Det är jag, två härliga och varma kattmagar och ett förbannat hårt köksgolv, som träbänkarna i kyrkan, och morgonen kan inte börja bättre!

Dessa äslakde djurDet är första Maj. Jag älskar och går fullkomligen sönder av kärlek till mina husdjur!
Jag fascineras av mina två katter.
Jag känner fortfarande att det är en ynnest och en förmån att få ha dessa två personligheter i mitt liv. Det är så speciellt. Det är så mycket av allting.
Det är så mycket kärlek och jag är så betagen, hänförd och förtrollad av dessa två. Tänk att få ha två små liv att ta hand om? Att just jag får se till att dessa två mår bra och har allt de behöver! Och att de älskar mig oavsett om mina dagar är bra eller inte. De ser mig, älskar mig totalt villkorslöst och de vill ha min uppmärksamhet tidigt, tidigt på morgon och de får hela mitt jag och hela min person att förfoga över, alla min uppmärksamhet, nästan, och det får precis som de vill.

Dagarna med katterna brukar alltid starta med en ”god-morgon- stund” på köksgolvet. Jag, mitt härliga svarta kaffe, ett vansinnigt hårt köksgolv och två härliga och varma kattmagar. De ligger med blottade halsar och magar och vill bli smekta, pratade med och klappade på direkt på morgonen. Det är rutin numer.
Den ena påkallar uppmärksamhet och den andra hänger liksom på.
Det är kattmagar i stereo. 11078198_1588629518061190_5509274393495228581_nDet är mjuka halsar och nosar i ett här och nu. Två härliga djur, mina djur, våra djur och två helt skilda individer, som vill ha uppmärksamhet och kärlek.

Där och då, på köksgolvet, försöker jag att utöva Mindfulness och tänka ”här och nu”. Vara närvarande. Medveten. Känna och verkligen ta in dessa två som älskar mig och som så totalt litar på att jag ordnar deras dagar, med mat, kel, lek, vatten och en ren toalett.
Jag sitter där på det hårda golvet och försöker att bara vara tillsammans med dessa två och ta in hela närvaron, energierna i rummet och ”bara vara”…
Men jag ”misslyckas” alltid med den medvetna närvaron… Jo, jag gör det. Distraktioner av det slaget fungerar inte alls för hjärnor där tankarna kör dragrace runt och runt i cirklar i huvudet och påkallar ens uppmärksamhet.
Jag är mindre bra på det där med att vara i ett medvetet här och nu och jag känner att jag kammar noll i mina försök att vara Mindfull. Men det gör inget! Jag försöker att ignorera allt det där som pågår i skallen. Det är ju alltid där, tankarnas vrål, och ibland mer högljutt än andra dagar och det får lov att vara så, för jag kommer ju inte runt dem. Jag kommer inte undan dem, hur mycket ”Mindfull” jag än försöker att vara…

Det är jag, två härliga och varma kattmagar och ett förbannat hårt köksgolv, som träbänkarna i kyrkan, och det är skönt och det är bara vi! Morgonen kan inte börja bättre!

God Morgon och njut dagen! På återläsande och var rädd om dig därute i världen!
Väl Mött / Arthur 

201310212243276801776016_sbig

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s