Jag kan bli oerhört irriterad och defensiv när jag ser alla dessa halvnakna människor på teve. Jag börjar ju för fan närma mig döden…

fg0482

Jag är gnällig, igen, och min kärlek och man tycker att jag lägger energi på det mest oväsentliga och oviktiga sakerna i världen. Han har naturligtvis rätt, för jag kan ju inte göra så mycket åt somliga saker och jag kan inte heller påverka det som gör mig förbannad och irriterad. Det enda jag kan påverka själv, egentligen, är min egen inställning till de som irriterar och gör mig frustrerad!
Så jag köper det han säger! Men det hindrar ju inte att den här åsiktsmaskinen har funderingar och tankar kring somliga saker och skeenden… Och att jag därmed blir irriterad.

Jag kan bli oerhört irriterad och defensiv när jag ser alla dessa halvnakna människor på teve. De där killarna och tjejerna som i olika musiksammanhang, bland annat, har mer hår på sina nyvaxade kroppar, än kläder på kroppen.
”De säljer”, säger min bästa vän. ”Det attraherar en yngre publik”, säger min kärlek, ”Vi börjar bli för gamla”…

Och jag blir jätteirriterad när snorungar som Samir och Victor i Melodifestivalen, vars unga publik är yngre än tio år, ser på emedan de tar av sig på överkroppen och ytterligare spär på de aggressiva kroppsidealen och stressen att man ska se ut på ett visst sett för att ”räknas, vara framgångsrik och lyckad”!
Jag begriper det inte! Och jag hetsar upp mig över att det ska vara så uppenbart nödvändigt för att samla poäng, få fler röster och för att gubbsjuka gamla bögar ska röstar på dem. Undrar om Christer Björkman har varit och tallat lite på dem? Kanske är det därför som de får vara med? Och säg nu inte att du inte har tänkt tanken själv?
Avund? Missunnsamhet från min sida? Ja, förmodligen! Jag måste ju vara ärlig!
Själv tycker jag ju, efter minus tjugotvå kilo, att jag bor i en ganska okej kropp, men den är inte tränad, smal och inte heller smärt längre. Jag är 45+ och får väl anstränga mig lite mer och lite till, om avundsamheten ska sina och stilla sig.

nude_and_naked_at_catwalk_173Jag är jättetrött på kroppsidealen som piskar upp de unga idag, och många av oss andra för den delen och det är ju inte heller någon som tycks göra så värst mycket för att kväsa stressen och hetsen. De som ÄR lite runda i kanterna ser till att banta och göra operationer som gastric bypass, Anna Book, för att passa in och i somliga fall är inte det heller en räddning, Anna Book, och det ger ju i sin tur signaler att det inte är okej att vara lite rundare och mulligare i formerna, Anna Book…
Hur ska vi ha det?
För den skull kanske vi inte ska hylla sjukligt överviktiga och sjukligt stora människor, för det är ju inte bra i rent hälsosyfte, men va sjutton… Lite rund i formen kan man väl få vara.
Och signalerna som detta ger? Man ska vara smal och mager, så banta, banta och operera sig, Anna Book, och även om det misslyckas och inte fungerar, så låt alla få veta att det inte är okej och börja om, Shirley Clamp… 

Minns för ganska länge sedan, när Molly Sandén gick ut offentligt och ondgjorde sig över dem som hånade hennes kropp och som påstod att hon var lönnfet.
Det gav henne en liten skjuts i karriären och den nya låten hon lanserade i samband med detta, sålde riktigt bra.
I musikvideon till låten var även Molly Sanden naken, för att ”make a statement”! Det är okej att vara lite mullig och rultig och man kan vara snygg ändå.
Problemet som jag såg det och som jag blev förbannad över och hetsade upp mig på, var ju att flickan var precis lika smal och smärt som vem som helst! Vad ger det för signaler!? Vad blir summan av det, för dem som ser henne och är i yngre tonåren? Banta mer! Svält lite till och våga inte äta för sjutton! 
Jag blir jättearg!

Och jag blir skitförbannad när unga tjejer och killar visar sig halvnakna och trycker upp, suger in, snör åt, drar in och suger bort allt som är naturligt och som varje jäkla människa har på sina kroppar. Jag blir irriterad och jag blir arg… Dumt! Korkat som fasen! Fullständigt meningslöst och energidränerande! Han har rätt, min vackra partner!
Och dessa halvnakna människor i Dokusåpor och unga människor som pippar hejvilt och som inte verkar ha några som helst betänkligheter. Härligt för dem och njutbart säkert, men allvarligt talat..?
Och jag bara undrar, om det påverkar mig som är så pass ”gammal”, hur reagerar då de som är unga och ser på teveprogrammen, dessa musikvideor och scenframträdanden med sex, exponering, juckande kroppar och halvnakna kvinnor, män, tjejer och killar? Klart alla blir färgade av detta, så även jag. Hur blir samhällsklimatet? Det vet vi ju! Svaren har vi  ju serverade dagligen…
Fashion-For-Men-Male-Models-Beauty-Black-White-Nude-Underwear-Shirtless-Photos-010Men han har rätt min man och bästa vän, som vanligt! Varför hetsa upp sig? Titta, njut istället och egga upp dig och din partner till bristningsgränsen… Härligt med sex, nakna människor och naturalism… Nä, förresten… Det är på gränsen till pedofili att beskåda dessa unga människor och bli sexuellt upphetsad! Och det var inte ett dugg sexigt med Samir och Victor igår kväll på Melodifestivalen och detta sagt från en gammal fjolla med stort avund och sexuell aptit!

Det är mentaliteten idag! Det är som det är!
Och det är kanske inte sämre eller bättre än när vi var ”unga” på åttiotalet, när Samantha Fox visade brösten så fort hon kunde och stönade sig igenom låtar med sexuella anspelningar… Så, det kanske är åldern? Det kanske är jag som återvunnit en del av mina moraliska pekpinnar? Det kanske bara är jag som blivit för gammal för att begripa tjusningen med nakenhet..? Det kanske är jag som är jävligt missunnsam och avundsjuk? Jag börjar ju för fan närma mig döden…

Tack för ordet! Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s