Observera! Det är förbannat gnälligt här idag. Det är geggigt, kinkigt och förbannat gnisslande.

Valentine_Shining_Hearts_PNG_Clipart_PictureObservera! Det är förbannat gnälligt här idag.
Det är geggigt, kinkigt och förbannat gnisslande.

Och jag dyker ner i det, geggar runt lite, och den som vill, får ta del av min vrå av världen under namnet ”Missnöje”.
Det är Alla Hjärtans Dag. Idag ska vi vara vänner, tillsammans och älska varann…

Jag har haft vidrigt ont i kroppen i natt. Det känns som tandvärk i handlederna, knäna och höfterna. Fotlederna har gjort djävulskt ont och när jag väl klivit upp för att liksom ”få igång kroppen”, så har det varit svårt att gå. Jag är så trött på det! Jag känner mig väldigt gammal! Jag är gammal, men inte så till åren ändå! Och jag inser för övrigt att all den här värken bidrar till en härligt cynisk depression!

Från det ena till det andra, så att säga…
Varje dag lever jag med döden.
Jag vet inte hur det är för dig, men jag tänker på döden och att dö, flera gånger varje dag. Ibland är döden fullständigt närvarande och jag tänker och tror, ibland, att döden verkligen hänger över mig och bara väntar. Döden suckar mig i nacken, på något vis.
Jag har ständigt en känsla av att inte orka, vilja eller ens ha lusten att leva. Suicidal? Nej, det tror jag faktiskt inte, men det är tröttsamt att ha döden som polare och bundis!
funny-life-lonely-sad-sucks-Favim.com-253413Men det är bättre. Ironiskt nog är det bättre idag.
Döden. Att dö. Döendet. Varför lever jag? När ska jag dö? Är det dags?
Jag har alltid haft de funderingarna och grubblerierna. Döden. Livet. Meningen med existensen! Jag minns som barn, när jag gick på Barn och Ungdoms Psykiatrin, då jag blev ombedd av terapeuten att försöka att inte tänka så mycket på det där med livet, döden och döendet. ”Det är inte bra att grubbla över det där! Det är inte bra att fundera för mycket på den typen av obesvarade frågor! Det finns inga svar”…
Döden. Att dö. Döendet. Varför lever jag? När ska jag dö? Är det dags?

Och jag kan se på nyheterna och få bilder serverade på människor som dör i krig och explosioner och jag tycker det är så fruktansvärt orättvist, frånstötande och otäckt, att ett helt o-levt liv går till spillo. Det är så många unga som dör…
79e385f4e1093d5cbbfe4704aee41694Det är så många människor som slutar sina dagar i de mest fruktansvärda situationer! Det är så många som får sätta livet till för att det pågår krig över hela världen, där maktutövare, män och dess patriarkat, är de som vill ha, ha och ha och bevisa att de har rätt och alla andra har fel! Fel värderingar, fel tankar eller fel religion. Pang och ett hundratal liv har gått åt för… Ingenting! Ingenting alls!
Och då sitter jag där, med min egen död närvarande och tänker; ”Här sitter jag, i värmen, i en härlig soffa, med en pläd, och på distans, med ett helt liv, drogfri, i ett land där jag är relativt trygg, än så länge, och detta emedan andra som verkligen försöker leva, flyr, dör och kämpar för sina rättigheter och många av dem får inte uppleva den där friheten och livsglädjen! Förbannat gnälligt och otacksamt, av mig”! Det rimmar jäkligt illa… Det osar lite dåligt!
Jag kanske borde motarbeta dödstankarna med det där, att jag faktiskt har tur, att jag är en överlevare och har överlevt mycket…
Kontentan av detta? Jag är jävligt trött på döden! Jag är förbannat trött på att fundera och grubbla över livet och livets meningslöshet! Jag är snuskigt trött på att inte få vara ifred och bara leva! Jag är trött på värken i kroppen och jag är utled på att inte få sova ordentligt.
Jag bad om det i min morgonbön. Lugn och ro. Sinnesro! ”Gud, ge mig sinnesro, att acceptera”…

Jag utlovade gnälligt, och du fick det..! Grattis till dig, mig och oss! Ha en skön Alla Hjärtans Dag!

Tack för din tid och din uppmärksamhet!
Kanske ett återläsande under dagen? Återkommer alltid på ett eller annat sätt…

Ta hand om dig och de dina!
Njut dagen och Väl Mött/Arthur

P.S. ”Ta ingen skit! Av någon”!

 

5 tankar på “Observera! Det är förbannat gnälligt här idag. Det är geggigt, kinkigt och förbannat gnisslande.

 1. Du, det löser sig tids nog med döden. Den kommer när det är dags och det är det enda som är säkert i livet. Optimistisk va? Värk är förgörande för humöret men ha en bra dag iaf.

  Gillad av 1 person

  • Apropå värk:

   ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

   Mitt svar på det är Ja – ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd – som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

   En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

   Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

   Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp.
   Thats it.

   Ha det så gott det går ! // Josef

   Gilla

   • Jag delar dina tankar och dina sanningar om kosten, motion och socker! Sedan en längre tid tillbaka har jag ”strypt” alla kolhydrater och mår bättre! Hur märkligt det än kan tyckas! Men det hindrar inte att jag faller ner i det där svarta och mörka, av helt andra orsaker! Kolhydrat fartyg kost är av godo och har bara varit gott för mig, så där har vi något gemensam! Väl mött / Arthur

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s