Ibland får man ta saker och ting i egna händer och bara göra. Faktum är att det känns bättre i själen. Det är lättare om hjärtat.

12295426_909780552437469_7357744682522994312_nJag grubblar lite.
Ja, eller… Det är ju faktiskt en underdrift… Det blir en del funderingar.
I min skalle löser jag knutar och tanketrassel.
I mitt huvud sker mer än vad jag själv hinner med.
Det är en myrstack av tankeverksamhet och det mesta går inte att fånga upp och tänka klart. Det är tröttsamt. Jag blir trött och jag tror att jag kan bli ganska tröttsam också, för min omgivning.

Jag har gjort något som man inte ska göra.
Jag har tagit saken i egna händer, och gjort något man inte ska göra, utan en läkares uppsikt och kontroll.
Jag har själv höjt dosen på mina antidepressiva mediciner, och faktum är att det är lättare att andas, det är enklare att leva och det är luftigare att vara vid liv.
Om man saknar läkarkontakt inom psykiatrin och om man inte har någon att vända sig till, vad gör man då? Hur ska man göra om det inte, för tillfället, finns någon att rådfråga om hur man ska göra för att vända motvinden till medvind och få det lite lättare att vakna varje morgon?

Picasso 2Jag har väntat, sedan i somras förra året, på att få en ny psykiatrisk mottagning och ännu har ingen strävat efter att vilja hjälpa mig tillrätta. Jag skickas runt som en påse tvätt och ingen tycks känna något som helst ansvar för mig som patient!
Så… Ibland får man göra saker utifrån sitt förstånd och sin magkänsla.
Ibland får man ta saker och ting i egna händer och bara göra. Faktum är att det känns bättre i själen. Det är lättare om hjärtat. Det är enklare att vara människa och vid liv.
Dock slutar inte alla tankarna att fara igenom huvudet och mina rädslor är inte mindre och inte heller är mina farhågor obetydligare, men det är lättare att gå, stå upprätt och vara jag!
Jag får bara hoppas att det håller en tid till. Jag får hoppas att det här lite lättsammare i tillvaron hänger kvar ett tag, så att jag kan få njuta och bara vara. Men det finns alltid en oro och rädsla att det är övergående och att jag är tillbaka på ruta ett.
Men just nu, ska jag bara vara i det där lättsinnet och jag ska försöka att släppa oro och farhågor.

IMG_1454De senaste dagarna har jag målat en del. Det är roligt och rogivande!
Som jag har skrivit tidigare, så kan jag inte måla. Inte alls!
Jag har inte den talangen riktigt, men jag gör det ändå, för att det är roligt och för att det blir meditativt.
Det blir mest märkliga figurer och färger och konstiga former, men det är rogivande och roligt. Jag får respit  ifrån mina tankar och grubblerier.
Ibland tycker jag att det blir spännande bilder som jag kladdar fram och andra gånger blir det bara gräsligt fult… men jag målar ändå.
Jag har ingen intention att bli en ny Lars Lerin, utan mitt klottrande har endast två funktioner; Ge glädje och få lite andrum från alla tankarna. Fokus på annat…

Jag utgår ifrån att det blir en bra dag, det är väl en bra början på en Måndag? Var rädd om dig därute i vardagen och var schyssta emot varann! Tack för din uppmärksamhet, och genom rymden och alla stjärnor, skickar jag en kram till dig som vill ha en… På återläsande och tack för din tid!

Väl Mött / Arthur 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s