Mitt mejl till Patientnämnden, IVO, Socialförvaltningen, Psykiatrin i Stockholm, Polismyndigheten och Riksdagens Ombudsmän.

Nedan följer det mejl jag sänt till berörda myndigheter och ansvariga inom vården, omsorgen och psykiatrin. Mejlet är även skickat till olika nyhetsredaktioner. Ursprungligen innehöll mejlet också olika dokument och skrivelser gjorda av Psykiatrin och olika mottagningar för densamma, de är borttagna. Inga namn är censurerade och borttagna, för det har ingen som helst betydelse längre. Jag är dramatisk och jag river upp himmel och jord, men det räcker nu! Nu är det fanimej nog! / Arthur

Hej!

För allas er information;
Jag skriver detta mejl för att jag har givit upp och för att ingen av er tycks lyssna och följa de åtgärder som krävs för att jag som patient och behövande skall kunna få hjälp! Det finns lagar att följa, har ni missat det!?
Jag bör understryka att jag inte alls är korrekt och fackmässig i mitt ordval i texten nedan!
Mejlet är även till alla er övriga, för er information, och för att jag är desperat och inte orkar ”hålla på” att kriga så mycket mer!
För övrigt är detta även starten på en polisanmälan mot Psykiatrin Södra Enskede/Årsta/Vantör och ansvariga Petra Hohn och Lorena Grana-Irachet, för försummelse och psykisk misshandel!

Var är alla som skall stå på min sida som patient?
Ska jag behöva avsluta mitt liv..? Jag är jättetrött. Jag är uppgiven och jag är förtvivlad.
Jag försöker att inte bry mig om Psykiatrin Södra, Enskede/Årsta/Vantör längre, med Petra Hohn i spetsen, som inte bemödar sig med att göra det som krävs för att jag ska få tillgång till behandling och medicinering som jag önskar, men på en annan mottagning!
Jag försöker att strunta i det, men samtidigt kan jag inte leva mitt liv så här! Vad är det för fel på er? Jag har rättigheter!

De på Psykiatrin Södra vet hur det är och hur det egentligen var/blev och vad som ”skar sig” redan från början. I deras journalanteckningar, som jag tagit del av, bär jag hela skulden för de som skett och jag framstår som en ”pundare och heroinist”, besvärlig och labil. Det är jag som har ett oberäkneligt humör och det är jag som är missbrukare och har själv förvållat mitt mående. Läs mellan raderna, det är helt uppenbart! Dessutom upplever jag att de inte lyssnat och förstått innebörden av mitt tillstånd, när jag läser journalerna. De har inte varit lyhörda och de har inte sett mig och inte lyssnat in vad jag försökt att förmedla! Jag framstår som välmående, pigg och välvårdad, emedan jag i själva verket går sönder av mitt mående! Jag som person och människa är inte korrekt återgiven i deras anteckningar! Och som jag skrivit tidigare, de har inte alls förstått mig!
De har aldrig tagit mig på allvar och de hjälper mig inte tillrätta med en ny mottagning! De kommer aldrig att erkänna det, med jag är besvärlig för dem! Det är ett faktum!

Jag har haft alkoholproblem med ett tilltagande blandmissbruk, inget annat.
Men det viktiga i remisserna och i anteckningarna är just mitt missbruk, som är över och förbi sedan två och ett halvt år tillbaka och ändå är detta av yttersta vikt! Det är inte relevant längre! Och ändå framhävs det som basen i min psykiska ohälsa. Det är en ren kränkning av min person och det är ganska obehagligt vad ord och skrivelser kan göra med en människa.
Det är förbannat snuskigt hur enskilda personer kan behandla psykiskt sjuka människor! Ni borde skämmas!

Och hur kommer det sig att ingen tar ansvar och ingen tycks vilja hjälpa mig? De är naturligtvis förbannat trötta på mig och min person, på Psykiatrin Enskede/Årsta/Vantör, och så pass less att Petra Hohn och Lorena Grana-Irachet, som är ansvariga, i en skrivelse till mig frånsäger sig ansvaret och lämnar mig och mitt ärende i tomma intet! Får man göra så?
De har skrivit remisser till ett fåtal instanser, men de har samtidigt manglat ut och understrukit vikten av mitt missbruk och de har även skrivit att de problem som skedde på mottagningen och som ”inte gått att reparera”, underförstått, handlat om mig och min person. Jag är problemet! Min person är problematik!
Dessutom är jag uppenbarligen instabil i mitt humör, vilket de också tydligt utmålat i sina texter och utlägg!
Och som alla känner till, även om ingen tycks medge det (fegisar!) så är det mitt tidigare missbruk som är i vägen för att jag skall få hjälp! Inte en sate av alla inblandade tycks ta sitt ansvar! Ingen av er tar tag i det här och gör någonting. Jag har väntat och slängts runt i snart två år och bara för att det skar sig, på grund av lögner och falskhet ifrån Psykiatrin Enskede/Årsta/Vantör, vilket de aldrig skulle erkänna, så får jag ingen hjälp alls!
Jag ger upp nu! Konsekvenserna av detta återstår att se. Jag orkar bara inte. Jag vill inte mer!

För övrigt ligger det ju till på det här viset;
Det är en väldigt stor andel personer med neuropsykiatriska personligheter, ADD, ADHD, Asp. till exempel, som har, eller har haft, drogproblem för att självmedicinera och för att kunna hantera sina liv. För att kunna stå ut med livet! Det är inget nytt! Det är egentligen inget konstigt! Och detta torde alla pålästa ha kunskap och vetskap om!
Och just det upplägg som Sverige har med sin ”fyrkantighet” och paragrafrytteri har fått en hel del kritik och psykiatrin i sig fungerar inte alls och detta framkommer ju ständigt i dagstidningarna och tevenyheterna!
Och… Efter omorganisationen så fungerar ingenting alls! Det är så skruvat och så förbannat galet!
Och det är ren flathet från er alla som inte gör någonting för att hjälpa mig och oss som mår förbannat dåligt! Ingen gör något för en förändring! Det här ÄR inte rimligt!
Tilläggas bör också att oavsett om man är tillfrisknande missbrukare och har några år som drogfri på nacken, så uteblir hjälpen, eftersom gamla missbrukare inte är att lita på! De är ord som jag själv fått höra! Även när min Boendestödjare, Eva Muskos, varit i kontakt med olika mottagningar, däribland Rosenlund och Liljeholmen/Prima, så framhävs alltid vikten av mitt tidigare missbruk som ”en viktig variabel” i sammanhanget.
Och när mitt Boendestöd ringer Rosenlunds Psykiatri, där jag/vi gjort en egenanmälan för bedömning och hjälp, så lägger de på luren i örat på henne när hon vill tala om mitt ärende och min egenanmälan. De yttrade att det ”är ett problematiskt ärende” och samtalet ”bröts”. Jag är inte paranoid, jag har varit med för länge, jag har hört liknande situationer och historier från många andra drabbade patienter och visst sjutton bröt de samtalet själva!
Jag utgår ifrån att mottagningarna i Stockholm redan fått del av all information om mitt ärende och jag känner mig besvärlig, omständlig, tröttsam och trög som patient! Jag tackar Enskede/Årsta/Vantör för detta!
Jag är dessutom på gång att få tag på alla ”loggar” för att se efter vem och vilka som tittat på mina journaler, utan mitt tillstånd, för det är något som inte stämmer i allt detta! Jag har aldrig varit med om maken!

Som det är för mig idag, så finns ingen, inte någon som hjälper mig tillrätta och alla frånsäger sig ansvaret. Vem ska hjälpa mig!? Vad är det för fel på er?

Och nu känner jag att jag ger upp. Jag är motarbetad hela tiden och det underlättar inte att de som skall göra sitt jobb och hjälpa mig, inte gör det.
För övrigt är det väl inte konstigt om jag har ”humörsvängningar”, som Lorena Grana-Irachet skrivit i remisserna till andra Psykiatriska mottagningar, vilket jag finner felaktigt, för vem orkar ”hålla på”! Jag kan kriga tills dess att jag dör uppenbarligen, utan att någon ingriper och hjälper mig!
För övrigt så har ingen av dem på Enskede/Årsta/Vantör gjort större och fler ansträngningar för att sända min remiss vidare till nästa instans. Istället frånsäger de sig allt ansvaret och skriver att jag, i min aversion gentemot dem, frånsäger mig kontakten med dem. De lämnar mig hängandes här, i ett liv som inte är värt att leva längre och de gör inga ansträngningar för att ordna en ny kontakt för mig räkning!

Jag sänder med utdrag ur journalerna, även del av remisser och brev sända till mig, så att ni kan bedöma själva! Allt är en tolkningsfråga, men bra ser det inte ut!
För övrigt undersöker jag saken att kunna göra en polisanmälan emot Petra Hohn och Lorena Grana-Irachet, för psykisk misshandel och försummelse! Någon av er alla skall ta ansvaret för hur det här blivit och hur det är!
Jag kommer även se till att alla negativa konsekvenser i min tillvaro och de som sker framöver med mig och i min vardag, kommer att falla tillbaka på Psykiatrin Södra, Enskede/Årsta/Vantör, bland annat!

5 tankar på “Mitt mejl till Patientnämnden, IVO, Socialförvaltningen, Psykiatrin i Stockholm, Polismyndigheten och Riksdagens Ombudsmän.

 1. Intressant läsning. Jag har den läkaren (Lorena) nu på Psykiatri södra o har som du missbruksproblem i bakgrunden. Upplever dock att hon trycker på om det här med drogerna för att HJÄLPA mig, så det är väl inget o bli arg för? Läkaren är jätteduktig, det märks varenda gång jag är där. Men blir man förbannad när dom försöker hjälpa en kan jag förstå att det blir jobbigt även för en läkare.

  Gillad av 1 person

 2. Hur kan man som behandlare hjälpa en person,som hela tiden ifrågasätter ens tillvägagångssätt och metod, är frågan jag ställer mig, när jag läser vad du skrivit. Var tar egenansvaret vid när det gäller det egna måendet? Jag talar inte uppifrån utan jag pratar om en hård kamp för mitt eget liv och många års lidande, så jag vet vad det innebär att må dåligt. Hoppas att du ska klara livet och inse att enda hjälpen kommer främst från dig själv.

  Gillad av 1 person

 3. Åh! Tusen tack för din kommentar! ❤ Missförstå mig inte nu, men det är skönt och befriande att de är fler än jag som har upplevt, och upplever, samma sak vad gäller psykiatrin! Man känner sig ju så jävla ensam i all röran och man måste hela tiden själv vara "på" och kriga för att få hjälp och räddning! Man kan aldrig vara riktigt säker, trygg och lugn, utan psykiatrin skapar bara mer oro och nervositet, för man vet aldrig vad som sker härnäst!
  Tusen tack för att du skriver till mig och för att du vill dela med dig! Tack!
  All kärlek till dig ❤
  / Arthur

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s