Under gårdagen blev alla de görandena gjorde. Befriande! Allt det där som bara väntat på att få bli gjort, blev utfört.

cc50013_large

Bilden är hämtad från Google!

Skrivarkurs idag.
Sedan, senare på eftermiddagen, ska jag tillsammans med min man och bästa vän, inhandla lite trädgårdsredskap till mina små rabatter i Bagarmossen.
Jag har funnit dessa på Lidl och det passar min plånbok alldeles ypperligt.
Jag har inga bra redskap att använda mig utav senare i vår när planteringarna skall ställas i ordning, så nu när jag funnit bra verktyg för mindre pengar så tänker jag köpa dem.
Mindre roligt kanske, men fullständigt nödvändigt om jag ska få odlingarna rensade och fina till i sommar. Jag tänker inte, som under förra året, krypa omkring på knä och göra mitt bästa för att få det fint, det är jag för gammal för numer och jag behöver verktygen för att kunna fixa dem smidigt och lätt.
Dessutom vill jag handla en matta och lite ljuslyktor så småningom! Det ska bli trevligare där ute i år! Ljuslyktor för 10:- har jag funnit på Rusta, dock är de inte inhandlade ännu, men de finns där och är helt okej faktiskt. Jag tänkte kanske köpa en billig matta på Möjligheternas Hus i Skarpnäck, min lilla fyndhåla i tillvaron, eller så shoppar jag loss på ÖB, där de har mattor för en billig peng. Planer finns alltid och det är mycket jag önskar, men sedan får vi se vad som verkligen blir genomfört! Allt handlar alltid om pengar… Tid har jag, men ekonomin? Egentligen… Hur viktigt är det?

Arthur och SmulanUnder gårdagen blev alla de görandena gjorde. Befriande!
Allt det där som bara väntat på att få bli gjort, blev utfört. Alla mejl, alla kontakter jag behöver upprätta och bekräftelse på ett par möten som komma skall.
Nu, i skrivande stund, är allt fixat och överstökat och jag behöver inte lägga mer energi på det! Ibland är jag bra!
Dock blev jag ordentligt dränerad på energier av att skriva, formulera mig och finna uttryck för det jag behöver hjälp med och ställa tillrätta, vilket gjorde mig utmattad. Jag gjorde klart det jag skulle och sedan vilade jag i några timmar.
Men energierna återvände aldrig och jag somnade tidigt igår kväll. Jag försökte att vara uppe en stund och se på teve, men somnade som alltid på soffan med en katt i mitt knä. Det var bara att krypa ner i sängen och njuta av värmen!
Tidigt i morse, innan det var dags att kliva upp, fick jag trevligt sällskap av två katter, en på var sida om kroppen. Det är aldrig överskattat!
Den ena ville sova på min arm och hand, emedan den andra villa ha massage på magen. Jag låg där och var fullständigt tillmötesgående och funderade över livet, världen, min mamma och resten av tillvaron.
Jag funderade över om det verkligen är mina syskonbarns egna initiativ att höra av sig till mig angående min relation till min mamma, eller om det är så att mina syskon, som borde skämmas faktiskt, bett dem att ta kontakt med mig? Man kan faktiskt fråga sig det..?
I alla fulla fall… Jag funderade på det och mer därtill och somnade om någon timma. Inga katter fanns att finna i sängen när vi båda, min man och jag, vaknade klockan fem i morse.
Jag kan tillägga att de där mysstunderna som katterna bjuder på är helt luxuösa och obetalbara! Det är de där stunderna som jag känner att jag fortfarande lever och hela jag fylls av kärlek, värme och ömhet. Det är värt att ligga obekvämt, sträcka på armarna och lämna huvudkudden för en stunds villkorslös kärlek med husdjuren.
Som jag skrivit förut; Djur är bästa medicinen för trötta och trasiga själar!

webmd_rf_photo_of_pain_word_collage

Google!

Jag har själv tagit initiativet till att ta kontakt med en Fibromyalgimottagning på Östermalm.
Jag mejlade Förbundet och Föreningen för långvarig smärta och Fibromyalgi igår morse och fick snabbt svar!
Som patient kan man göra och skriva en ”Egenremiss” och be om hjälp och en tid för samtal och kanske utredning. Man behöver alltså inte bråka med sin läkare på Vårdcentralen längre, utan man kan skriva själv och be om att få hjälp!
Sagt och gjort, jag gjorde detta och har redan fått svar med hänvisning till en läkare och utredare. Vad detta ger i förlängningen vet jag inte, men med egen handlingskraft får jag ibland saker och ting gjorda och vem visste att man kan, till en del mottagningar tydligen, skriva egna remisser numer och be om hjälp? För mig var det helt nytt, men en glad och god överraskning, för nu behöver jag inte tjafsa med min läkare om vikten med en utredning. Bara för att hon inte tror på Fibromyalgi som ett sjukdomsbegrepp och en diagnos, så behöver det inte betyda att det inte finns. Och är det inbillning från min sida och hela min värkande kropp är en bluff, ja… må så vara! Och må hända attIMG_1246 (3) detta omnämns som Fibromyalgi, men då vet jag och då kan jag fortsätta att göra någonting mer konkret åt tillståndet.
Med en diagnos blir det enklare att veta hur, vad och hur mycket jag kan göra för att få ordning på kroppen och sinnet! All den här värken i kroppen tär på mitt humör och mitt mående, så det vore skönt om jag, tillsammans med de som vet och kan sin sak, finner ut vad som är fel och vad vi kan göra åt det.

Nog om detta i livet och vardagen!
På återläsande under dagen, på ett eller annat sätt.
Ta hand om dig därute i världen och tillvaron. Vem vet hur länge vi lever i ett tryggt och skönt land som Sverige och vem vet hur länge vi undslipper Donald Trump som president i USA!? Det är skrämmande att den mannen har sådan framfart i det Amerikanske valet! Dessvärre säger det en del om Amerikaner och deras fullständiga dumhet och okunskap om världen och livet utanför kontinenten!
Idioti!

Väl Mött och tack för ordet! / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s