Fibromyalgi Förbundet! Jag tog kontakt med dem… har varit väldigt tillmötesgående och vänliga i kontakten med mig!

envanligdagFibromyalgi Förbundet!
Jag tog kontakt med dem för mindre än en vecka sedan, för att göra en förfrågan om hur man gör för att få hjälp, om man inte får hjälp av sin läkare och de har givit mig god service och vägledning!
Jag förklarade precis hur det är och hur det upplevs för mig och de svarade ganska omgående på min förfrågan!
De bad mig skriva en ”Egenremiss” och sända den till Stockholm Spine Center. De rekommenderade den mottagningen varmt! De kan sin sak, enligt Förbundet och de har en kortare väntetid än många andra mottagningar, vad det nu innebär? I alla fulla fall…
Jag gjorde så och även där var de snabba på att återkomma till mig!
Båda instanserna har varit väldigt tillmötesgående och vänliga i kontakten med mig! De på Fibromyalgi Förbundet har återkommit och frågat hur det går och hur jag har det! De har frågat mig om jag får hjälp och vägledning och det ser ut som om jag får en utredning, slutligen! Det känns välkomnande att de bryr sig om och vet hur det är och hur det känns att bli misstrodd och idiotförklarad! Jag är inte ensam om att bli misstänkliggjord av vården! Men nu… Kanske?

Och min ”Egenremiss” blev helt spontant accepterad av Spine Center!
Jag gjorde en förfrågan till dem via mejl och sände dem även en kopia på min redogörelse som jag skrev till Fibromyalgi Förbundet och det godtog det som en ”Egenremiss”! De tyckte uppenbarligen att det räckte med vad jag skrivit och de kommer att ta kontakt med mig angående ett möte och en eventuell utredning!6e73def60a64e82fc73b46fccf8f8c61
Jag kanske inte är den skarpaste kniven i lådan, men inte sjutton visste jag att man kan ordna med en Egenremiss för att få hjälp!? Det är helt nytt för mig! Så istället för att fortsätta tjafsa och vara tvär på Vårdcentralen, så kunde jag med egen handlingskraft ordna med detta själv!
Ett tag tänkte jag byta läkare, igen, men upplever att det är för mycket psykisk stress med det och att uppdatera en ny läkare känns som ett enda stort slukhål av energi, så om detta är lösningen och om jag kan få hjälp, men att jag kanske får vänta lite till, så får det vara okej! Det är alltid bättre, tydligen, med en läkarremiss eftersom det går fortare för mottagningen att behandla den typen av remisser, men på detta sättet slipper jag ju allt tjafs och allt det ”otrevliga” jag upplever i den här lilla värkgrytan. Det är på gång! Slutligen! Befriande! Lättnad. En bit på vägen!

Tack för ordet och på återläsande! Njut resten av dagen och själv tänker jag önska mig återhämtning! Väl Mött / Arthur 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s