Jag har gjort det jag måste och jag har agerat utifrån min situation… Vad ska jag göra? Hur ska jag annars agera för att någon inom psykiatrin och vården ska lyssna på mig?

halv ArthurLite bitter? Ja, kanske?
Liten grinig gammal gubbe? Inte alls! Gubbe alltså! Grinig? Oh´ja!

Ibland agerar jag i affekt.
Jag hoppar på saker och bärs iväg av min ilska, sorg och maktlöshet.
Ilskan kokar upp och kokar över och jag gör saker som kanske inte alltid är så genomtänkt.
Men… Det jag lärt mig den sista tiden, är att inte ha bråttom, eller åtminstone försöka att sansa mig och låta saker och ting bero en tid. Så var fallet under gårdagen med mejl, ilska och skrivelser till olika myndigheter och berörda personer i vården och psykiatrin.
Jag ”gick i gång” redan i Fredags förra veckan, när jag fick ett mejl från min Boendestödjare efter det att hon försökt att få kontakt med Rosenlundssjukhus angående mitt ärende. Hon satt i telefonkö vid två tillfällen och när hon väl fick tala med någon och bad om uppgifter om mig och mitt ärende, så ”bröts” samtalet. De sa någonting om att ”ärendet är besvärligt och Poff, var de borta…

IMG_1537Jag blev så förbannar! Var så jävla arg att jag inte kunde behärska mig.
Men.. Jag gjorde ingenting just då, utan lät allt det som stormkokade och kokade över, koka ner på något sätt, för att sedan ta itu med det och göra något konstruktivt av det hela, senare!
Det fick marinera någon dag eller två, och sedan påbörjade jag min text, mejl och skrivelse. Och det fick vara och vila i någon dag till, för att jag verkligen skulle hinna känna och tänka efter vad jag var på väg att göra och tänka över konsekvenserna av mitt agerande!
Smart gubbe kan tyckas. Inte gubbe förresten… Kille och man! (Det låter så klokt och insiktsfullt!)
Och när jag väl låtit det bero, så fixade jag min krigföring under gårdagen och det känns okej idag. Ingen ångest och ingen oro.
Jag kanske är lite väl dramatik, teatralisk och kanske lite väl ”på” i mina ord och meningar, men jag känner att det är okej och att jag inte har någonting att ha ångest över eller oroa mig för! Jag har gjort det jag måste och jag har agerat utifrån min situation… Vad ska jag göra? Hur ska jag annars agera för att någon inom psykiatrin och vården ska lyssna på mig?
Det är bra för mig att sansa mig och tänka till, innan jag ”går på” och river upp himmel och jord!
Jag försöker att tänka som så, att jag åtminstone gör ”någonting” och att jag inte bara sitter här och väntar och väntar på andras agerande.
Jag gör vad jag kan och jag gör åtminstone någonting.
Kanske uppfattas jag som ett offer i andras ögon, när jag gnäller som allra värst och kanske att jag upplevs gubbigt bitter, men jag gör det jag kan och det jag förmår att göra, för att skapa förändring!
Åter igen, inte Gubbe… Man!

Just nu känns det ju lite lönlöst, eftersom ingenting händer. Jag pekar inte på alla andra och vrålar över att ingen gör någonting för mig! Jag känner att jag kan tillåta mig att bli förbannad och arg när ingen lyssnar på mina försök och jag tänker att jag har full rätt att peka med hela handen, OM jag vill, när ingen gör någonting för att bistå mig, efter det att jag har ropat och skrikit på hjälp!
Jag tar mig rätten att peka på andra när jag själv gjort vad jag kunnat för att få hjälp! Jag sitter inte med armarna i kors direkt och det även när jag är slut, utpumpad och dränerad på energi och befinner mig i mitt eget förbannade lågvatten! Jag fixar och gör så gott jag kan! Det finns ett agerande hos mig, trots allt…

IMG_1535Från det ena till det andra…
Det ska bli vackert väder idag. Tänker njuta av solen på balkongen och dricka mitt eftermiddagskaffe där (Det där låter som om jag ÄR en gammal gubbe!) och jag ska ta en promenad. Jag inväntar svar och reaktioner på mina skrivelser och får bara hoppas att någonting händer nu…
Kriget fortsätter och jag trivs i min kropp idag! Tacksamt!

På återläsande min vän!
Var rädd om dig därute denna Onsdag och var schysst emot dig själv!
Kram på dig, om du önskar en, via rymden och vintergatan…

Väl Mött / Arthur
(Bilder och foton; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s