Jag är okej idag med. Jag är en schysst man med sunda värderingar och jag har stora delar kärlek, tvåsamhet och jag har mig själv. Räddning är på väg!

Det är vår färgerDet blir inte mycket gjort just nu, av någonting.
Jag känner mig som ett motsträvigt barn och vill bara inte! Jag vill hellre ha godis!

Jag har en del göranden som ”borde” ordnas, (Uppskattar inte de ordet! Borde och Måste… Tycker inte om dem alls!) men jag skjuter på det.
Det är en ovilja och olust hos mig, som hindrar. Jag vill inte! Det finns ingen lust!
Dagen är inte slut ännu och jag brukar kunna ”ta mig i kragen” och uträtta det jag ska göra ändå. Jag är ganska bra på det! Men, jag lovar inget…

Jag har fondansökningar som skall iväg.
De där fondansökningarna ger sällan någonting alls! Det är mer jobb att skriva och sammanställa dem, än vad de ger bistånd och ”understöd till behövande”! Jag borde…  Jag önskar mig en ny cykel…

Jag borde ta kontakt med min boendestödjare, i alla fall få iväg ett mejl med olika dokument från läkare och mina egna skrivelser till Patientnämnden och psykiatrin. Det kanske kan vänta någon dag till?

Jag borde åka in till Södermalm och Capio Maria, för att ordna med blanketter för att kunna spärra mina journaler från Beroendemottagningen där. Hela vägen in till Södermalm och så Maria? Det är så mycket gamla påminnelser och hågkomster där. Jag drar på det…

Jag borde få tag på Stockholmshem och höra efter om de har planteringsjord att ”bjuda på”, eftersom jag själv inte tycker att jag har pengar att lägga på det just nu. Och, är det viktigt?

Jag skulle kunna ta kontakt med min eventuellt nya mottagning inom psykiatrin, Prima vid Liljeholmen, som min nya Boendestödjare har ordnat och höra efter vad de önskar veta om mitt mående! De ringde mig igår. Jag svarade inte. Ingen nyhet. Jag vill inte tala i telefonen!

Jag skulle kunna ta tag i min bästa väninna! Hon som jag skulle ha träffat i förra veckan, men där det blev lite fel ifrån min sida och vår ”date” blev aldrig av, och vi skulle verkligen kunna ses över en kaffe!

Jag behöver städa, slänga på en maskin tvätt och jag skulle behöva fixa till en sittdyna på en av mina stolar, som tillhör ett av mina hundra projekt. Det bara väntar på mig! Den liksom glor på mig i hörnet av rummet!

Jag borde kolla upp Försäkringskassan och jag skulle kunna försöka att få tag på Diakonen i Skarpnäcksförsamling, för jag behöver själsliga samtal och själavård.

IMG_1319Det blir en promenad. Det har jag bestämt!
Det ska bli sol idag och jag måste ha frisk luft. Vår i blodet och frisk luft i huvudet!
Jag har börjat få lite tvångstankar kring mina promenader och det är mindre bra!
Jag MÅSTE gå ut och jag MÅSTE gå x-antal kilometer för att ”det ska räknas” som motion och friska andetag i mina lungor.
Jag försöker verkligen att gå ut för att njuta, men stegräknaren är med och jag kollar den hela tiden! Ytterst irriterande.
Jag ”drar på mig” en del konstigheter och det blir fler ju mer nedstämd jag känner mig. Kontrollbehov, på det som går att kontrollera, säger de som vet.
För övrigt har jag, i mitt ”lågvatten”, en oerhörd längtan efter socker och jag vet ju att det är ett substitut för kärlek, självrespekt, egenomsorg och glädje.
Socker och Kolhydrater stimulerar hjärnans lustcentra och det får mig att ”kicka igång” och få mer energi. Energi som förvisso ebbar ut ganska snart. Energier som bara försvinner lika snabbt som de intagit kroppen.
Socker är ett gift och kroppen och hjärnan längtar efter att få frossa i det söta, bara för att det ger en kortvarig kick. Ja, det är som en drog faktiskt. Det ger samma snabba lindring och det ger, för stunden, en quick fix för sorgliga själar och det slutar alltid i ångest och ånger. Det är så dumt… Ta en promenad och njut, sockret för utan!IMG_1324Men dagen idag är en dag då jag tänker se till att återhämta mig, oavsett vad jag tror att andra tycker och tänker (I första hand min man! Jag tror att han tänker… Jag tror att han tycker… Men egentligen vet jag inget alls!)
Idag ska jag ta en promenad, försöka att njuta av ljuset, vårkänslorna och sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på… Jag är trött, jag vill inte idag. Jag vill ha godis!
Det kan bli en dag av ett ingenting och det får vara okej det med.

Jag duger idag också.
Jag är okej idag med.
Jag är en schysst man med sunda värderingar och jag har stora delar kärlek, tvåsamhet och jag har mig själv.
Räddning är på väg!

Tack för ordet och tack för din uppmärksamhet. Njut dagen och var rädd om dig därute i världen!
Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s