Ibland får man retuschera sitt förflutna, för att få hjälp och räddning i ett här och nu! Men, som sagt, jag är inte den skarpaste kniven i lådan.

Fredag!Jag ska försöka att träffa en god vän idag.
En vän som jag är så där galet förälskad i och som jag träffar alldeles för sällan. Vi ska ses på Söder, ta en promenad och dricka en kopp svart java någonstans.
Vi behöver prata och vi behöver umgås! Vi har inte samtala ordentligt på evigheter. Och när jag skriver evigheter, så är det verkligen evigheter sedan!
Vi befinner oss i en snarlik situation med psykiatrin, sysselsättning och sjukskrivningar.

Vi har inte kramats och uppkastat varann på länge. Men idag…
Jag tänker åka in till Södermalm oavsett hur det känns. Jag får väl sova på t-banan på vägen hem senare?

Jag vaknade väldigt tidigt i morse och kunde inte somna om.
Jag fick för mig att ”någon” stod och tittade på mig i hörnet av sovrummet. Inga katter gjorde mig sällskap i sängen!

Jag vaknade av värken i kroppen. Det bli stört omöjligt att ligga kvar i sängvärmen.
Det värker i kroppen, muskler och leder. Jag börjar dagen med att sträcka på mig ordentligt, fortsätter med en kopp kaffe och några värktabletter. Värktabletterna som inte tycks hjälpa nämnvärt längre!
Vänster arm och armbåge gör krigiskt ont. Hade det varit höger arm och armbåge hade jag kanske inte varit så förvånad, eftersom jag är högerhänt, men vänster? Det känns som om någon kört över, jag menar verkligen kört över, armen med en bil och backat över armbågen någon extra gång.
Det går över efter någon timme. När jag varit uppe en stund och kroppen kommit igång och jag är varm igen, då går det över… Eller ja… Det mildras…

Mötet igår på Socialförvaltningen och med Socialpsykiatri + ny Boendestödjare gick bra!
Jag upplever alltid själv att jag är till besvär, är omöjlig, motvalls och krånglig. Jag känner alltid att jag är obekväm, gnällig och påfrestande.
Men det är jag inte! Inte alls, säger de som träffar mig och arbetar för mig och mitt väl. Det är bara en känsla och en villfarelse. Det finns ingen som helst sanning i det! Det är bara min självkänsla som talar, inget annat.
Och jag, jag måste lära mig det! Skillnaden på sak och person! De säger så, de som ser mig och betraktar mig objektivt och med distans. Själv lever jag ju med den här gnällspiken och bitterbögen, som jag är, tjugofyra timmar om dygnet, så vad vet jag?

Klockan 05.00Den nya Boendestödjaren drog igång, samma dag, med att ringa Psykiatrin för att göra en ”Egenanmälan” för min räkning på en ny mottagning.
Hon ska ordna fram papper för fullmakter och hon ville även ”spärra” delar av min journal, den som finns att läsa från Beroendemottagningen och hon ville även kolla upp hur och var jag kan få hjälp med samtalsterapi, ganska omgående!
Vi ska ses på Måndag igen. Hemma hos mig. I mitt Bagarmossen! Mitt vackra, fina och mysiga hem!
Det känns bra, men jag har alltid mina reservationer numer. Det kan bli ”fel” på vägen, men jag fann henne och hennes energier tilltalande och det blev bekvämt och följsamt. Jag upplevde henne påläst och kunnig.
Och varför vill hon spärra mina ”gamla” journaler från Beroendemottagningen?
Det är ett hinder i min kontakt med psykiatrin. Det är ständigt en konsekvens av mitt leverne och så länge det finns tillgängligt så kan den som vill på mottagningarna runt om i Stockholm, med mitt samtycke förstås, läsa vad som finns skrivet och ta del av min historik. Allt finns där att läsa!
Psykiatrin är emot gamla missbrukare. Psykiatrin vill inte ha med gamla alkoholister att göra och det är ett faktum. Det bara är så! Det är allmänt känt! Man får finna sig i det och finna vägar att kringgå det och komma bort ifrån det som hindrar och ställer till det på vägen! Så istället för att bråka och göra sig obekväm, så ska vi se till att den historiken försvinner och spärras. Ingen behöver veta om det just nu, för det hindrar mig ifrån att få den hjälp jag behöver.
when-your-past-calls-dont-answer-it-has-nothing-new-to-say-quote-1Ibland får man retuschera sitt förflutna, för att få hjälp och räddning i ett här och nu! Min Boendestödjare hävdade bestämt att det är den bästa lösningen och dessvärre tror jag henne på hennes ord. Det får bli så och jag visste faktiskt inte att det går att spärra och ”ta bort” gamla journaler. Men, som sagt, jag är inte den skarpaste kniven i lådan.
Ibland får man göra som sjukvården önskar och just psykiatrin vill inte veta av beroendepersonligheter, punkt, och därför får man finna lösningar och ”kryp hål” för att slippa bli påmind om sina misstag och sina mindre bra göranden.
Vi ska ordna detta i veckan, innan vi fortsätter med ”egenanmälan” och finner en ny, bra och schysst mottagning för mig!
Det låter som en lösning. Det blir säkert till det bästa. Jag är kanske inte så överförtjust i att ”förneka” och ”undanhålla” mitt förflutna, men om detta kan hjälpa mig på vägen, så gör vi som hon tycker och vet är det bästa… Vad vet jag? Jag visste ju inte ens att man kan blockera och stänga ner gamla journaler! Grattis till mig! 

Det är Fredag! Ta hand om dig under dagen och på återläsande på ett eller annat vis. Ta ingen skit av någon, var schysst emot dem du möter och var rädd om dig!
Tack för ordet och Väl Mött / Arthur

 

2 tankar på “Ibland får man retuschera sitt förflutna, för att få hjälp och räddning i ett här och nu! Men, som sagt, jag är inte den skarpaste kniven i lådan.

  1. Positivt och konstruktivt att gå vidare med en kunnig och resolut boendestödjare. Att sådana faktiskt finns inom det sociala verksamhetsfältet är ingen direkt överraskning men det är ju verkligen bra att du fick kompetent hjälp för nu kanske det börjar röra på sig. Så då var gårdagen en bra dag tycker jag. Och du självkänslan kan nu bara bli bättre och nog är kniven i lådan tillräckligt vass, för det är ingen dumskalle som bloggar här!!

    Gillad av 1 person

    • Åh! Tack! För att du inte ser mig som en korkskalle 😍Jag uppskattar dina infallsvinklar på mina ord och skrivna meningar! Tusen tack! Kärlek till dig och njut dagen ❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s