Vill inte! Lämna mig ifred! Jag vill vara i lugn och ro! Jag vill vara tillsammans med min man och kärlek. Jag längtar efter mina katter…

IMG_1419

Foto; Arthur

Jag tog en lång promenad igår.
Det blev lite drygt en mil.
Jag vandrade genom förorten i Bagarmossen, Hökarängen och Skarpnäck, för att finna inspiration till bilder, texter och för att få lugn och ro. (Det där låter mer pretentiöst än vad det är, kan jag berätta!)
På sina håll är det väldigt vackert här ute och på sina ställen finns oerhört vackra hus och mycket grönska och vackra blommor.
Det var mycket människor i rörelse under gårdagen och det var varmt i solen och det doftade verkligen vår och grönska!

Jag stressar upp mig över saker i tillvaron och känner att jag inte får någonting gjort. Det har en förmåga att kladda sig fast i sinnet, de där som inte blir fixat! Det hänger över mig, som ett litet svart regnmoln!
Det är de mest triviala saker och det mest vardagliga göranden som bara inte blir av, men det hänger som sagt över mig.
En nyvunnen vän sa att hon gör det som är roligt istället och försöker att njut av det och njuta av livet. Hon försöker att släppa sin egna krav på sig själv, njuta lite mer och se till att livet är mer ”kul”!
Alla de där vardagliga sakerna som väntar och skall göras, de kan gott vänta lite till, säger hon. Ingen dör och ingen kommer till skada!

IMG_1443

Foto; Arthur. ”Självporträtt”.

Jag jagar upp mig över det där som jag skrev ner igår; Att vara produktiv, att vara duktig, att bli bekräftad när jag gör bra saker och jag vill känna en självtillfredsställelse över livets enkelheter och anspråkslösheter, men blir undvikande och utmattad. Det är ett kraftigt motstånd hos mig just nu!
Vill inte! Lämna mig ifred! Jag vill vara i lugn och ro! Jag vill vara tillsammans med min man och kärlek. Jag längtar efter mina katter.
Jag är i en period när jag inte vill! Jag VILL INTE!

Och när jag sitter här och skriver, så kommer jag på allt det där som väntar och som måste ordnas; Disken väntar, en rejäl tvätthög, numer, som skulle behöva tvättas, jag borde dammsuga och jag skulle ha klippt ner mina rosenbuskar igår när det var sol och varmt.
Jag borde damma av mina fina saker i mitt hem och jag skulle kunna sopa ihop gruset på min uteplats. Jag behöver tvätta av mina fina utemöbler och jag skulle behöva rensa i rabatterna.
Jag skulle kunna ringa min syster yster, men drar mig för det också, eftersom jag inte vill prata i telefonen.
Jag skulle kunna ta kontakt med smärtkliniken jag blivit rekommenderad och jag behöver nya mediciner och måste ta kontakt med Vårdcentralen!
12645156_10207035576582544_6627258205927663390_nJag skulle behöva komma iväg på min Skrivarkurs och jag längtar efter mina katter och min man och jag skulle kunna dra mig tillbaka till Alby och bara vara där. 
Jag har obetalda räkningar, som måste få en lösning och jag har vänner jag behöver möta och umgås med. 
Det hänger över mig och det gnager i samvetet, geggar som fan! 
Jag skulle vilja ha ett litet arbete och kanske att jag skulle vilja studera! 

Det sistnämnda två är helt avhängt på min ork och min lusta.
Jag vill inte! Jag tror inte att jag orkar! Jag har ingen vilja.
Jag är avsaknad av lustan till livet och få saker och ting gjorda.

Och mina grubblerier kretsar kring var allt mitt liv och all min energi tog vägen? Hur blev det så här?
Det som dock är bra och det som är positivt, är mina promenader och mina mina tankar kring mig själv, för jag är snällare numer i mina tankebanor och jag försöker verkligen att vara schysst emot mig själv, men det fräter i sinnet att jag inte får någonting gjort.

IMG_2580

Foto; Arthur 

Jag kan även tillägga att i det här måendet så tröstäter jag. Äter och äter…
Jag går snabbt upp i vikt och försöker att undvika allt socker och allt det som är mindre bra för min trötta kropp, men det är svårt när man inte är ”helt hundra”.

Det blir en dag hemma och i soffan. Jag vill göra som jag vill! Får jag det?
Jag dricker kaffe och har teven som sällskap.
Det ska regna. Kanske att jag tar en promenad i skogen ändå.
”Blir du bara blöt av regnet, eller känner du vätan emot din hud”?
Jag har inte några bra regnkläder, men jag kan alltid ta på mig torrt när jag kommer hem igen. Det ÄR faktiskt inget hinder!
Luft. Promenad i benen. Andas och dofta. Doftar det inte gott, när skogen blir våt och asfalten får smaka på vårregnet? Våt asfalt, våta barrträd och Lingonris…

Tack för ordet och tack för din uppmärksamhet!
Var rädd om dig därute i verkligheten!
Lev väl och Kram på dig, om du behöver en…

Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s