God Förmiddag… En rekommendation… ”Tyke Elephant Outlaw”… Gårdagskvällens sena kvällsfilm…

IMG_2673

En av mina vackra Elefanter. En present av en mycket god vän…

Jag har en enorm förkärlek till Elefanter. Jag samlar på dem, jag läser om dem och jag har dem som ”lyckoamuletter” lite varstans hemma i lägenheten. Stora, majestätiska, kraftfulla, smarta och fyllda av visdom. Många figuriner och bilder har det blivit…

Jag ser alltid till att ”mina Elefanter” står placerade med sina snablar inåt i rummet, för att föra in lycka, mod, ”power” och styrka… Jag läste någonstans att placeringen av Elefantens snabel är av betydelse, när det kommer till bilder, figuriner och skulpturer, och att de alltid ska ha snabeln vänd inåt i rummet och inte tvärtom… Om snabeln riktas mot rummets fönster tex, eller emot en dörröppning, förs de positiva krafterna ut ur rummet… Jag är osäker på var jag fångat upp den där betydelsen, men det är väl mindre viktigt, för jag är noga med att ”mina Elefanter” för med sig allt gott in i min vardag!

Inom olika religioner och inom olika livsfilosofier, har Elefanter stor och lite olika betydelse…
Hinduisk: Den heliga visdomens kraft, kungavärdighet, klokhet/intelligens och ett långt liv. Visdomsguden Ganesha har elefanthuvud. Världen bärs upp av elefanter.
Kinesisk:
Överhöghet, styrka, klokskap, skarpsinne och kraft.
Buddistisk: Helgad åt Buddha. Den vita elefanten är ”Lagens juvel”, medlidandet, kärleken och godheten.

Jag vill rekommendera en film och dokumentär som jag fastna framför igår kväll, eller sent i natt, beroende på hur man väljer att se det… Den är gripande, sorglig och ändå med ett stråk av optimism.
Djur har ingenting på Cirkusar att göra. Vilda djur ska inte behöva lyda människan och hennes obegripliga nycker… Människan är ett vidrigt djur i sig och har en övertro på att de står över naturens krafter och djurens intelligens och förstånd! Idioti!

Det blev sent och mitt hjärta fyllt med tyngd och sorg, igen… Det var länge sedan jag grät så mycket. Ensam förstås… Berörd och rörd… Älskade djur!
Jag rekommenderar den varmt! / Arthur 

Länkar till filmen, om filmen och recensioner…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s