Sitter och fånstirrar och önskar förmodligen att han ska vakna… Jag och min man lever efter LCHF, det har blivit en livsstil numer, och vi håller koll på socker, kolhydrater och fett.

Det blev en väldigt lång morgon.
Vi klev upp tidigt. Som alltid; kaffe, tystnad, tända ljus, två katter, mer kaffe och sedan kommer samtalen igång. Vi båda två, jag och min kärlek, uppskattar tystnade direkt på morgonen, det ger lugn och ro i kroppen innan livet kickar igång på allvar!

FullSizeRender (37)Vi somnade tidigt båda två igår kväll. Min man tidigare än jag själv förstås, eftersom han arbetar heltid och det gör inte jag, men när jag somnade i soffan vid elvatiden, insåg jag att det var lika bra att krypa ner i sängvärmen.
Som sällskap i mörkret och tystnaden, innan jag själv somnade gott, hade jag båda katterna. Det blir lite bökigt att smeka två kattmagar samtidigt och i stereo, men den ena ”tjejen” är så fruktansvärt avundsam att det nästan är nödvändigt att mysa med båda katterna samtidigt. Det funkar utmärkt, om man vill, och jag blir fylld av lugn-och-ro-hormoner. Bästa medicinen för trötta själar!
Den ena tösen måste dessutom ha fullständig koll på vad som händer i omvärlden! Hon blir lite stressad och är liksom ”på” hela tiden! Hon passade på att kolla in min man och bästa vän, han jag alltid vill vara nära, nära, när han sov som allra bäst, ”bara för att” på någotvis… Hon kryper omkring i sängen, på honom, ner under täcket, upp igen och så fram till hans ansikte och luktar, sniffar och snusar på honom. Sitter och fånstirrar och önskar förmodligen att han ska vakna… Jag blir alltid lite oroad att han ska slå upp ögonen, att han inte ska få sin sömn, men han snusar gott vidare. Det är mysigt. Det är en välsignelse. Det är kvalité. Detta är en del av livets små njutbarheter. Dessa djur…

Skrivarkursen igår var rena öken. Faktiskt!
Jag hade ingen lust och inspirationen infann sig aldrig. Vi var endast tre deltagare igår och alla tre var vi fullständigt avslagna och hade ingen som helst lust att skriva eller dela med oss av de vi skrivit.
Det kändes fullständigt meningslöst och tungrott, men vi fick ändå med oss lite att fundera över och inspireras av! Kaffepausen blev längre än vanligt, tiden gick ganska fort helt plötsligt, och det var oerhört svårt att komma igång och få någonting gjort efter det. Inte ens kaffet hjälpte oss på traven.
De andra vill gärna tala om sina privata angelägenheter, emedan jag själv inte alls vill. Jag orkar inte prata alla gånger! Det ena ger det andra, som ska förklaras och sedan blir det följdfrågor och så vänder man ut och in på sig själv, pratar lite till och berättar och det blir fler frågor… Jag gillar inte alltid att prata!
Jag försöker att hålla mig lite på min kant och jag försöker att bara hänga med och bara vara, för att spara på mina energier, men jag blir oerhört hjärntrött ändå. Bland annat får ljudnivån på det lilla caféet, där vi fikar och som är öppet för alla, mig att se rött. Det är högt i tak, det är en äldre byggnad, och det är mycket människor där och samtalen och skratten ekar hela vägen ut i trapphuset. Det blir lite för mycket för min trötta skalle, så det går åt en del energi ändå, även om jag försöker att inte påverkas av det och även om jag försöker att spara på min styrka, så pyser det ut en hel del ändå. Kanske var det just därför som jag blev så oerhört trött igår kväll. Trött, sockersugen och önskade att få tröstäta! Hopplöst när det där kickar in, Socker-Maran!
Dock föll jag inte för Sockertrollet!

sockerfilmen-a-1920-jpgApropå socker. Vi tittade på ”Sockerfilmen” igår, på SVT-Play. Intressant och spännande.
Det handlade om vad sockret gör med kroppen och människan och det handlade om matindustrins makt över matproduktionen.
Jag och min man lever efter LCHF, det har blivit en livsstil numer, och vi håller koll på socker, kolhydrater och fett.
Jag har fullständigt köpt konceptet och jag fick bara bekräftat under filmens gång igår, det jag redan vet, att socker och kolhydrater är den största boven i människors välstånd och övervikt. Det påverkar så oerhört mycket och det är INTE bra med allt detta socker! Det är inte för inte som man går ner i vikt när man utesluter vissa matprodukter.
Jag kan varmt rekommendera filmen! Jag gillade den, kanske för att den följde mina egna åsikter i sak och kanske för att jag vet det jag vet så att säga, men försök dock att se ”dokumentären” lite diplomatiskt, taktfullt och med viss distans, för man kanske inte ska ”köpa” allt som filmen tar upp!? Men det ger infallsvinklar och det ger lite fler funderingar kring maten?
Smulan och matenDet är fascinerande och spännande.
Och själv känner jag ju skillnaden i kroppen, på kroppen och i sinnet, hur socker och sötsaker, även ”bra” mat, påverkar mig och mitt mående.
Som jag skrivit och berättat tidigare så försvann nästan tjugofem kilo på mindre än sex månader, när jag valde bort kolhydratrik mat! Det torde säger en del.
Vi har dock haft någon helg här och där, när vi ”unnat” oss godsaker, choklad och pizza och jag kan bara konstatera att dagarna efter de där frossarhelgerna, så har det skett någon typ av ”avtändning”, och kroppen och sinnet vill bara ha mer och mer av det söta. Huvudvärk och ännu sämre humör, om det nu är möjligt, blir också en kännbar följd! Kroppen skriker och vill ha mer tröst och mer njutning.
Det är på vippen att jag skulle kunna tänka mig att avstå ifrån de där ”Godis-helgerna”, men det är ju fortfarande fasligt gott, för det blir en liten dragkamp mellan min vilja och vad mitt sinne önskar och vill! ”Socker! Jag vill ha socker”!
Det påminner mig om mitt tidigare missbruk… Mer och mer och det är aldrig nog!

Tack för ordet denna förmiddag! Ta hand om dig därute i världen och på återläsande. Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s