Det märks att man börjar bli gammal…

What's up

Jag ska iväg till fröken doktor på morgonen. Jag ska vara där klockan 09.00. Vi ska prata vidare om ledvärk och kolla min sänka igen, som hoppar upp och ner som en Duracellkanin! Jag blir alltid lite stressad av de där ”görandena”, för jag tror alltid att jag ska bli sen och jag tycker inte om att åka kommunalt! Alltid ute i väldigt god tid!
Och du… det märks att man börjar bli gammal, när läkare, Socialhandläggare och assistenter är så pass mycket yngre än en själv, att det med enkelhet skulle kunna vara ens egna barn. Och de flesta av dem är unga, vackra kvinnor, märkligt nog. Som en nyvunnen vän sa om sin son; ”Han är så glad att Socialassistenten är en ung tjej, för hon är dödligt läcker”… Så kan man också se det! Härligt för honom!

cats

Min man, kärlek och bästa vän, den andra hälften av den här kärlekshistorien, fyller år idag! Det märks att man börjar bli gammal, när man kan ansöka om att få bo i Seniorboende… Skrämmande tanke! Förstår du? Halva livet har passerat och om man vill, kan man få bo i en lägenhet anpassad för seniorer! Femtio plus!? Galet! Detta gäller honom och inte mig själv, bör tilläggas! Än så länge tillhör jag den något yngre skaran, dock med avkommor över hela staden i form läkare, Socialassistenter och handläggare. Det sista stämmer ju inte, jag är gay och har aldrig sått min vildhavre bland stadens vackra kvinnor. Dock finner jag det lite beklämmande att jag själv är så pass gammal nu, att de flesta av dem jag möter inom olika myndighetsväsenden och i den offentliga sektorn, är ”ungdomar” och ynglingar!

11036668_10206563364217530_2687089074931800658_nDe senaste dagarna har leder och muskler nästintill värkt sönder. Förmodligen är det vädret och kylan som ställer till det. Jag kan inte minnas att det var på det här viset förra året vid den här tiden? Kanske var det mildare väder? Kanske att mina besvär har förvärrats? Kanske att mitt minne sviker mig? Det märks att man börjar bli gammal, när man låter som sina föräldrar och det börjar bli gnälligt som fan och ingenting tycks hjälpa längre. Till och med de egna huskurerna står sig slätt; Varma bad, Vitlök som inflammationshämmande, gymnastik i form av Yoga, härliga promenader eller en skön ryggmassage. Ingen ide´ längre!
Det märks tydligt att man blivit äldre när man förfasas över att man börjar likna sin mamma mer och mer. Lite väl gnälligt, lite väl tjatigt, lite väl martyr-aktigt och kanske lite väl många sura och beska kommentarer över samhällets alla orättvisor.
Nämner inga namn men…
Margot Wallström…

För övrigt märks den stigande åldern på att minnet sviker mer och mer! Eller när man är så pass trött, sitter på sängkanten en tidig eftermiddag, och önskade att man låg ner.
Eller som Magnus Härenstam sa i sitt sista framträdande; ”Det märks att man börjar bli gammal och skall till att knyta skorna, för man funderar en bra stund över om det inte finns någonting mer man kan göra där nere, när man ändå är där”…

Denna morgon är jag ”kort” i mitt inlägg, förmodligen till mångas förtjusning!
Pekar inte ut någon särskild, som inte orkar läsa min Blogg på grund av för långa inlägg… Men… Min man…
Vill inte stressa denna förmiddag och jag vill kunna ta det lugnt. Det är ju som sagt det där med att åka tunnelbana och buss, gillar det inte alls och alla dessa ungdomar och barn… De hörs för mycket numer!

På återläsande, på ett eller annat vis, under dagen och ta hand om dig därute i kylan och vardagen! Fram med broddarna och klä dig ordentligt!

Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s