kallade ryska antigay-lag som antogs 2013 som förbjuder ”icke-traditionell” sexuell propaganda riktad mot minderåriga.

Det nya förslaget, rapporterar Newsweek, vill förbjuda att man är synbart homo, bi, trans, eller queer på allmän plats i Ryssland.


Fängelse i 15 dagar
Om man är det ska det kunna straffas med böter på upp till 5000 rubel (cirka 700 kronor) eller – om man skyltar med sin ”icke-traditionella” sexualitet på en skola, en kulturinstitution eller i en regeringsbyggnad – fängelse i upp till 15 dagar,

Förslaget kommer från parlamentsledamöterna Ivan Nikitjuk och Nikolaj Arefijev som tillhör kommunistpartiet. De hoppas att förslaget ska stärka den allmänna moralen i Ryssland.

Jämför med döden
Enligt Newsweek ska Ivan Nikitjuk sagt till tidningen Izvestija att han tycker lagstiftningen som den ser ut i dag inte är tillräckligt effektiv.

– Detta är ett aktuellt problem som handlar om nästa generations moral. Om man ser på det ur ett biologiskt perspektiv är det jämförbart med döden att inte fortplanta sig.

Den ryska antigaylagen har fördömts av flera stater och människorättsorganisationer. Human Rights Watch kallar den för ett verktyg att diskriminera hbtq-personer med och Amnesty menar att den är ett angrepp på yttrandefriheten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s