Jag köpslår med döden och livet varje dag! På den ena sidan befinner sig döden som lockar med lättnad, flykt och den eviga vilan! På den andra sidan lever livet och lockar med fler äventyr, nyfikenhet, kärlek och glädje!

IMG_1333

Foto; Arthur

Jag köpslår med döden och livet varje dag! På den ena sidan befinner sig döden som lockar med lättnad, flykt och den eviga vilan!
På den andra sidan lever livet och lockar med fler äventyr, nyfikenhet, kärlek och glädje!
”En dag till bara”, viskar jag!
Så… lite till! Lite mer! En gång till! Igen och igen…

Man får liksom inte ge upp!
När man inte orkar mer, så måste man spotta i nävarna och ”fixa” lite till, ordna med ännu mer och sedan låta det där förbannade uppgivenhetskänslorna få fritt spelrum! De får vara där och det är bara att ignorera dem! Lyssna en stund och sedan låta det vara!
Det är ”bara” tankar och känslor! De finns där oavsett om man försöker att mota bort dem! De kommer alltid att husera i huvudet, vare sig man vill eller inte!
Så är det för mig!

Jag känner dagligen att ”nu ger jag mig! Jag ger upp! Nu lägger jag mig platt ner och ger upp livet och att leva”! Men jag gör det inte!
Så… lite till! Lite mer! En gång till! Igen och igen…

Jag skriver om maktlöshet och uppgivenhet! Jag skriver om att kriga, kämpa och strida vidare! Jag skriver om min längtan efter lugn och ro och jag uttrycker min rädsla för döden och att dö! Meningslöshet och hopplöshet beskriver jag också med mina ord och det är sanningar och min verklighet! Det är så här att leva och vara vid liv, för några av oss!
Men det bor fortfarande glöd, längtan, förväntan och nyfikenhet hos mig, för annars hade jag givit upp! På riktigt! Så måste det ju vara, inte sant?
Jag vet ju att det finns mer liv att leva! Jag vet att det finns mer glädje och livslycka att hämta hem! Det måste vara så, för i annat fall ÄR det ju meningslöst! Det kan omöjligt vara så att leva ett liv ska vara geggigt, kaosartat och sårigt!

IMG_1322 (1)

Foto; Arthur

Och hur kommer det sig att några människor är så mycket mer sårbara än andra och varför ska somliga bära mer i bröstkorgen, som ångest, panik, döden och skuld, än andra!?
Men ändå, det är ”bara” det inre själslivet som lever och ”talar”! Det är egentligen inte livets sanningar som punkterar tillvarons små luftfickor, det är grubblerierna, tankarna och de inte rösterna som bjuder på villfarelser och inte själva livet i sig!
Så oavsett hur det är och oavsett hur det känns och upplevs i hjärtat och själen, så har jag ett förnuft och ett intellekt som säger mig att allt det där som känns, bränner, skaver och gör ont, inte är livet, det är inte en sanning och det behöver inte vara så som det känns och tänks! Tillvaron är mer och betydligt större än jag själv, så lite till! Lite mer! En gång till! Igen och igen…

Jag köpslår med döden och livet varje dag! På den ena sidan befinner sig döden som lockar med lättnad, flykt och den eviga vilan!
På den andra sidan lever livet och lockar med fler äventyr, nyfikenhet, kärlek och glädje!
”En dag till bara”, viskar jag! En dag till, så får nattens vila och morgondagens grubblerier avgöra hur det blir och är… I morgon ett nytt beslut! I morgon avgör jag och tillvaron, hur det blir.

Så… lite till! Lite mer! En gång till! Igen och igen…

Ta hand om dig! Ta hand om livet. Lev lite mer och bejaka glädjen.
Tack för ordet och Väl Mött / Arthur 

 

1 tanke på “Jag köpslår med döden och livet varje dag! På den ena sidan befinner sig döden som lockar med lättnad, flykt och den eviga vilan! På den andra sidan lever livet och lockar med fler äventyr, nyfikenhet, kärlek och glädje!

  1. Lite till lite mer, ett bra sätt att leva tycker jag. Att vara nyfiken på upplevelser och ta vara på det lilla är juockså en del av livet i det stora hela..förnuftigt att låta hjärnan råda över hjärta i svåra avgöranden. Att fortsätta när det känns motigt och hopplöst är att vara modig och djärv likaså. Livet är både svårt och underbart, svårare för tänkare och mången gång har jag önskat mig ”dummare”, för att livet ska bli lättare. Men förgäves så nu har jag förlikat mig med att jag får leva med exentiella funderingar så jag förstår gott hur du har det. Utan att veta vad som rör sig i ditt huvud mer än vad du skriver här.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s