Det var inget otrevligt mejl… Positivt tänkande. Vara ”glad, kåt och tacksam”… det ena behöver ju inte utesluta det andra…

Smulan och kärlekKlockan är 05.30.
Kaffe, inga nyheter och bara jag, i sällskap av tända ljus och två katter!
Jag har en hel härlig katt i knät denna morgon. Hon ligger som en omkullvält kossa i knät och spinner så det ger ett eko i hela kroppen! Den varma magen är mysigast att bli smekt på.
Min älskade lilla… Min medicin och min distraktion. Jag är så djupt förälskad i mina djur.

Min man och kärlek sover ännu. Han har rejäl feber och jag är orolig. Och det är egentligen inga konstigheter, att jag oroar mig, för det gör jag ju jämt, men han mår verkligen inte bra!

Positivt tänkande. Vara ”glad, kåt och tacksam”.
Försöka att se det positiva i tillvaron och ”gläds åt det du har och önska inte allt det där som du inte har! De finns alltid de som har det värre och det finns alltid människor som lever under sämre förhållanden än du själv”, så var tacksam, lite glad åtminstone och kåtheten kan du strunta i… om du vill!

I ett privatmeddelande under gårdagen, smack in i min mejlbox, fick mig att återigen börja tänka efter.
Det var inget otrevligt mejl, inte alls, men jag fick lite perspektiv igen och jag kände att jag fick möjlighet att betrakta mitt skrivande, min ventil och min Blogg på ett annorlunda sätt.
Hon skrev så bra, reflekterade över, om vad människor är nyfikna på, vad de vill läsa och vad de önskar ta del av hos andra människor. Jag uppskattar konstruktiv kritik! Det är bra för medvetenheten! Se dock skillnad på sak och person!
Och hon påpekade och menade att det är en sådan skrämmande tid vi lever i, att människor behöver en paus i all oro och rädsla och då är det trevligt och  positivt att få läsa om det roliga, bra och positiva i vardagen.
Många önskar fly bort ifrån mord, misär, död och terrorism och vill få läsa om livets enkelhet och trivialiteter; Shopping, hudvård, fester, matlagning, brödbak och motion, är de som läsarna vill ha, allt för att få ett andningshål, för att underhållas och för att få en paus i den egna vardagen. IMG_1012De handlar lite om att få en annan plats att läsa om, en annan vardag och många önskar att få ta del av glamour, lyx och vardaglig följsamhet. Det handlar om att få vara någon annan för en stund och få ta del av det där som man själv inte riktigt har, eller når fram till.
Det är ju inte för inte som de riktigt stora Bloggarna är mode och livsstilsbloggar, och inte Bloggare som gnäller och belyser livets baksida hela tiden.
Men det ena behöver ju inte utesluta det andra, menade hon!
Och hon har ju helt rätt!
Hur många gånger sitter inte jag själv, till exempel framför nyheterna på teven eller nyheterna på nätet, och ojar mig över allt negativt och allt jävla elände i världen. Det blir gärna bittert, beskt och mörkt.
I all världens jävlighet så vill man andas, ha det lättsammare och mer glädjefyllt. Att läsa om missbruk, psykiatrin, vården och medicinering, är inte det minsta upplyftande! Inte alls. Och när jag själv läser min Blogg så är det ett evigt tjat, ett evigt ältande och tuggande, om allt det som går fel, är fel och allt det som det aldrig tycks bli någon ordning i. SkärpDet behövs mer positivitet hos medmänniskorna och det behövs mer glädje, värme och tillfredsställelse i meningar och ord som andra ska få ta del av…
Så… Jag ska kanske prova en ny ”approach”, en ny vinkling och skriva mer om vardagens glädjeämnen och trivialiteter! Det behöver ju inte vara märkvärdigt, bara mer lättsamt och mer roligt och ”mjukt” på någotvis?
Jag ser ju när jag studerar och läser mina inlägg och texter att det är negativt, gnälligt och förbannat upprepande, så jag ska försöka att vara mer av en glädjespridare!
Tro det eller ej, men jag har ganska många områden som jag upplever att jag behärskar, som jag faktiskt är bra på, och som jag med enkelhet kan skriva om…
Det är bara det att jag har ett bottenlöst djup, som jag simmar i just nu, och att skriva och berätta om inredning, matlagning, hudvård, shopping och kläder, ligger inte mig närmast om hjärtat längre…
Det finns viktigare saker att berätta och skriva om…
Men det hindrar inte att man faktiskt kan göra både och! Blanda upp det lite, vara mer ombytlig! Som sagt, det ena behöver inte utesluta det andra! För att livet är motsträvigt och arbetsamt, så innebär inte det, att det inte finns glädjeämnen att skriva om…
Det finns liksom en sol, även om det regnar! En klyscha förstås, men det gör det inte mindre sant!

Det var en bra påminnelse det där mejlet, igen, om att man kan göra annorlunda och att man kan skriva ner de där små ljusglimtarna i tillvaron!
Gör om och för rätt, som min gamla chef sa. Gör om och gör annorlunda…
Mer positivt tänkande och mer av glädjen och värmen…

Tack för ordet så länge. Återkommer under dagen, efter några timmars shopping kanske och dessutom skrivande på min nya skrivarkurs!
Ta hand om dig och för att som vanligt citera Elin Ek, alias Grynet; ” Ta ingen skit! Inte av någon”!

Väl Mött / Arthur 

 

4 tankar på “Det var inget otrevligt mejl… Positivt tänkande. Vara ”glad, kåt och tacksam”… det ena behöver ju inte utesluta det andra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s