Det här är bara nedkokade, av överkokta tankar och funderingar, denna Lördagsförmiddag… Det blir så ibland.

Karin BoyeDet här är bara ett nedkok, av överkokta tankar och  funderingar, denna Lördagsförmiddag.
Tänkta tankar, jag tänkt, och funderingar jag tankat med grubblerier…
Det blir så ibland, lite rörigt! Mer än vanligt kanske?

Somliga av oss strävar efter framgång, hårt arbete och en dyr Gucciväska.
Mer glitter och mer kläder från NK.
Andra arbetar hårt för att överleva dagen, för att få hjälp och räddning av vården och psykiatrin eller för en evig kamp varje morgon för att kliva upp ur sängen.
Några av oss kämpar för att överleva ett hårt liv ute på gatan, emedan andra har en önskan om att få shoppa loss på Prada i New York eller ta en drink på Prinsen på Östermalm, efter ett besök på Rolex…
Det finns alltid perspektiv på tillvaron…

12249966_10206574607218598_310502710489740015_nJag tog mig ett långt och varmt bad igår.
Jag försökte att bli färdig innan min man och Kärlek äntrade ytterdörren.
Jag ”misslyckades”!
Jag har, måste jag återigen erkänna för dig som läser, tvångstankar kring min hygien och renlighet. Ett bad, eller en dusch för all del, kan ta väldigt lång tid att genomföra och ibland drar jag på det för att det blir mer arbetsamt och tröttsamt, än en ren njutning och härlighet. Det är omständligt! 
Ibland passar jag på innan Kärleken kommer hem, han är fullständigt införstådd med mina ”konstigheter”, för jag blir stressad när han är hemma och liksom ”väntar” på mig.
”Det finns ingen anledning att ha bråttom! Ska du någonstans? Någon tid att passa”, frågar han mig och i sina frågor är han inte ironisk eller gör sig lustig på min bekostnad, han bara konstaterar! ”Var ska du någonstans”?
Det vore väldigt skönt, ibland, att bara få krypa ner i ett varmt bad och njuta, men jag ”går igång” på att bada och sköta min hygien, så det är ytterst sällan som jag ”bara” är njutande och slappnar av i badrummet. Jag har försökt, tro mig, men det blir bara en växande klump i magen av det, så jag gör som jag vill för att undkomma monstret i buken och med min härliga mans goda överinseende, så är det okej. Han tycker att det är okej och det gör inget…
Jag torde kunna ”släppa det” och lämnad det ”därhän”, som jag och en nyvunnen vän brukar säga och skriva… Men det är inte enkelt det heller.
Det blir idiotiska hjärnspöken av det också!

En del människor vill ha mer pengar, mer överflöd och önskar uppmärksamhet och kunna handla en vacker väska på Louis Vuitton, och några andra medmänniskor önskar få en ny mugg från 7/11 att smala sina tiggarpengar i, eftersom den äldre muggen har tjänat sitt syfte och är välanvänd!
En del människor gör skillnad på dig och mig och mitt och ditt, och har inte empati nog att se, förstå och lyssna till dem som har det svårt, alla de som undflyr dödandet och rädslorna, från länder som vi inte vet så mycket om, egentligen… Det är mycket märkligt i min värld och i mitt huvud!
Jimmie Åkesson, jag anser att du är en skitstövel!
Det finns alltid olika perspektiv på livet och tillvaron.

IMG_1120Och vi såg på en film igår. Star Wars.
Jag är inte ett dugg intresserad av Star Wars och den typen av filmer, och det hände för mycket i storyn för att jag skulle hänga med ordentligt.
Jag blir som ett barn och frågar, frågar och frågar. ”Vem är det? Varför gör hon så? Och vad hände nu? Vem är han? Vem ÄR Luke Skywalker”?
Den var okej att se, faktiskt! Underhållande och med väldigt mycket filmeffekter, men jag hade svårt att hänga med i röran, som sagt.
”Ser du inte på filmen? Ser du samma film som jag”, frågade den andra huvudrollsinnehavaren av den här kärlekshistorien.
Jag skrattade förstås, men innerst inne hör jag min far; ”Om du bara kunde tiga gosse! Skäms du inte! Tyst! Om du bara kunde prata mindre, tiga mer och vara still! Tig”!
Men det berättade jag ju inte för min man och bästa vän, Per.
Jag tiger om det mesta och jag är tyst om mycket… Finns ingen anledning.

Det är Lördag. Vad dagen ger idag vet ingen.
Kanske att jag sätter mig med mina collage, eller mina teckningar, och kladdar lite. Kanske att jag tar en promenad och besöker Stadsmissionen i Hallunda.
Kanske att jag bara sitter framför teven och ser på dålig Amerikansk underhållning. Det är mycket Amerikanskt skit på teve, såvida man inte vill se svenskt elände som ”Ex on the Beach Sverige” eller ”Paradise Hotel”…
Inget av de sistnämnda är av intresse.IMG_1476
Där har vi verkligen människor med uppmärksamhetsbehov… ”Se mig, se mig, se mig”…
Men somliga kan ju bli prinsessor ändå, eller hur du Prinsessan Sofia, tidigare Hellqvist och deltagare i porrserien Paradise Hotel. Det kan gå bra för dem som rullat sig i sin egen sexualitet också… Lite ”Pretty Woman” över det hela. Grattis till henne, Sofia alltså!

Ta hand om dig därute i världen!
På återläsande och tack för din uppmärksamhet.
Om du önskar, så sänder jag lite kärlek genom rymdens mörker och hoppas att du, som jag, kan försöka att njuta dagen!

Väl Mött / Arthur (Din filosof i Vintergatan!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s