Jag har haft några bra och fina dagar. Det har varit mjukt och fint. Fortfarande väldigt trött och ännu förkyld, det sitter i bihålorna och luftrören…

IMG_1476

På promenad i Alby och Fittja

Jag påbörjade ett inlägg i morse. Tidigt i morse. Och jag skriver för mycket.
Det blir så oerhört mycket ord, utmålningar och utsvävningar.
Det blir långa haranger av förklaringar, tankar och funderingar.
Jag borde göra det mer kort och koncist. Jag skulle kunna vara mer effektiv i mitt skrivande och berättande. Det blir för mycket för människor att ta sig igenom.
Som en god vän sa; ”Vem orkar läsa”?
Jag har lite svårt att ”göra om och göra rätt”, men börjar den här Onsdagen lite enklare och lite kortare.
Inlägget från i morse sparar jag lite på och bjuder till läsning lite senare. Kontentan av just det inlägget är livstro och glädjen, och huruvida jag som människa kan välja och vraka hur jag ska se på tillvaron. Jag återkommer i ärendet.
Jag måste korta ner och skriva om, du kommer inte att orka läsa hela det inlägget, till och med jag själv blev trött på alla orden…

IMG_1483 (1)

Katterna somnar på balkongen i vårvärmen

Jag har haft några bra och fina dagar.
Det har varit mjukt och fint.
Fortfarande väldigt trött och ännu förkyld, det sitter i bihålorna och luftrören, men det har varit sköna dagar, för själen och sinnet.
Det känns som om det är livet som bjuder på förnöjsamhet och mjukhet.
Det är lättare att gå och det är enklare att vara.
Och gårdagen bjöd på promenad och en shoppingrunda på ICA. Gårdagen bjöd på kaffe och sol på balkongen i Alby, tillsammans med våra två katter och även vila och återhämtning.
För ovanlighetens skull så infann sig acceptansen inför det faktum att jag, min kropp och mitt psyke, behöver lugn, ro och kraftsamling. Det är bara att lägga sig ner och vila. Och för ovanlighetens skull så uteblev det dåliga samvetet. IMG_1485Det är skönt. Det är bra när jag inte behöver dragkampen emellan att vila och vara nyttig och ”duktig”.

Jag önskar dig en bra dag och jag återkommer under dagen, på ett eller annat sätt. Var rädd om dig och var schysst emot varann därute i verkligheten!

Väl Mött och tack för din uppmärksamhet / Arthur

 

2 tankar på “Jag har haft några bra och fina dagar. Det har varit mjukt och fint. Fortfarande väldigt trött och ännu förkyld, det sitter i bihålorna och luftrören…

 1. Det finns inga borde i skrivandet, för det viktigaste är ju skrivande i sig. Att du får sagt det du vill. Klart att man/jag orkar läsa. Det är inget mastodontverk det handlar om. Nåja, det är ju bara vad jag anser… god dag på dig.

  Gillad av 1 person

  • Vad härligt! Det är mer det där att jag läser andras bloggar och de är så korta och mer precist… Det finns förvisso de som skriver och skriver och skriver… Men jag tycker nog att de flesta som för Blogg/Dagbok gör det mer kortfattat… Jag upplever att det sällan finns tid till att läsa och begrunda andras texter i vårt stressade samhälle och själv har jag ju mer tid och kan ägna mig åt det jag uppskattar; Att skriva… och att läsa och inspireras. Det finns så mycket ord 🙂
   Tack för att du vill och har lusten att läsa… Jag har minsann läste en del bland dina texter också! 🙂 Härligt! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s