Denna Lördagsmorgon var det ett rörigt kaos i skallen… ”lyxvaror” och märkesvaror. Ränderna går tydligen inte ur så lätt!

1510874_10206938661999740_1986344053864748713_nDenna Lördagsmorgon var det ett rörigt kaos i skallen. Det var lite som ett garnnystan eller en trasselsudd, jag fick liksom ingen ordning på alla tankar och funderingar.
Ibland när det är så där i huvudet, när det inte finns en riktig ”tråd” att följa eller en vettig slinga att ”plocka upp”, så blir jag totalt uppgiven, tappar fokus och lägger ner hela verksamheten vad gäller skrivande och andra göromål.
Göromål = Sådant som jag skulle kunna få gjort och sådant som jag väljer att ordna med för att jag behöver, vill och för att jag kan. Men även det brukar avstanna och jag blir frustrerad, ledsen och ibland, om det är en av ”de där dagarna”, så tar jag till lipen.
Jag är så förbannat känslig och lättsårad, och får jag inte till saker och ting som jag önskar och vill, så blir jag så jäkla arg att jag kan börja gråta.
Men idag tänkte jag försöka att ”göra ändå”, för att jag vill och för att jag faktiskt väljer att få saker och ting gjorda och jag vill även skriva några rader för att bara berätta hur den här dagen landade, blev och ännu är…
Jag har skrivit det förut, men jag måste ingenting och jag behöver inte alls känna mig tvingad till en massa borden, utan jag kan alltid välja! Jag måste således inte städa, men jag kan välja att ha det rent och snyggt hemma.12540442_10206938817803635_227725922_n

Eftersom det är och har varit, större delen av dagen, en stor röra i huvudet, så skriver jag lite som det faller sig just nu.
Jag kan börja med att berätta att jag tackat ja till Skrivarkursen på ”Nya Verkstan”! Jag påbörjar, tillsammans med fem andra kvinnor och män, kursen på en Tisdag om lite drygt en vecka. Det är lite skönt och bekvämt att det dröjer något, för nästa vecka har jag en hel del åtaganden som skall genomföras och det kändes lite mycket att även hoppa på en ny kurs och utbildning i den vevan! Jag är ju som bekant inte stresstålig för fem öre längre, så jag är bara tacksam att saker och ting får lite mer spridning! Jag hoppas och tror, helt ärligt, att det blir bra och att jag kommer att få inspiration till mina ord och meningar. Dock känns mötet med nya människor, att lära känna och få någon typ av relation till, lite oöverstigligt just nu, men jag ska ta hand om mig och mitt i första hand! Jag tänker inte dränera mig själv på energier genom att fokusera på andra, för att lära känna dem… för det här är lite av mitt tåg som går, så att säga.

Och så tänkte jag en tanke på det där med ”lyxvaror” och märkesvaror.
Ränderna går tydligen inte ur så lätt!
Jag skrev igår, eller om det var dagen innan, om den där kavajen jag köpte på Möjligheternas Hus i Skarpnäck. Kavajen som var av märket IMG_0966Hugo Boss och som jag tycker är så snygg! Och frågan är om den är snygg för att det är en Hugo Boss, eller hade den varit lika snygg oavsett märke eller produktion? Jag tror att jag hade köpt den ändå, jag hoppas det, men jag gillar och uppskattar kläder och prylar av välkända märken. Jag tycker fortfarande att det är roligt och jag upplever fortfarande att det är lite speciellt och glädjande att få äga ett plagg, eller en vacker pryl, från ett välrenommerat märke. Det är en lite speciell känsla, tycker jag!
Men… numer finns det knappast några pengar att inhandla dem för, och då är det extra roligt att finna kläder till nästan inga pengar alls och i det här fallet en fin kavaj från Hugo Boss.
Jag talar bara för mig själv, men är det inte lite mysigt och härligt med lyxvaror och lyxkonsumtion? Jag tror inte att det beror på, som i mitt fall, avsaknaden av dem, eftersom jag hade obegränsade tillgångar till dem i mitt tidigare liv, utan det har nog alltid varit så…. Lite extra. Lite finare. Lite mysigare. Känslan av att känna sig fin… Det som aldrig fanns när jag växte upp… Fin har jag ju alltid varit sedan barnsben, dock inhandlades aldrig några märkesvaror och definitivt inga färdiga märkeskläder, utan allting var hemmasytt med gardintyger på rea och inköpta mönster från Burda.
Men, naturligtvis, uppskattar jag det mer idag än vad jag gjorde för tio år sedan, då jag kunde gå in på NK och handla för ”skoj skull” under en lunch, för det är ju inte lika lättillgängligt längre för mig. Och det blir en lite extra skön och lyxig känsla om man får möjligheten att handla ett schysst klädesplagg och kunna njuta av dem, om man dessutom har sparat en slant eller gör ett fynd på Second Hand! Jag uppskattar det! Det är så jäkla roligt! Man kan, eller jag, fortfarande vara fin och känna sig lite speciell, även med en ytterst liten plånbok!
Dessutom köpte jag en skjorta från Eton! Oanvänd. I ljust lila, förmodligen en färg som inte alls ligger ”rätt i tiden”, men jag fick den för tjugokronor! Grattis till mig! Och jag måste få tillägga att skjortor från Eton är lättskötta och av en förbannat god kvalité! Njuter!

Jag skall fortsätta min dag med att avnjuta ett varmt bad. Vila skall jag också göra och sedan hoppas jag att viljan finns att laga och lägga upp några byxor. Men, som sagt, jag kan alltid välja och jag kan göra precis som jag vill… Jag måste inte alls sätta mig och laga, sy upp och snygga till mina kläder, men jag gillar att vara fin, hel och ren, så… Det är bara att välja… Jag kan göra val, hela tiden!

Ta hand om dig och på återläsande! Tack för uppmärksamheten och för din tid!
Väl Mött / Arthur

Foto; Per Lundström 

 

2 tankar på “Denna Lördagsmorgon var det ett rörigt kaos i skallen… ”lyxvaror” och märkesvaror. Ränderna går tydligen inte ur så lätt!

 1. Trots allt skrev du i bloggen och det är bra. Mycket bra! Märkesvaror om än vintage och billigt är kvalitetsmedvetet tycker jag. Varför köpa billigt mainstream när man kan få kvalitet som varar? Man måste ju få unna sig lite guldkant på tillvaron. Och du att bestämma sig för skrivarkursen var ett jättebra beslut och passar dig som handen i handsken. Go for it

  Gillad av 1 person

  • Du är så härligt uppskattande! Jag såg det inte riktigt som du gör, med vintage och märkeskläder, så det tackar jag för… Ny vinkling på det!
   Och det ligger någonting i det du skriver, för jag gillar kavajer och snygga skjortor och de jag har, som fortfarande hänger med efter X-antal år, är de som jag köpt för lite mer pengar, eller funnit på Second Hand. Kanske lite mer tidlöst och stilrent, vad vet jag, men det är lite lyx och guld i tillvaron och dessutom behöver det inte vara så kostsamt längre, om man vet var man skall leta!
   Skrivandet? JA! Äntligen ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s