I morse tog dock lite oro överhanden och jag började stressa lite grann för saker som jag planerat, lovat och som jag grubblar över. Energidränaget är ett faktum!

Indiska MuggenDet blev en kort promenad igår. Och jag städade lite grann.
Dock fick mitt bad vänta, eftersom luften tog slut och jag somnade på soffan. Tänderna fick sig en omgång och det känns bra att få saker och ting fixade, även om det tar emot som fan! Men energin tar slut snabbt, den gör det!
Jag är trött. Väldigt trött…
Men jag har sovit bra och mycket och istället för att försöka att streta emot och fixa mina grejer ändå, så tillät jag mig att vila när energin tog slut.
I morse tog dock lite oro överhanden, igen, och jag började stressa lite grann för saker som jag planerat, lovat och som jag grubblar över. Ska hinna med, vill ha energi, vill till Alby, vill vara kvar i Bagarmossen, min ekonomi är åt helvete och så vill jag träffa några av mina vänner… Energidränaget är ett faktum! Jag räcker inte till! Gamla mönster kickar igång och jag är redan trött! Jag blir nervös och jag skruvar upp mig själv till det yttersta.
”Sitt ner och andas. Samla ihop dig själv och ta det lugnt”… Och ja, jag klarar det ganska bra. Mindfulness… Medveten närvaro! Och ett varmt bad skulle kunna få hela mig att bli lite coolare. Lite mer kaffe bara…

IMG_8120.JPGVaknade tidigt.
Öppet fönster, dock lite väl kallt och två koppar kaffe. Nyheter på teve, som jag lyssnar på med ett öra och jag inser min smala lycka, att jag får bo i gamla Svedala. Tack Gode Gud för allt som jag undkommer och inte behöver leva i.
Jag förstår inte alls det senaste med Turkiet, USA, Ryssland och Syrien? Jag begriper inte Kurderna och Turkarna? Människor svälter ihjäl i Syrien… WTF!?
Och jag kan inte smälta att det är gamla beska gubbar som bestämmer, styr och vill visa musklerna för varann.
Jag förstår inte varför det pågår så mycket krig och elände i världen och jag borde inte grubbla över det, för i min lilla vrå kan jag inte göra så mycket och det drar bara ner mitt humör och mitt samvete vaknar till liv.
Jag har mina egna krig och jag har mina egna hinder att ta mig över och mitt världssamvete gör sig alltid påmint. Det trycker ner mig och det vilar på mina axlar… Visst är det märkligt? Dumt? Kanske?
Jag måste försöka att stänga ute det där, för min hjärna klarar inte så mycket intryck.
Det jag gör är att be, (är det fånigt?), och att försöka inse att jag kan inte, i dagsläget, göra så mycket för alla andra. Jag har fullt upp med min egen tillvaro och att överleva och klara mig själv… Det känns jobbigt, men det är som det är. Jag kan inte dela med mig av någonting som inte ens räcker till mig själv…
Förlåt mig…

www.kreativinsikt.se_Jag ska försöka att träffa några vänner, eller två är de, det låter som om jag ska träffa en hel klan, och jag ska försöka att samla ihop mig och komma i ordning.
Lite musik och ett varmt bad och jag är fit for fight! OM, jag inte somnar på soffan igen!
Det blir fint… Det är sol och jag känner att jag är okej så här långt. Grubblerierna från gårdagen är i kölvattnet av mina tankar och jag ska försöka att hålla dem på avstånd.

På återläsande under dagen? På ett eller annat vis så gör jag ytterligare ett avtryck i cyberspace…
Ta hand om dig därute i verkligheten!
Njut av solen och dagen! Väl Mött / Arthur

P.S. Jag älskar min man. Jag saknar mina katter och jag funderar… Kommer vi någonsin att bo tillsammans, alla fyra? Jag är lite trött på att flänga fram och åter över hela staden…

 

1 tanke på “I morse tog dock lite oro överhanden och jag började stressa lite grann för saker som jag planerat, lovat och som jag grubblar över. Energidränaget är ett faktum!

  1. Ångest är vår arvedel och rider oss hänsynslöst men kan bemästras tror, vet jag! Sömn är en gudagåva för den sömnlöse. Vi är själva vår värsta domare och utfärdar de hårdaste domarna mot oss. Ingen annan kritiserar vi mer än oss själva och försvarsadvokaten tiger men om vi kunde betrakta oss själva lite mer försonande kunde vi kanske de ett litet hjälplöst barn, som ber om uppmärksamhet och kärlek. Bekräftelse!! Den som vi så väl behövde men inte fick och som sökas kan ett helt liv om vi inte ger det till oss själva. Du är bra du duger och se på sig själv med kärlek är vad jag tänker på när jag läser din blogg. Världssamvetet tar jag en paus från idag. Tror jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s