Det blir min dag idag. Tror jag. Jag ska läsa mig fram och fokusera mig på de olika verksamheterna i Stockholm… Det går inte att göra utredningar och ställa diagnoser om man lever i kölvattnet av ett missbruk. Jag vet att det här är oerhört irriterande och ångestskapande för många missbrukare, eftersom man önskar att få diagnosen ställd så fort som möjligt… Det fungerar ju inte så…

Det blir min dag idag. Tror jag.
Jag ska läsa mig fram och fokusera mig på de olika verksamheterna i Stockholm och ta reda på mer fakta kring de olika kreativa aktiviteterna.
Det känns inte för mycket och inte heller oöverstigligt just nu, så jag ska dricka kaffe, börja läsa och se vad jag kan finna.

Det jag direkt fastnade för igår, Aspuddens Kreativa Verksamhet, kändes mindre lockande idag och det är nog bra, så att jag inte plockar ur russinet innan jag hunnit förkovra mig i mängden av verksamheter och även smaka på de andra kakorna.
Det här kan bli spännande och för ovanlighetens skull ska jag försöka att dela med mig och involvera min man och kärlek i detta också! Vi känner varann ganska väl numer, så han kan ge mig bra och schysst input inför den här uppgiften. Spännande är ett bra ord just nu. Äventyr är ett annat.
Och som alltid; oro, rädsla, ångest och ängslan. Men! Det som är så bra är ju att alla involverade inom dessa verksamheter arbetar med den här typen av ”problematik” och social fobi, ångest och rädslor är absolut inget hinder! Jag tänker plantera den vetskapen och kunskapen hos mig själv och försöka att verkligen bli trygg i det…
Jag har tur, känner jag, som får den här hjälpen. Jag har förmånen att få tillgång till det här och jag ska suga på de här karamellen idag!

Jag skrev lite kort igår att det tar tid att få den här ”insatsen” från Socialförvaltningen och att det krävs en del tillryggalagd drogfri tid för att det skall kunna genomföras.
Först och främst måste man ha fått rätt ställd psykiatrisk diagnos och för det, som dessvärre är vanligt bland diagnostiserade personer, så måste man ha varit hel, ren och nykter i närmare ett år. Det går inte att göra utredningar och ställa diagnoser om man lever i kölvattnet av ett missbruk. Det tar ganska lång tid för kroppen och psyket att återställa sig efter lång tid av beroende och därför måste man vara något återhämtad för att kunna påbörja utredningar av olika mentala slag!
Man kan inte heller ta sig återfall på återfall och sedan tro och utgå ifrån att man ska få tillgång till granskning och analys av sin mentala hälsa, eftersom det blir missvisande och missledande under påverkan av droger.
Jag har harvat med detta i snart två år och anses som färdigbehandlad missbrukare och drogpersonlighet. Jag är inte ”friskförklarad” på något vis, eftersom min missbrukarsjukdom är ”vilande”, men jag har fått korrekta utlåtanden utifrån min drogfria tid.
Jag vet att det här är oerhört irriterande och ångestskapande för många missbrukare, eftersom man önskar att få diagnosen ställd så fort som möjligt och få hjälp och räddning att klara av vardagen. Men det fungerar ju inte riktigt så! Och för övrigt så ska man nog ha fått ordning på en del av bitarna i livet, som boende, terapi, psykiatri och till viss del sysselsättning, innan man kliver in i all den röra som utredningarna faktiskt är.
Dessutom vet jag att många missbrukare vill komma åt de drogklassade medicinerna och ser det som en chans och möjlighet att fortsätta sitt missbruk och däri ligger en viss misstänksamhet ifrån Beroendevården och Socialförvaltningarnas sida. 

Två år! Men nu är jag här! Jag har dubbeldiagnos! Jag får hjälp med terapi och medicinering och det enda som felar och de enda som inte finner acceptans i mitt drogfria jag, är som vanligt psykiatrin. Det är inte rumsrent med gamla missbrukare inom psykiatrin! Och även om det lilla jag kan göra, och har gjort, inte förändrar någonting hos dem, så har jag i alla fall gjort vad jag har kunnat för att kanske skapa en förändring!
Och nej, jag har inte släppt det där ännu… Jag krigar vidare och det även om min anmälan till Patientnämnden inte gjort någon som helst skillnad!
Jag har gjort vad jag kunnat och jag har försökt att göra min röst hörd, och för en gång skull har jag inte suttit med armarna i kors och beklagat situationen och mest blivit frustrerad och arg. Jag har agerat! Jag har gjort något! Jag har försökt att skapa förändring och jag får vara nöjd med det och det är framsteg för mig! ”Jag syns, jag hörs och jag får ta plats”!

Tack för uppmärksamheten denna morgon! Ta hand om dig därute i verkligheten och på Återläsande… Väl Mött / Arthur

Och du… ”Ta ingen skit”! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s