Dagen ska bli vacker. Jag ska åka hem till mig, mitt, och min vrå i Bagarmossen. Pyssla lite. Städa. Vattna blommor och kolla posten… Ska åka till Frälsningsarmén…

IMG_1938Gårdagen…
Klarblå himmel. Svalorna flög fram och tillbaka över himlen. De sägs att de aldrig landar på marken. Flyger fram och åter och landar endast i sina egna bon.

Det blev vackert väder igår.
Jag funderade ett tag på att ta med mig vatten, en filt och lägga mig i solen någonstans. Vila. Återhämta mig. Låta solen få värma kroppen och fylla cellerna med energi och ljus.
Jag tänkte att det kanske blir bättre då, i själen och tanken?
Jag gjorde aldrig det. Det blev timmar på balkongen tillsammans med katterna, emellanåt bör jag tillägga, för det var alldeles för varmt för dem därute och jag själv somnade, slumrade till, och var evighetstrött. Somnade på soffan. Vaknade vid ett i natt och kröp till sängs…
Det mulnade på framåt eftermiddagen, dock kom inget regn och det var märkligt nog sol på balkongen i Alby större delen av dagen!

Tanten och lådanDenna förmiddag… Luften är klar och frisk.
Svalorna lär sina ungar att flyga, tror jag, för de för ett oväsen utan dess like!
En av mina älskade katter har bråkat med mig större delen av natten. Hon har stångats och hon puttat på mig, gnidit hela sin härliga kropp emot mitt ansikte och önskat uppmärksamhet.

Jag försöker att ignorera det! Det är inte första gången hon vill att jag vaknar mitt i natten och önskar uppmärksamhet! Det kan bli en dålig vana om hon får som hon vill och det vill jag inte, så jag försöker verkligen att bara låta det vara…
Men vet du hur svårt det är!? Vem kan låta bli när en varm katt kommer och vill ha lite kram och kel!? Avgudar ju dem! Min medicin…
Och katterna är väldigt bortskämda och jag älskar dem, som sagt! Vill ha fler… Men nej! Det räcker gott med två!
Och en annan fråga jag ställer mig… Men på skoj; Vad är det med katter och tomma lådor? De tar dem i besittning! Äger dem och ska bara sitta i dem, rakt uppochner!
Och kartongerna får stå framme så länge de är intressanta, men konstigt är det… Lite roligt faktiskt, för de kan i princip vara hur små som helst, lådorna, och ändå trycker de ner sina kroppar i dem. Sötnötter…

Arthur's rosor. gulaDagen ska bli vacker.
Jag ska åka hem till mig, mitt, och min vrå i Bagarmossen.
Pyssla lite. Städa. Vattna blommor och kolla posten. Den där jäkla soffan måste göras rent… Frågan är bara, hur?

Jag ska ta mig till Frälsningsarmén och ansöka om lite pengar. Allmosor. Gåvor. Tigga. Pinsamt och genant… Men det får gå. Jag blir så nervös bara!
Det händer att Frälsningssoldaterna kan hjälpa till med något litet. De ha många sökanden numer…
Jag förväntar mig ingenting alls, faktiskt, för jag vet att det är många som är behövande och söker hjälp! Hjälp till mat. Lite pengar till barnen och Gröna Lund. Gåvor till hyran och obetalda räkningar. Där samhället inte räcker till, där går frivilligorganisationerna in och bistår med hjälp! Stadsmissionen, Gula Änglarna och Frälsis.
Jag önskar bland annat att få hjälp med en cykel och eventuella veterinärkostnader för katterna. Jag är orolig att dessa två varelser inte är okej och att det kanske inte mår riktigt bra! Jag vill ha det svart på vitt!
Dessutom behöver jag friskhetsintyg och en försäkran om att de är okej och vid god vigör, om jag och min partner ska kunna teckna vettiga försäkringar för dem!
Det är viktigast just nu; Att försäkra djuren!
Det vore skönt att få ekonomisk hjälp med det där, så att jag vet att det finns försäkringar om och utifall att… Jag behöver lugn och ro i det, så att jag kan låta det vara!
Djuren är viktiga, det viktigaste, och de är väldigt viktiga för min psykiska ohälsa!
Att fråga om pengar till en cykel, känns som en onödig lyx, men tänkte ändå göra ett försök. Man kan alltid fråga! Jag saknar att cykla och jag skulle önska en ny cykel för att kanske spara lite pengar på buss och tågresor.
Jag skulle önska en blå. En riktigt blå cykel! Kornblå! Jag älskar blått! Och en hjälm. Kanske en begagnad och med några få växlar..?
Jag ska kolla upp när polisen i city har utförsäljning av gamla hojar. De brukar ha det någon gång i halvåret. Där kanske man kan finna en fin och schysst cykel?
Eller så söker jag på Blocket? Nackdelen med Blocket är ju allt stöldgods som cirkulerar där, vem vet var grejerna kommer ifrån? Kanske ändå, att jag söker mig till en bättre och billigare cykelhandlare…

Njut dagen min kamrat och läsare! Ta hand om dig… På återläsande och tusen tack för din uppmärksamhet!

Jag återkommer… Väl Mött / Arthur (Din kompis i cyberrymden!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s