Månen gjorde en gata på golvet… ”Månen gör gata i havet, skiljer svart ifrån svart, jag måste måste gå”…

FullmåneJag vaknade tidigt i morse. Halv fem. Jag klev upp.
På vägen mot toaletten från sovrummet, badade vardagsrummet i ljus. Månen gjorde en gata på golvet. Hela parketten badade i månljus och jag stod en lång stund och bara tittade. Det var vackert, som om Vintergatan klivit in genom fönstren…
Det slog mig direkt, Eva Dahlgren och låten ”Döden”…

”Månen gör gata i havet
skiljer svart ifrån svart
jag måste
måste gå
för där bortom natten
där brinner mitt hjärta
och det ska jag hälla
vatten på”

~Eva Dahlgren~

By the way…
Jag har en del ”fix” att fixa med. Saker som jag ständigt skjuter upp, men som måste ordnas. Det är mejl som ska skrivas till Försäkringskassan, Alfa-Kassan och Arbetsförmedlingen. Jag bör ta kontakt med Fibromyalgiförbundet för att få hjälp med hur jag ska gå tillväga för att få en remiss från min envisa läkare på Vårdcentralen! Hon tror nämligen inte på Sjukdomsbegreppet Fibromyalgi! Hon hävdar bestämt att man inte gör utredningar för smärtorna längre, men hon har fel i det avseendet! Jag måste vara envisare! På’t igen!
Och för övrigt måste jag boka en ny tid till nämnda läkare för att få ett mer korrekt svar på undersökningen/utredningen från föregående helg på Sophiahemmet.
Det är en del markservice att fixa med idag.
Det är en hel del som släpar efter och jag kanske får det gjort under dagen. Dessutom har jag obetalda räkningar som jag måste skjuta upp och jag har ännu inte kontaktat dem som kontaktas bör. Jag ska göra det också. Tror jag… DET är viktigast! 

Från en sak, till en helt annan…
I mitt huvud denna förmiddag går en melodislinga ifrån gårdagens Melodifestival (Vägrar att kalla spektaklet för ”Mello”! Löjligt… Jag är väl för gammal!? Uppskattar inte fjantiga nymodigheter!) ”If I were sorry” med den unge Frans.
Jag är förälskad! Absolut inte i den unge Frans, det blir genast pedofilivarning på det, han skulle kunna vara min son, så Nej, men låten och hans förvirrade framträdande gjorde mig glad!
Så… Jag är inte förälskad i den Unge Frans, men väl i låten och det härliga mjuka soundet! Det är helt i min smak och jag tror att den unge mannen tar hem segern i år! Det återstår att se om jag har rätt eller fel om några veckor, men det var en bra låt, en schysst text och ett härligt gung över hela musikstycket.
Jag gungade liksom med i soffan och jag skrattade gott åt den väldigt förvirrade unge mannen och hans totala frånvaro, snurrighet och vilsenhet.
Det gjorde inget! Absolut inte! Det kändes mer som om han inte var så intresserad av alla journalisterna och fotograferna. Han var nog ganska skärrad och rädd, tror jag. Det blev ju lite av hans kväll och oavsett avsaknaden av pyroteknik, dansare och ett hejdundrande scenframträdande, så bjöd han på låten rakt upp och ner! Jag gillar det! Inget märkvärdigt alls! Det är en mysig sång!
Jag är väldigt förälskad i låten som sagt och den påminde mig om en melodi som var med i Eurovision Song Contest för några år sedan, 2013 i Sverige och Malmö, och framfördes av ByAlex, Rumänien. ”Kedvesem”. Det är lite samma sköna tongångar och det är samma känsla som vaknar hos mig. Mjukt, följsamt och inte det minsta stökigIMG_1208 (2)t!
Jag fixar inte stök längre. Jag orkar inte med dunder och brak och jag fixar inte musik som är för högljutt eller ”för mycket”. Jag uppskattar mjukhet, följsamhet och det som är lent för örongången att lyssna till. Och där… i den kategorin, föll lille Frans och hans gungande, mjuka och sköna låt. Jag blir naturligtvis tvungen att ladda ner den från Itunes så att jag kan lyssna till den under dagen, om jag tar en långpromenad, för den är säkerligen härlig att promenera till. Härligt med ny musik!

Kanske att jag återkommer under dagen. Kanske att jag inte alls gör det. Det är en sådan Söndag idag! Kanske, kanske inte…
Kanske att jag målar lite och kanske, kan hända, att jag dammsuger och senare tar mig en promenad i förorten och njuter av solen, frisk luft och skön mjuk musik… Eller, kanske inte alls!

Ta hand om dig därute i världen och på återläsande på ett eller annat sätt, under dagen.
Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s