Jag är lite av en problemlösare om jag vill! Jag är ganska bra på det… Eller har blivit… Jag hade aldrig klarat mig så här långt annars!

IMG_1225 (2)Måndag morgon. Tidigt.
Genom de stängda fönstren i vardagsrummet hör jag fåglarna sjunga utanför. Det känns vår. Det gör faktiskt det.
Fågelsången ger vår i magen, benen och kroppen.
Jag vet att det är lurendrejeri, men jag låter känslan få fäste i kroppen och jag låtsas som om… Det gör mig glad och förnöjd. Snart så… Snart.

Jag fick en del av mina ”måsten” gjorda igår. Eller sådant som jag brukar nämna som ”Jag skulle kunna”… Det sistnämnda ger en mer ”öppen” känsla och jag kan tillåta mig att göra lite mer som jag vill, även om det faktiskt måste göras.
Uppskattar inte alls ordet måste. Jag gillar inte ordet ska heller. Jag undviker dem. Det är negativa ord och formuleringar som fortplantar sig i kroppen. Jag stryker dem ur mitt ordförråd. Somligt ska bara bort, för att ge plats åt sådant som är bättre för sinnet!
Jag uppskattar inte heller att säga att jag är kass, dålig eller inte kapabel att göra saker och ting. Jag är alltid ”mindre bra” på vissa saker, men alla ”kan göra” oavsett resultat.
Jag är till exempel en urusel konstnär, faktiskt, men jag målar i mina akvareller ändå, för jag är fortfarande ”mindre bra” på det… Det är kul! Det ger glädje! Det ger mig lite meditation! Man KAN göra ändå…
Jag gillar det, omformuleringarna, för det ger lite bättre känsla i magen och kroppen. Man kan alltid göra saker och ting för att det är kul och sedan är kanske resultatet ”mindre bra”, men inte alls dåligt… Jag är mindre bra på att måla, men jag gör det ändå för att det är roligt! Punkt… Jag kommer aldrig att bli eller vara en Lars Lerin.

WIN_20160229_07_39_23_ProI lalla fall så fick jag iväg mejl till Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Alfa-kassan igår. Jag har en del frågor som kräver sina svar!
Egentligen är tanken att jag ska få hjälp med allt det där av min nya Boendestödjare och min handläggare på Socialförvaltningen, men jag kan ordna det själv, men med mina lösningar på kommunikation. Jag är inte handfallen eller dum i huvudet, så jag kan faktiskt fixa det själv. Man bör inte ta ifrån sig själv handlingskraften, bara för att de finns andra som kan och vill hjälpa till. Jag tror att det gör människor ”sjukare”, ger en känsla av mindre värde och sänker självkänslan, om man överlämnar allt till alla andra. Det kan naturligtvis finns tillfällen och dagar när orken bara inte finns och allting känns som om det är fullständigt ohanterligt. Men att fixa och göra sina åtaganden och göranden ändå är en vinst i sig, även om det innebär att lösa problem på vägen…
Jag pratar inte i telefonen, för att jag upplever obehag och för att jag inte vill, så mejl eller sms är lösningen för mig och det brukar fungera utmärkt!
Så istället för att invänta mitt möte, som jag ska ha i veckan med Socialpsykiatri och Boendestödet, så kan jag ju faktiskt fixa mina bitar själv. Jag är kapabel att ordna med mina göranden utan att behöva en hand att hålla i eller ett stöd att vila mig emot. Det går att fixa somliga saker ändå! En klyscha och en floskel kanske, men ”problem är till för att lösas” och jag är en fena på att lösa mina bitar om det uppstår en knuta på tillvaron och då utgår jag ifrån att jag INTE är helt under isen och fullständigt deprimerad…
Jag är lite av en problemlösare om jag vill! Jag är ganska bra på det… Eller har blivit… Jag hade aldrig klarat mig så här långt annars!

Jag har dock en del att ordna med i dag också! Jag behöver få iväg mejl till Vårdcentralen, boka en tid med densamma och jag behöver kommunicera med Fibromyalgiförbundet för att få hjälp med en remiss och hur jag ska gå tillväga med envisa läkare.

Jag har funnit ett ”arbete” som jag tänker söka. Eller jag har inte funnit det, en barndomsvän har hittat det åt mig och tänkte på mig direkt. Det är ett extra arbete. Det är några timmar här och några timmar där. Det är ett skrivarjobb. Jag är ganska bra på att skriva, så jag tänker faktiskt få iväg en ansökan. Kan vara trevligt med ett extra arbete och dessutom få göra något jag gillar; Skriva.
Och ansökan måste göras idag, för sista dagen för ansökan är i morgon. Sista minuten som vanligt…

Jag tänkte också få ihop en liten ”lista” på frågor, göranden och funderingar jag har till mitt möte senare i veckan på Socialpsykiatri, för det är en del frågetecken som måste rätas ut och som jag måste få hjälp med.
Jag kommer hela tiden på en del saker som kräver sina svar och egentligen skulle jag kunna skriva ner dem direkt i min almanacka, men det blir naturligtvis inte gjort, så om jag ägnar mig en stund idag att tänka till, så borde jag få till den där listan och få nedtecknat mina frågor…
Jag har lite att pyssla med idag. Det känns, i skrivande stund, helt okej och det är inte oöverstigligt eller ”jobbigt”… Jag får passa på emedan energierna finns i kroppen.

EnsamDet ska bli vackert väder idag. Sol och plusgrader.
Jag ska ta en promenad, oavsett om jag orkar eller inte. Musik i öronen, ta med kameran, njuta av solen och få igång kroppen.
Jag och min man har frossat i kolhydrater och socker i helgen och det känns i varje cell i kroppen. Det gör verkligen det, tro mig! Magen är i olag, jag känner mig trött och ”tung” i kroppen och det blir en liten ”avtändning” de närmaste dagarna. Dessutom hinner kroppen, som en jäkla svamp, att suga åt sig alla de där kolhydraterna, omvandla det till fett, och jag lär gå upp något kilo eller två de närmaste dagarna. Skrämmande va? Socker stressar kroppen som sjutton och jag kommer att må mindre bra de kommande dagarna. Men… tillbaka till det som får mig och kroppen att må bra; schysst mat, mer fett och bort med allt socker och alla förbannade kolhydrater, samt frisk luft!

Tack för ordet och på återläsande på ett eller annat sätt, under dagen.
Var rädd om dig och du, som Elin Ek sa för många år sedan; ”Ta ingen skit! Inte av någon”!

Väl Mött Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s