Boendestödjaren tittade förbi vid lunchtiden igår! Jag fick en paus i ogräsdödandet och vi pratade om psykiatrin, medicinering och diagnoser!

Det blev mycket gjort igår!
Rabatterna fixade, men jag suckade som sjutton och hann även med att städa lite hemma!

Naturligtvis kom min granne ut när jag rensade ogräs som allra bäst och hon pratade på och var hur trevlig som helst! Jag avskyr min granne! Hon pratar för mycket! Hon är väldigt gammal och skruttig och jag vill vara trevlig…Jo, jag ÄR trevlig! HUR trevlig som helst! 
Hon pratade om sina sjukdomar, hur dåligt hon mår och så frågade hon varför jag inte synts till!? Hon har saknat mig! Jag skulle naturligtvis vilja säga till henne att jag alltid undviker mina grannar och att jag vill vara ifred!
Jag skulle helst vilja be henne gå in till sig, hålla tyst och lämna mig ifred! Hon pratar hål i gråsten! Pratar, pratar och pratar…
Och sedan ville hon naturligtvis visa mig hur jag skulle klippa buskar och rensa ogräs! Och hon tyckte att jag var så duktig och bra… Och apropå ingenting… Hon skulle behöva klippa ner sina buskar också och det vore trevligt om någon kunde hjälpa henne med ogräsrensningen i hennes planteringar.
Jag låtsades som om jag inte begrep vad hon pratade om!
Jag orkar knappt ta hand om mig och mitt! Och jag tänker inte umgås med, beblanda mig eller socialisera med grannarna! Hjälp människa! Håll truten och lämna mig ifred!
Sa jag naturligtvis inte!
Och senare väntade jag bara på att hon skulle knacka på mitt köksfönster också, men det gjorde hon inte!
Hon gör det ibland, knackar med knogen på rutan eller så står hon bara där utanför och tittar in… Tack och lov för att hon inte gjorde det, för då hade jag exploderat av ilska och frustration!

Boendestödjaren tittade förbi vid lunchtiden igår!
Jag fick en paus i ogräsdödandet och vi pratade om psykiatrin, medicinering och diagnoser!
En hel del kaffe blev det också, och i solen på min uteplats blev det härligt vårvarmt.
Jag berättade om mina ”skavsår”, om det som gör så ont och jag förklarade den där känslan av att behöva hjälpa och rädda andra undan mitt mående och mina svackor.
Jag pratade om den där känslan av att ingen faktiskt förstår allvaret i min nedstämdhet och att somligt som hjälper andra i min situation, nödvändigtvis inte behöver vara svaret och räddningen för mig!
Det finns liksom ingen korrekt mall och inga korrekta svar och lösningar för alla oss som mår sämre.
Vi pratade om distraktioner, att göra saker och ta promenader.
Vi samtalade om att umgås och vara social och att det ofta är det som rekommenderas av läkare och psykologer, emedan det i själva verket är så att det inte passar alla. Själv vill jag vara ifred och ensam, för då behöver jag inte få ångest över vem jag är, hur jag är och vad jag säger! Jag kan vara ensam och ta hand om min gråt, det är skönt, utan att jag behöver vara rädd för vad min omgivning ska tycka!

I alla fulla fall…
Min boendestödjare är en dynamisk och färgstark kvinna och hon är otroligt påläst! Jag uppskattar henne och det känns som om hon förstår mig när jag talar.
Jag är ofta rädd för att missförstås och bli missförstådd, och jag är noga med vad jag säger, men hon vet precis vad jag talar om.
Hon har varit med ett tag, och känner till alla turerna kring vården, socialförvaltningen, Försäkringskassan och Psykiatrin.
Det blir mycket gjort och mycket utfört. I det fallet är det både ord, löften och agerande, från hennes sida.
Kriget fortsätter.
Jag krigar vidare.
Rabatterna blev fina. Ogräset är borta.
Jag är nöjd och lägenheten är städad och fin! Jag oerhört trött.

Tack för ordet och ta hand om dig därute i verkligheten! Väl Mött / Arthur

 

2 tankar på “Boendestödjaren tittade förbi vid lunchtiden igår! Jag fick en paus i ogräsdödandet och vi pratade om psykiatrin, medicinering och diagnoser!

    • Åh! Vad skönt att höra att jag inte är den ende som undviker grannarna… Man ska ju vara så förbannat trevlig och rar 😉 Jag hoppas alltid att jag ska få vara ifred, men jag hinner inte ut med en kopp kaffe ens… Instämmer med dig; SUCK! Tusen tack för kommentar!! / Arthur ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s