Jag inte är tjugo längre! Men inte sjutton trodde jag att jag skulle bli ”äldre,” jag tänkte skriva gammal men det vägrar jag fortfarande att göra, så fort!

IMG_0664God Förmiddag Världen, Alby och Jimmie Åkesson. Härligt väder va? Livet är väl härligt ändå? Det känns fysiskt i kroppen, att jag är vid liv! Grattis till mig! Hurra! Jag lever!

Numer, när jag vaknar på morgonen, så känns det att jag börjar bli äldre.
Jag tänkte skriva gammal, men det vägrar jag att göra. För det första värker det överallt, och jag menar värker, i knäna, ryggen och nuförtiden även i axlarna.
Somliga dagar är värre än andra. En del nätter går det inte att ligga ner, för att det trycker, värker och smärtar. Det blir inte mycket sömn då! Fötterna säger ifrån, och även fingrarna har börjat ge upp. Å´ Grattis till mig! Hurra! Jag lever!
Jag har försökt att se över den här kroppen eller ”templet” som vissa envisas med att kalla den, rådbråkat läkare och distriktssköterskor, och dessa kunniga och pålästa människor finner ingenting som felar. Inga prover i världen kan påvisa att det skulle vara en inflammation eller infektion i den här kroppsbyggnaden.

Och för det andra vaknar jag okristligt tidigt varje morgon. Så där vid halv sex. Klockan fem, i värsta fall. Det har tydligen med åldern att göra det med? Antingen så är det åldern, eller så är det kroppsvärken som väcker mig, eller håller mig vaken under nätterna och ser till att jag medvetet vet att jag lever!
Grattis till mig! Hurra! Jag lever!
Just den här morgonen blev det sovmorgon, men annars är jag upp och hoppar, är jag ju inte, redan klockan fem… halv sex. God morgon världen!
Och då, när solen går upp över hustaken, dricker jag mitt kaffe, klappar varma kattmagar, skriver lite grann och så tar jag en cigarett. Fortfarande. Jag måste sluta röka… Men en sak i taget.

Parkbänken den rödDärnäst, och för det tredje, vad gäller ålderns utmätning på min lekamen, så hänger det lite överallt. Huden har definitivt blivit slappare och fettdepåer jag inte visste fanns, har visat sig lite varstans på kroppen. Snyggt som fan! Not!
Fast å andra sidan har jag inte tränat på över tio år. Och med tanke på hjärta och själ, så skulle jag ju kunna börja träna för hälsans skull.
Men jag har dock gått ner de där depressionerskilona, drygt tjugotvå kilo sedan i somras, och både kroppen och själen mår bättre efter det. Ganska snygg igen, eller i alla fall fräschare och smärtare! Ja, okej… trevligare kropp och trevligare utseende!

Och JA! Jag måste ju sluta röka också. Grattis till mig! Hurra! Jag lever!

När jag tänker till, så är jag bra på att röra på mig dock! Det blir i alla fall promenader. Jag går nästan alltid om jag kan. Så lite motion och friskluft bjuder jag mitt ”tempel” på. Promenader känns också lite så där ”för de äldre.” Gamla människor tar promenader och matar duvor med några dagar för gammalt bröd. Jag är inte där ännu, men kanske… Det kanske är mysigt att mata fåglar, sitta och filosofera på en parkbänk och beskåda unga vackra motionerande människor? Bör kanske provas, innan jag förkastar det? Jag misstänker att det bor en aning missunnsamhet och avund hos mig… Ja, jag erkänner det!

Hösten och Parkbänken!Jag inser när jag ser mig själv i spegeln att jag inte är tjugo längre! Men inte sjutton trodde jag att jag skulle bli ”äldre,” jag tänkte skriva gammal men det vägrar jag fortfarande att göra, så fort! Men så är det. Jag börjar bli äldre och kroppen hänger inte med. Och jag vill ha en smärt, snygg och vältränad kropp. Jag vill att mitt tempel ska vara attraktivt och tjusigt. Jag skulle vilja vara dödligt läcker, som David Beckham, men jag får väl vara nöjd så här långt. Mycket vill alltid ha mer!? Grattis till mig! Hurra! Jag lever!
Kroppsfixering kanske? Nja… Jävligt synd att det inte funkar som det gjort i så många år, kroppen, lederna, musklerna! Och även minnet har börjat att sakta efter, typiskt, och bittert känns det ju, om jag skulle ha orsakat alla smärtor och allt förfall själv. Det finns de som hävdar att åren av missbruk förstört just det är templet! Trist. Förbannat trist!
Men… Grattis till mig! Hurra! Jag lever!

Och så borde jag ju sluta röka!
Men en sak i taget, tänker jag. Mitt missbruk av droger, alkohol är alltid en drog glöm inte det, som jag lyckats bryta mig ur, kommer alltid att vara första prioritet, kommer alltid att gå före allt annat och nykterheten sätter jag alltid främst.
IMG_0976Så sluta röka… Det dröjer. Men det påverkar ju kroppens åldrande det också, så… Men jag röker mindre! Jag har inte förmågan att suga i mig de där skiten så ofta numer, som jag gjorde förr! Min man och kärlek kör peptalk och försöker att erbjuda bra alternativ, så jag är på gång. Fröet är sått!

Och oavsett det där med cigaretterna, de förhatliga, så börjar jag bli äldre. Punkt! Det märks definitivt på morgon, eller mitt i natten, när jag vaknar, så där vid fem halv sex, och kroppen värker och gör ont, att jag inte är tjugo längre.
Mitt ”tempel” behöver en renovering… Grattis till mig! Hurra! Jag lever! Det känns, fysiskt att jag är vid liv, om jag säger så…

Ta hand om dig därute! På återläsande under dagen, på ett eller annat vis. Njut dagen och var schysst emot dina medmänniskor… Livet och tillvaron, just nu, är förbannat skrämmande och grym. Hur mycket hat och avsky kan det finnas i ett samhälle? Tack för din uppmärksamhet och din tid!

Väl Mött och Namasté / Arthur den ”äldre”

 

1 tanke på “Jag inte är tjugo längre! Men inte sjutton trodde jag att jag skulle bli ”äldre,” jag tänkte skriva gammal men det vägrar jag fortfarande att göra, så fort!

  1. Kroppen må åldras men så länge själen är ung är det ingen fara, säger jag som är betydligt äldre vad gäller åren. Haha tidens gång slipper vi inte ifrån i alla fall, så var vid gottmod unge man 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s