Han frågade sig varför det oftast är de som är lågutbildade, har understöd, sjukersättning eller lever på Ekonomiskt Bistånd som är de som skriker allra värst när de handlar om flyktingar, invandrare och ”andra blattar”? Smygrasist? Javisst!

51f3848b.jpgHur kommer det sig att det är de människor som har en lägre utbildning, inte läst en bok, inte har ett öppet sinnelag och inte tillför samhället så värst mycket, som är emot att vi i Sverige hjälper de som är på flykt undan krig och död?

Smygrasist? Javisst! 

Hur kommer det sig att det är långtidsarbetslösa och de som blivit eller är utkonkurrerade, alltid är de  som vrålar högst om ”Mitt och mitt och det räcker inte till alla” och ”Vi kan inte ta hand om våra egna, så varför hjälpa andra”..?
Och de som förkunnar detta har förmodligen inte arbetat inom vården, eller som städare eller ens bakat en pizza eller lagat en kebab som de mer än gärna äter en Söndag, men det ska kastas nävar med skit på dem som redan flytt från allt de har! De överrepresenterade i dessa yrken är nämligen människor med utländsk bakgrund. Många ”Sverige Vänner” skulle aldrig städa en trappuppgång!

Min man och kärlek gjorde ett inlägg i morse på sin Facebooksida.
Han frågade sig varför det oftast, om man generaliserar lite, är de som är lågutbildade, har understöd, sjukersättning, lever på Ekonomiskt Bistånd och är långtidssjukskrivna som är de som skriker allra värst när de handlar om flyktingar, invandrare och ”andra blattar”?
Varför är det de som har mindre, som vill ha så mycket mer, som lever på gränsen, men som inte vill göra så mycket åt sin egen situation, som är de som av avund ständigt angriper flyktingar och de som behöver vår räddning? 

Smygrasist? Javisst! images (7)

Och varför är de oftast, dock inte alltid, de människor som av bitterhet, missunnsamhet, missnöje med sin egen tillvaro och inte är särskilt belästa, som är de som gapar högst om kostnader för flyktingboenden, nedskärningar inom vården, skolmaten, fängelsematen och alla kostnaderna för staten med alla dessa svartskallar som ”väller in” i Sverige?

Smygrasist? Javisst! 

Varför faller smygrasismen oftast på den delen av medmänniskorna, som inte har större strävan i sina liv än att läsa Kalle Anka på muggen, eller följa dokusåpor på teve eller ens, egentligen, är så värst pålästa och insatta inom politiken, men som är de som gör rasistiska inlägg på Facebook, hävdar bestämt att de inte är rasister, utan tänker på alla människors lika värde, att det ”bara” är en åsikt, men hit är blattarna inte välkomna!? ”De stjäl våra jobb”!

Och, egentligen, finns det ingen substans i smygrasisternas argument om att flyktingarna kostar mer än vården, att de får mer än vi andra, att de får bo bättre än många av oss andra eller att de äter bättre än flertalet av låginkomsttagarna och de som är långtidsarbetslösa.
Saker och ting måste ställas i proportion till varann och det är inte sämre idag, i den offentliga sektorn till exempel, än vad de var för tio år sedan! images (32)Mycket har blivit bättre! Många saker har förnyats och blivit mer fördelaktigt och de handlar inte alls om att pengarna rinner iväg och att staten blöder av alla kostnader för flyktingar som verkligen behöver vår hjälp! De är avundsjuka! Missunnsamhet!

Och det handlar inte heller om, som så många försvara sig med, att de som verkligen behöver hjälp och räddning, bland ”våra egna”, är de som inte kan föra sin talan själv, och vilka är de i så fall? Gamla, sjuka, halta, och som jag själv, ”lytt”? De kommer alltid att finnas människor, politiker och organisationer som hjälper dem och oss som har svårt att ”föra sin talan själv”! Alltid!
De kommer alltid att finnas de som för vår talan, när vi själva inte kan eller orkar, så det är inte vedertaget det heller!
Bull shit! 

Smygrasist? Javisst! 

Återkommande argument är också att, vilket många anser inte är rasistiska åsikter; ”Jag har minsann arbetat och betalat skatt i hela mitt liv och vad får jag för det? Vad får jag? De kommer hit och får bo på hotel, äta bra mat och blir omhändertagna, men jag då”?
Eller så hänvisar många smygrasister till nedskärningarna inom vården och att gamla svälter och handikappade inte får den hjälp de behöver, emedan sanningen är den att det inte har ”förvärrats” nämnvärt under de senaste åren och de har faktiskt blivit bättre och mer lyhört inom sjukvården, missbrukarvården, psykiatrin och äldrevården. Det är ljusare och det ser positivare ut. Det är så, faktiskt…stock-footage-forgotten-teddy-bear-on-a-swing-under-rain-deep-depression-theme-black-and-white.jpg

Som min man skrev i sitt inlägg; ”När jag började i vårdsvängen var det 24 vårdtagare på två personal. Alla sov i fyra salar. Nu har alla eget rum och det är minst två och en halv personal på 8 vårdtagare. Jag tycker att det har blivit mycket bättre”.
Och det ena behöver inte utesluta det andra. Man kan inte ställa saker och ting emot varann och spela ut dem emot varann heller, för det ena har inte med det andra att göra! Egentligen! Sunt förnuft och lite intellekt krävs dock, för att förstå det! Det finns avsaknad av detta i vissa läger, upplever jag. 

Smygrasist? Javisst! 

Vi är ett välnärt land. Vi har bättre ekonomi än på många år och många av de som invandrat har börjar arbeta och betalar skatt även de.
Vi har bättre ekonomi i det här landet än många andra Europeiska länder och de har inte blivit sämre. Det är förnyelser på gång i Sverige! De konservativa får hacka i sig det! Det var kanske inte alls bättre förr…11032867_1556850977928060_1900410768_n

Jag tänker att många som lever på bidrag, är långtidsarbetslösa, får Ekonomiskt Bistånd, Föräldrar-penning eller är sjukskrivna, blir skiträdda och oroliga för sin egen situation, sina egna små korvören och för att samhällsklimatet har hårdnat, och att de ska tvingas ut i arbete eller andra åtgärder för att få de där pengarna.
För övrigt vet jag många som utnyttjar systemet, som kostar staten mängder med pengar och som myglar till sig underhåll och bidrag, utan så mycket som att blinka och de är dessa människor som av avundsjuka och rädsla vrålar som allra värst att det är orättvist, kostsamt och oschysst att vi som skattebetalare ska betala för dem som ”kommer hit och suger ur samhället”!

”Förstånd har gränser. Dumhet är gränslöst”… som en god vän sa ibland. Han är dessvärre död nu, sedan några veckor tillbaka, men det är ett jäkla bra ordspråk!

”Förstånd har gränser. Dumhet är gränslöst”…

Tack för ordet / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s