Jag försöker att sätta min egen tillvaro i perspektiv till den övriga världens och inser att jag, och många med mig i det här landet, har det oerhört bra och att det finns väldigt mycket att vara glad och tacksam för…

I_3e8d83_2117008

Google bild. Positivt tänkande!

När tillvaron blir så där negativ och riktigt ”skitig”, så måste man ta till det man kan och det man vet för att bryta de negativa och riktigt dåliga tankemönstren.
Det blir ett oerhört geggande i tanken och funderingarna och det måste ju brytas på något sätt. Jag har fått verktyg och instrument genom åren, och via mina terapitimmar, att hantera det destruktiva och riktigt dåliga grubblerierna på olika sätt.

En passus i sammanhanget; Jag brukar inte använda mig av ordet ”dåligt”, för det är oerhört negativt och det fortplantar sig som en svulst i kroppen! Det mesta är mindre bra eller skulle kunna vara bättre, men dåligt..? Nja… det är inte ett bra ord och de flesta upplever det negativt laddat.
Stryk det och ersätt det med mildare och mer positivt laddade ord och formuleringar… ”Jag är mindre bra på”…

I alla fulla fall…
I morse satte jag mig ner för att skriva ner det som är bra, positivt och viktigt i livet och i min tillvaro!
Med block och penna satte jag mig vid köksbordet, med tända ljus och mitt svarta kaffe, för att skriva ner det, för hand, som är bra i vardagen, för att påminna mig om vad som är fint, förstklassigt och återvunnet i mitt liv och mitt varande.
När det är som allra mest sorgligt, ledsamt och rörigt kan det vara svårt att finna de där små pärlorna och guldkornen, så till att börja med får jag söka de små, små tingen som jag tar för givet numer; Rent vatten ur kranen, att jag kan vila när jag vill, att jag har mat och kan äta mig mätt, att jag har husdjuren, min man och kärlek och att jag kan välja om jag vill gå ut och ta en promenad eller vara hemma och se dålig Amerikansk teve.

4208878-love-me-normal

Bilden är hämtad från Google

Jag fortsätter att skriva ner det som är glädjande, erkännsamt och uppskattande, som till exempel; Mitt busskort som tar mig överallt i staden, mitt svarta kaffe och mina fina vänner som bryr sig om mig, mina pengar, mina mediciner och min mat som jag själv kan välja i matbutiken!
Jag skriver ner det som är av betydelse; Min syster, mina katter, mina rena kläder och sängkläder, min säng och mina härliga kuddar i den, täcket av dun och min fungerande kropp och mina betalde räkningar.
Jag skriver ner det positiva i att vara hel, ren och nykter och jag låter belåtenheten återspeglas i mina ord när jag skriver om min vackra lägenhet, att jag kan måla och vara kreativ när jag vill, att jag har kläder och att jag kan avnjuta ett bad när jag vill och när jag önskar.

IMG_1026 Bloggen Banan 456.JPG 6Jag försöker att sätta min egen tillvaro i perspektiv till den övriga världens och inser att jag, och många med mig i det här landet, har det oerhört bra och att det finns väldigt mycket att vara glad och tacksam för.
Jag behöver inte vara orolig att jag inte är välkommen i ett annat land, när jag är på flykt undan krig och död, och jag behöver inte fly ifrån mitt eget.
Jag behöver inte vara rädd för att yppa mina åsikter och jag behöver inte heller svälta, vara törstig eller oroa mig för att mina vänner och min familj far illa eller saknas.
Jag är relativt frisk och det finns vård i det här landet, om jag skulle behöva det och jag överlever och är en överlevare.

Det är viktigt att använda sig av det man kan och det man vet, för att få tillstånd en mental förändring. Det är bra att verkligen försöka att finna lite mer pastellfärger i en tillvaro som kan kan tyckas mörk, svart och grå! Om man, eller jag själv i det här fallet, fortsätter att falla ner i det svartaste svarta och inte lyckas med att bryta det, då är det snart sängläge som gäller och med det, en långvarig vila. Jag har varit där så många gånger! Jag har varit gränslöst ledsen och krupit runt på golvet, på alla fyra, för att få syre och frisk luft, och jag vet och har fått lära mig, att jag själv måste ta till det jag kan och vet för att få ordning på tankarna.

artlimited_img379826

Bilden; Google

Jag tänker för mycket. Det är mitt ”problem” och jag avskyr när människor säger till mig att jag ska sluta grubbla.
Det är liksom inte någon on-och-off-knapp på de där grottandet och de där filosofiska tankarna och det är ständigt där, alltid närvarande, och det går inte att stänga av det när man så önskar…
Jo, i och för sig så går det, med mediciner, men dit ska jag väl ändå inte behöva komma igen… Det är läskigt, kan jag berätta, att medicinera för att stänga ner sig själv och finns det verkligen levande döda och zombies, så är det vid de tillfällena när människor medicineras ner och bort i en dvala. DET, är en ren skräckfilm!

När jag suttit en stund och ägnat mig åt allt det där som är bra, positivt och fint, så känns det bättre och jag känner mig bättre till mods.
Ibland blir det för mycket i livet och i min skalle.
Ibland blir det ohanterligt och oöverstigligt och jag upplever att; Nej! NU räcker det! Vad fan är det här för ett jävla liv!
Och det, min vän, måste få vara okej det med! Det ska inte lagras i kroppen och det ska inte få bygga bo i huvudet, så det ska ut, rensas bort och skrivas ner, för att få ut det ur systemet! Som jag gjorde igår kväll, skrev och skrev och lät orden vara bittra och beska, och sedan får man ägna sig åt att vända hela skutan till det bättre och det med små medel och små knep för att få ordning igen. 
Eller för att få någorlunda ordning…818947Det är bättre. Jag är bättre.
Det blir bättre och jag är glad att jag kan, vet och har kunskapen om hur jag skall gå tillväga för att ”rädda mig själv”, undan mig själv och det destruktiva.

Var rädd om dig och se om din tillvaro. Se dig om, se människorna och dig själv. Livet är inte så förbannat svårt, egentligen, det är bara tankarna och grubblerierna som gör det mer ohanterligt än vad det är.
Tack för ordet och på återläsande!

Väl Mött / Arthur (Din filosof i rymden…)

 

2 tankar på “Jag försöker att sätta min egen tillvaro i perspektiv till den övriga världens och inser att jag, och många med mig i det här landet, har det oerhört bra och att det finns väldigt mycket att vara glad och tacksam för…

  1. Det är ok att klaga när tillvaron blir ohanterlig tycker jag och blir glad över dagens blogg. Att du kan se det positiva i din och allas situation i ett fritt och välmående land. Ja saker och ting kan vara och erfaras med negativ eller positiv känsla. Jag har nog en positiv approach till tillvaron även om jag förtvivlar ibland mest över de ”dummas” lättvindighet. Nåja det är ju livet i ett nötskal. Må så väl du kan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s