Men dagen till ära… Jag vill inte! Verkligen… Inte! Det blir lite av att ta sig i kragen och ge sig iväg i alla fall… Det är ofta den känslan jag bär omkring på, på dagarna, hopplösheten och vanmakten, men idag och just nu… Härligt och lätthanterligt.

Katten Tanten har Fredagsmys i Soffan.
Foto; Per Lundström

Fredag!
Tidig morgon och jag vill inte göra någonting alls idag! Jag vill vara hemma i Alby och krypa ner under täcket.
Jag har ett enda mål idag, eller två, och det är är fixa några blodprover för utredningen om värken i kroppen och sedan ska jag träffa terapeuten vid tvåtiden.
Jag ska försöka att hinna hem till mitt fina Bagarmossen också, för att kolla posten och se efter om det kan ligga ett beslut från Försäkringskassan där och vänta på mig.
Men dagen till ära… Jag vill inte! Verkligen… Inte!
Jag har haft få åtaganden den här veckan och ändå så faller lusten när jag väl ska iväg ut i vardagen! Men jag tillämpar ”att göra ändå”! Jag kan inte smita undan och gömma mig, för att det inte känns hundra i kroppen och hjärtat. Det blir lite av att ta sig i kragen och ge sig iväg i alla fall… Det blir bra med luft och medmänniskor!

Jag fick i uppgift av min nya handläggare på Socialförvaltningen, att se om jag kan finna någon bra sysselsättningsverksamhet som passar mig.
Jag har funnit ett par stycken som jag förkovrat mig lite extra i och jag tror att det kan bli bra.

En av mina tre kärlekar…
Doris, eller Myran! Älskar dessa djur!
Foto; Per Lundström


I skrivande stund får jag sällskap i magen av en arme av fjärilar! Det här är ju spännande! Lite läskigt och obehagligt, naturligtvis, men väldigt spännande! Allting som är nytt och som jag inte känner till, skapar ett obehag och väcker rädslorna, men dock… Det är spännande! 
Det jag tycks ha fastnat för är Aktivitetshuset Södermalm och där tycks det finnas en hel uppsjö av aktiviteter och lika många olika typer av människor med olika bakgrund. Jag ska skriva till dem och fråga om jag kan titta förbi på en koppa kaffe och ett studiebesök. Jag skulle önska sällskap av någon förstås, men just nu svävar jag lite mittemellan allting, så jag kanske får lov att ta itu med det själv.

Det är en bra dag idag.
Det känns i hela kroppen och även om lusten inte finns just nu att fixa mina få åtaganden, så är det en mjuk dag. Lite mer och lite fler av dessa dagar och jag skulle kunna tänka mig att stå ut med livet lite till…
Det är ett förbannat obehag det där, att känna att livet är slut och över och att det inte finns så mycket kvar att ge och ta emot. Livet är slut! Punkt!
Det är ofta den känslan jag bär omkring på, på dagarna, hopplösheten och vanmakten, men idag och just nu… Härligt och lätthanterligt.

Tack för uppmärksamheten och för att du tar dig tid!
På återläsande och ta hand om dig därute i världen!
Väl Mött / Arthur 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s