Livet snurrar på, det gör det… Lite glassigt och en härlig känsla av NK. En skön verklighetsflykt och mängder med drömmar till salu…

Livet snurrar på, det gör det.
En dag läggs till ytterligare en dag och plötsligt, innan man hunnit blinka, så har ytterligare en vecka gått och passerat.
Jag hänger inte med längre. Det går för fort. Och…
Är det det här som är livet? Och så, POFF, är man död…

man-flu-def.jpg

Bilden är hämtad från Google bildsökning. 

Jag har varit förkyld i några dagar.
Jag har förmodligen en kvinnlig kromosom för mycket, för till skillnad från andra män, så är jag inte döende! Lite gnällig blir jag allt, men jag är inte tillnärmelsevis så nära döden som många andra killar. Man överlever ju liksom!
Det sätter sig gärna i luftrören på mig som sagt, förkylningen, och det blir lite jobbigt att röra på sig och att andas. Feber i ett par dagar bara och sedan är det bara förbannat segt att bli av med eftersläntrarna av förkylningssymtomen. De hänger kvar, kraftlösheten, andfåddheten och den rinnande näsan.
Jag lever i alla fall, men det är tröttsamt.

632@80

Bilden; Google 

Det blev en utflykt igår. Mall Of Skandinavia, i Solna.
Det är Skandinaviens största shoppingcentrum med intilliggande Freinds Arena.
Det är enormt. Det är förbannat snyggt och det tycks aldrig riktigt ta slut! Butikerna avlöser varann och den ena butiken är större än den andra.
För mig blir det för mycket. Jag blir alldeles överväldigad och får svårt att ta in alla intryck.
I mitt lilla trånga huvud får inte allt plats av det som sker omkring mig i sådan sammanhang. Det blir för mycket och det blir för stort! Det blir mer än vad jag klarar av! Men… det var väldigt roligt att få se det och jag är mäkta imponerad av hela det gigantiska bygget. Det är som sagt snyggt, rent och fräscht! Känslan är ungefär detsamma som när Globen- Området och dess ”Globen-Shopping” öppnade för långt över tjugo år sedan och hur det blåstes upp som ”Det bästa, Det största och Det allra senaste”… vilket har slutat i en omsättning av butiker, restauranger och företag som saknar motstycke, i företagsekonomiska sammanhang. Ett misslyckande. Totalt. Globen-Området är fortfarande avfolkat. Det är fortfarande ett enormt misslyckande och det är spännande att åka dit emellanåt, för det är alltid nya butiker på plats, emedan andra gått i konkurs. Det jag frågar mig är hur många shoppingcentrum det kan få plats i en stad och jag frågar mig hur mycket mer människor kan och orkar konsumera? Det poppar upp nya gallerior och shoppinggator överallt och nya planer på fler gallerior runt om i Stockholm är på gång. Det kanske inte är så konstigt att mindre centrum i förorten gapar tomma, som Hallunda, Bagarmossen, Fittja eller Björkhagen. Man kan alltid ge det en tanke kanske, att de stora galleriorna och shoppingläggningarna slukar de mindre närliggande små centrumen till frukost och skiter ut dem till middagen. De försvinner ett efter ett och avfolkas allt mer… Hur mycket pengar finns det, egentligen, att lägga på konsumtion och shopping? Och hur mycket mer orkar människor med av nymodigheter, glassiga butiker och hala ytpolerade stengolv? Oavsett det negativa som fingrarna lyckades med att åstadkomma över tangentbordet, så var Mall Of Skandinavia snyggt, stilrent och väldigt smakfullt. Lite glassigt och en härlig känsla av NK. En skön verklighetsflykt och mängder med drömmar till salu…

Cookie_Monster janneDet blir en lugn dag hemma. Vila. Återhämtning.
Vill egentligen inte någonting idag, men det är ju inget nytt… Lusten och lustan har smugit ifrån mig!
Men… Jag brukar se till att komma iväg på någonting varje dag och jag får alltid något ”äventyr” på min väg genom veckan. Jag tror på vardagsmagi och jag tror på mirakler. De sker hela tiden omkring oss, jag tror bara att vi glömt att vara öppna för dem!

På återläsande under dagen, på ett eller annat vis!
Var rädd om dig därute i världen och var vänliga mot varann!
Kram till dig, via rymden, som behöver en och njut dagen! (Vi gör väl ett försök i alla fall…)
Väl Mött / Arthur

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s