Jag tror mig ha funnit en plats där jag kan vara och där jag kan få lugn och ro… Jag har mina övertygelse om vikten av medicinering, för att få tillvaron att fungera, för oss som kliver in i mörkret titt som tätt!

Mitt studiebesök igår eftermiddag. På Nya Verkstan vid Odenplan.IMG_0193
Det blev så bra och det var riktigt trevligt!
De har en Skrivargrupp där som inriktar sig på fritt skrivande och personalen var så trevlig och tillmötesgående, och energierna, som jag själv är så väldigt känslig för, var goda och fina.
Jag var märkligt nervös och blev oerhört stressad över att beslutet om min medverkan skulle tas där och då.
Jag bad om några dagars respit och skall fundera över detta till på Fredag! Men jag tror mig ha funnit en plats där jag kan vara och där jag kan få lugn och ro och ändå vara delaktig i en grupp och nya sociala sammanhang.
De har en trevligt litet Café med fika och kaffe till en väldigt liten peng och det är öppet för alla som vill ta en fika när de är på stan. Jag kan varmt rekommendera det!
En kaffe kostar tio kronor och en nybakad bulle kostar en femma. Många besökare är studenter och det är många som önskar sällskap och att bryta sin ensamhet, som kommer dit.
Det är ett äldre hus, med stora lokaler och högt i tak. Ett och annat spöke lurade i hörnen, men det kändes väldigt bra och jag kände mig bekväm, efter ett tag.
I ärlighetens namn var jag stressad och jag var nervös, men det föll på plats och jag kan se mig själv vara där och jag tror att jag kan utvecklas och få inspiration till mitt skrivande. Jag kan behöva få tillgång till en plats där jag kan avsluta det jag påbörjat och även få hjälp av någon/några med ett objektivt perspektiv på det jag skriver och hur jag ska göra med alla de idéer som växer i skallen. Jag behöver hjälp med att genomföra det jag vill!
Jag tror att du kan läsa mellan raderna, att jag redan har bestämt mig. Jag ska bara landa lite till i detta och sedan skriva ner alla de frågor jag har, för naturligtvis har frågor tillkommit efter mitt besök igår.
Varför skulle dessa frågor komma när jag väl var där? Det fungerar tydligen inte så…

Från det ena till det andra…
Jag har en god vän, som jag uppskattar oerhört mycket, och hon har valt att avsluta sina antidepressiva mediciner. Hon vill ”känna”, hon vill vara ”med”, hon vill kunna känna livets hela spektrum och kunna vara känslomässigt medveten.
Hon har varit utan sin medicinering en tid nu och jag upplever, när jag har kontakt med henne, att det inte har gått så bra och att hon sjunker i sitt mående som ett sänke.pills_2353937b
Jag har mina övertygelse om vikten av medicinering, för att få tillvaron att fungera, för oss som kliver in i mörkret titt som tätt! Och så finns det andra som känner att de borde kunna klara sig utan dem, och det finns ytterligare de som väljer bort det fullständigt. Det kan bli rejält svajigt av att undvika eller ta bort den här typen av medikament.
Alla får naturligtvis göra som de vill, men jag tänker att just antidepressiva läkemedel fungerar precis som viktiga mediciner för olika sjukdomar som måste behandlas med olika medikament, för att hålla sjukdomstillstånden i schack.
Jag tänker på Diabetes, HIV, Hepatit eller obotliga smärtor.
För att få tillvaron att fungera och för att hålla sjukdomarna och de mindre bra hälsotillstånden på avstånd, så måste man tillföra farmaka utifrån, för att hjälpa kroppen att balansera det som är ”fel” i fysiken.
Psyket är ju väldigt speciellt och det är inte helt klart hur hjärnan fungerar och det finns heller ingen tydlig bild av hur hjärnans olika funktioner och substanser samspelar med varann! Men det man vet och det man har kunnat mäta med tydliga resultat är att Noradrenalin och Serotoninhalten ibland måste stimuleras med yttre stimulantia och att halterna, eller substanserna, måste regleras med stigande ålder, har också visat sig nödvändigt i många fall.
Man kan tillföra B och D vitaminer och ljusstimulans är också effektivt för att öka energierna och halterna av de olika hjärnämnena, men ibland räcker inte det och då måste man medicinera för att få rätsida på det hela. Det handlar om att behandla balansen i hjärnan, kort och gott!
Det finns ett motstånd till att medicinera och många hänvisar till de ökande receptbelagda läkemedel som uppenbarligen stiger i statistiken, för att medicinering är ”den enklaste utvägen”, men som jag skrivit och ventilerat tidigare, så är det inte konstigt att människor mår så mycket sämre idag, eftersom vi stressar så oerhört mycket mer än vad vi gjorde för mindre än tio år sedan.
Stress är livsfarligt för psyket och hjärnan och för övrigt vet man med säkerhet idag och att många människor saknar en naturlig produktion av till exempel Serotonin, eftersom stressen, den samhälleliga pressen och de yttre påtryckningarna, får kroppen att ”bränna upp” och förbruka de substanser, som jag nämnde ovan, och halterna sjunker snabbt.
Somliga klara sig förstås bättre än andra, men sedan finns det människor, som jag själv, som är känsligare och mer utsatta för att det här händer i psyket och då måste man tillföra detta utifrån.1551526_1527284650862344_4625599898412755756_n
Sedan behöver man kanske inte göra som USA, där man skriver ut den här typen av farmaceptica så snart man mår dåligt, vilket alla människor gör någon gång i livet, för det är ju det som är en del av människans medvetandegörande och själsliga utveckling, men för att kunna fungera som människa och för att må relativt vettigt, så ska man nog inte laborera så mycket mer receptbelagda läkemedel av det här slaget!
De finns för att underlätta för oss som inte ”fixar” livet och det finns där för att vi skall kunna må bättre… Så varför välja bort det?

Nog om detta…
Tack för din uppmärksamhet och för att du tar dig tid att läsa. Jag ska ta mig ut i detta kalla väder, ta en promenad och få frisk luft! Jag skall ta mig till Möjligheternas Hus i Skarpnäck för att försöka finna några vackra ramar att ha som dekorationer i mitt fina vardagsrum. Kanske att jag finner en stol till hallen också.
På återläsande och ta hand om dig! Jag gör så gott jag kan, även om det är tungt just nu…
Väl Mött / Arthur

5 tankar på “Jag tror mig ha funnit en plats där jag kan vara och där jag kan få lugn och ro… Jag har mina övertygelse om vikten av medicinering, för att få tillvaron att fungera, för oss som kliver in i mörkret titt som tätt!

  1. Positiva vibbar genomsyrar bloggen idag och är oerhört glädjande att läsa. Klokt angående medicinering tycker jag och delar din inställning där. Du verkar ha funnit Platsen och jag önskar dig lycka till för ett meningsfullt och rikt liv framöver.

    Gilla

  2. Positiva vibbar från innehållet i bloggen sprider sig och jag blir glad över att du kan ha funnit Platsen. Platsen där du kan skapa i en trygg miljö med sociala medmänniskor och det är stort. Beträffande medicineringen tycker jag att behöver man det för att leva ett drägligt liv är medicin en bra kŕycka, så där är vi överens. Önskar dig all lycka i fortsättningen med att realisera dina drömmar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s