Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting… det är som skuggorna i klädkammaren och det förflutna surrar och snurrar som en sur utombordare i min hjässa.

IMG_1397Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting.

Om jag sätter mig här och bara skriver något, så kanske det känns bättre?
Om jag låter mina funderingar och tankar bli till ord på min skärm, så kanske det blir lite lättare om hjärtat?
Om jag ärligt beskriver det inneboende kaoset och kanske att jag med mina ord försöker att beskriva hur min förvirring ter sig, så kanske att det lättar kring själen?
Så jag sätter mig ner vid köksbordet och grubblar…
Jag skriver dock inte vad jag tänker.
Jag tänker inte skriva ner det som rör sig i mitt huvud, för det skrämmer och det är mörkt.
Det är som läckande små trä ekor, som man ständigt öser vatten ur för att inte sjunka ner till havets botten, på svarta öppna vatten.
Det är skriande sjöfåglar som cirkulerar kring mitt huvud, som aldrig vilar eller slår sig till ro, och det är monster under sängen, som vill festa på min trötta själ och min utmattade kropp.
Mörkret, det svarta som skiftar i rökande grått, i mitt sinne, är som döden vid fortändan av sängen, det är som skuggorna i klädkammaren och det förflutna surrar och snurrar ständigt, som en sur utombordare i min hjässa.
Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting.

IMG_1398Varje kväll tänker jag; En dag till! En dag ytterligare, som jag kan lägga till alla dessa dagar som passerat.
Jag står inte ut ibland.
Det blir för mycket.
Jag orkar inte…
Och ändå; En dag till, ytterligare en dag att applicera på livet som går.

Jag hänger inte med längre och det är uppgivenhet och meningslöshet i min vardag. Jag skriver inte ner det mörkaste som bygger bo i mitt huvud och jag tänker inte, för jag vågar inte riktigt, beskriva för dig hur det är och hur det här vakuumet ser ut.
Ytterligare en tanke är; Hur mycket vågar man vända ut och in på sig själv och hur mycket kan man understå sig att berätta, förklara och beskriva, utan att det blir otäckt och obehagligt?
Livet är svårt. Livet är jävligt surt. Livet är obehagligt och det slänger med mig fram och åter och det blir ingen ordning längre.
Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting.

Trädgren i blomSå, jag dricker mitt kaffe, låter luften söka sig in genom balkongdörren och jag har en varm och kärleksfull katt i knät.
Jag funderar på dagen och jag tänker på kaoset.
Jag grubblar över mina relationer och jag tänker på min man och kärlek, funderar över hur han står ut. Lever vi tillsammans för att han vill? Är vi tillsammans för att han älskar, så som jag? Bor det uppgivenhet även hos honom?
Är jag allra bäst ensam och själv? Straffar jag mig själv, som tänker så, eller är han bara sjukligt medberoende i min depression? Lever vi i tvåsamhet, för att han inte vågar släppa in övergivenheten? Ensamheten?
Döden, döden, som Astrid Lindgren sa.
Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting.

IMG_1405Lite mer kaffe, mat till katterna och äggen kokar på spisen.
Frisk luft och sommarljust och behagligt… Det blir en fin dag. Jag hänger med i dag också… Lite till, lite mer och ytterligare en dag att multiplicera med de dagar av o-levt liv, som passerat.
Jag läser mina nyheter och jag låter tröttheten falla över mig, denna ständiga trötthet, och jag vill skrika ut över gården att jag vill bli räddad och få andas, leva och vara människa…
Och jag inser ju att ingen begriper detta tillstånd av icke-liv som jag bor i. Ingen förstår hur det är, inte ens min man och bästa vän… Han tror att han vet och förstår, men det gör han inte! Du förstår inte. Du kan aldrig veta. Du har inte en aning. Du vet ingenting.

”Det syns inte på utsidan, hur illa det är ställt med insidan”…
Lämna mig  ifred… Eller… Rädda mig om du kan…

På återläsande och Väl Mött / Arthur
(Foto: Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s