Ungarna gapade på gården, skrattade och tjöt högt och de spelade boll överallt och ingenstans! Jag plockade kolapapper på i mina rabatter. Jävla ungar…

IMG_1886Produktiv dag igår. Det kostade på, fysiskt och psykiskt, men jag fick så mycket gjort och jag kunde sitta ute och njuta av den sista solen på uteplatsen, sent, sent på kvällen.

Grannen skrek på sina hundar, den där mindre sorten som ser ut som råttor, på den ena sidan av min terrass och på den andra sidan av min uteplats, pratade grannen i mobilen och drack rosévin. Hon pratade högt! Hon talade inför hela grannskapet. Tröttsam.

Ungarna gapade på gården, skrattade och tjöt högt och de spelade boll överallt och ingenstans! Jag plockade kolapapper på i mina rabatter. Jävla ungar…

Jag lyssnade på musik, i mina lurar förstås, för att utestänga ljuden.
Hjärntrött och ville inte höra. Ville inte se. Ville inte veta av.
Musik = Distraktion.IMG_1892
Min ena granne, den äldre med råtthundarna, sökte kontakt och jag… jag låtsade som om jag inte såg, inte visste om att hon var där och undvek hela hennes uppenbarelse. Jag orkar ju inte! Jag vill inte! Hon är så oerhört kontaktsökande! ”Gud ge mig sinnesro”…
Det gav ångest och skuld. Det ger dåligt samvete.
Jag känner mig elak och dum.
Jag vill ju någonstans vara trevlig och vänlig, men vet med mig att det bara blir problem av det där. Jag blir tröttare, dränerad på energi och jag vill inte prata! Jag vill vara ensam och jag vill vara tyst!
Jag vill ha min privata svär ifred!
Så… hur gör man? Lyssnar till sig själv och säger nej, eller följer samhällskonventionerna, vett och etikett, och är pratglad och tillmötesgående?
Svårt det där…
Oavsett så blir det fel i min skalle och det ger bara dumheter och grubblerier.

IMG_1897 (1)Och när jag ändå var därute, så plockade jag lite ogräs i rabatten.
Jag måste ha gjort en sjujäkla arbete i våras med mina odlingar, för det kommer väldigt lite ogräs! Jag hade pysslat färdigt efter någon timme och då hade jag även saltat och vattnat mellan mina stenplattor, där ogräset breder ut sig som en mindre djungel, för att bli kvitt eländet så smidigt som möjligt!
Du kommer väl att tro att jag är knäpp, men jag läste någonstans att man kan använda just salt och/eller Ättika för att ta dö på ogräset mellan stenplattorna och jag var bara tvungen att prova.
Jag återkommer med resultatet!
Men jag har dock svårt att tro att det skulle fungera, men det är naturvänligt och jag…jag orkar inte ligga på knä och rensa mellan stenarna, så jag provade med salt och hett vatten… Spännande… Tror jag?

IMG_1900Jag städade igår. Dammsög. Vädrade mattor, och det min vän är en av fördelarna med att bo på bottenplanet av en fastighet, att bara kunna slänga ut dammiga mattor på gården! Och… jag satte upp mina nya vita skira gardiner, inhandlade för 30:-
Ljust, sommar, rent och guldgult sken i hela vardagsrummet. Jag fick det gjort! Otroligt!

Under dagen, vid några tillfällen, var jag så trött, att när det var dags att börja ordna med någonting att äta, så orkade jag bara inte! Har du hört något så dumt?
Jag gjorde det jag skulle göra, färdigt och sedan somnade jag stenhårt ett par timmar på soffan… Jag blev färdig med det jag företagit mig och jag var väldigt nöjd och tacksam efteråt, oerhört utmattad, men tacksam för orken.

Jag åt en sallad, à la LCHF, och avnjöt en stark kopp kaffe utomhus med en pläd, sent, sent på kvällen.
Njutbart och skönt.
Ensam och inga krav.
Och då… ”rullade det stora vemodet in”IMG_1911
Grät en skvätt, jävla lipsill, och tog en sväng i skogen. Behövde gå av mig gråten.
Behövde tallbarrsdoften i lungorna.
Ville vandra ifrån sorgen, malande tankar och mina grubblerier över vad jag ska göra med mitt liv. Det gjorde inget.
Jag är ledsen och jag är den jag är och jag befinner mig där jag befinner mig… Acceptans en stund? Ett godkännande, för någon timme? Att det är som det är?
Jag vet inte…
Men jag andas och jag lever idag också! Grattis till mig!

Ta hand om därute i verkligheten och var rädd om dig!
På återläsande och som alltid, tack för din uppmärksamhet!

Väl Mött / Arthur

(Bilderna; Arthur, mindre bra kanske, men det är sommar i mitt hem nu…)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s