Det finns inga indikationer på att mina muskler skulle vara ”sjukliga” och det finns inte heller någonting som säger att mina nervbanor är skadade eller ur balans.

1489110_10151925902253040_1661165113_nGårdagens underbara undersökning…
Det finns inga indikationer på att mina muskler skulle vara ”sjukliga” och det finns inte heller någonting som säger att mina nervbanor är skadade eller ur balans. Grattis till mig!
Det finns faktiskt ingenting som tyder på att min kropp är ur harmoni och därför finns det heller inga svar på varför jag har ständig värk i kroppen, varför jag upplever att musklerna är svaga och varför jag alltid är så trött.
Det finns inga svar på varför  min kropp inte vill vara med längre och det finns heller inga tydliga besked varför jag alltid är energilös.
Hur det än är med det där, så är jag faktiskt tacksam att det inte är några neurologiska skador och att det inte heller tyder på någon muskelsjukdom, för det förstnämnda skulle kunna vara en konsekvens av mitt missbruk. Tack och grattis till mig! Så är det således inte! Men å andra sidan skulle det vara befriande med svar på all dessa frågor och funderingar. För någonting stämmer ju inte! Det är fel någonstans, ja… förutom mitt psyke då…

Arthur promenad Svart och vitt.JPG 6Jag börjar undra om hela jag och hela mitt psykiska och fysiska mående är en stor jäkla bluff? En fake?
Och hur mycket av allt det som smärtar i kroppen är rent psykiskt och hur mycket påverkar det mentala måendet kroppens fysik, ja, eller tvärtom?
Och varför upplever jag att min omgivning inte tar mig och min ständiga värk på allvar och varför känns det som om jag är misstrodd när jag talar med läkare, sköterskor eller personalen på Vårdcentralen?
Och sedan kan man ju undra hur viktigt det är, att alla andra tror på en och att alla andra i ens omgivning tar en på allvar? Det är väl egentligen skitsamma, bara man själv vet att det är en sann upplevelse och ett ärligt tillstånd och inte en osanning, överdrift eller ett påhitt, så torde väl det räcka?
För faktum är att det inte går att mäta smärtor och det går inte heller att verifiera det onda i kroppen på något sätt, mer än verbalt och mer än att de belästa lyssnar på en, så det blir svårt att verkligen hitta någonting ordentligt påtagligt, utan allting blir så subtilt och diffust.

Ett tag kände jag att jag var redo att ge upp och att jag lika gärna kan strunta i det här nu, men samtidigt så vill jag veta och jag vill ha någonting påtagligt att utgå ifrån, för att veta hur jag bäst, kvickast och mest lustfyllt kan stävja det som sker i kroppen!
Och är det ”bara” psykiskt och ”Bara” inbillning från min sida, så torde det ju finnas lösningar på det också! Jag är öppen för alla eventualiteter och inte alls främmande för att jag skulle vara inbillningssjuk, för sådant händer också, men jag måste få känna och uppleva att jag blir tagen på allvar och att ”problemen” är verkliga, för mig, för annars blir det lite svårt att finna strategier och tillvägagångssätt för att få ordning och reda på vad det nu är som felar, för något är galet…

IMG_1268Jag har fått lite felinformation av läkaren på Vårdcentralen och jag inser återigen att jag måste vara envisare och mer tydlig när det kommer till att få rätt hjälp. Envishet är inte alltid min starkaste sida, men det är uppenbarligen någonting som jag måste öva på, för det återkommer i min tillvaron ständigt.
Jag har bland annat fått veta att man inte längre gör utredningar för Fibromyalgi, vilket inte alls stämmer! Jag vet inte vad det där beror på, att läkare tycker att Fibromyalgi är en inbillad sjukdom, men de tycker att det är larv och en ”svävande” diagnos!
Det är erkänt och godkänt som sjukdomsbegrepp av Socialstyrelsen, Försäkringskassan och även Läkarförbundet, så varför läkare envisas med att inte vilja erkänna Fibromyalgi som sjukdomsbegrepp är för mig oförståeligt! Men kanske är det just för att det är så diffust och luddigt och för att det inte finns några direkta och konkreta undersökningar som påvisar att det just är Fibromyalgi man lider av. Det blir patientens ord som får vara vägledande i en undersökning! Det går inte att röntga, det finns inga blodprover som påvisar Fibromyalgi och det finns inte heller några Neurologiska undersökningar, uppenbarligen, som kan bekräfta att man har diffusa smärtor i kroppen! Det går liksom inte att mäta!
Jag tror nämligen att det är det jag har och lider av, så jag måste ligga på mer och vara envis, som sagt, för att få till en ny utredning.
Jag får gå på igen och igen…
Min man, kärlek och bästa vän har sökt upp en mottagning som tar emot patienter för utredning av smärtor och bland annat Fibromyalgi, så jag ska verkligen försöka att få min läkare att skicka en remiss dit och se till att jag får en schysst utredning.

IMG_1330Nog om detta!
På återläsande under dagen, på ett eller annat sätt och ta hand om dig därute i världen!
Jag ska vila, dricka ur mitt kaffe och sedan ta en promenad.
Jag behöver röra på mig och jag vill ha frisk luft. Musik i öronen och lite spring i benen gör mig bara gott.

Jag längtar efter solen.
Jag längtar efter värmen.
Jag vill ha bruna sommarben.

Jag saknar våren.
Jag önskar sol i mina fönster.
Jag vill ha en cykel och vinden i mitt hår.

Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s