”Vad bra lösningsorienterat av dig”, säger en mamma till sin sexåriga dotter, på tunnelbanan in mot Södermalm. ”Får mamma, med din tillåtelse, publicera bilden på Facebook? Du är så briljant”! Vem säger så? Briljant?

Arthur i Alby svartvitt.2Igår förmiddag. En observation…
”Vad bra lösningsorienterat av dig”, säger en mamma till sin sexåriga dotter, på tunnelbanan in mot Södermalm.
Lösningsorienterat!?
Vidare tar mamman en bild av dottern med sin dyra fina mobiltelefon och säger; ”Får mamma, med din tillåtelse, publicera bilden på Facebook? Du är så briljant”!
Vem säger så? Briljant?

Väl hemma igen, somnade jag på soffan! Sittandes!
Vaknade och ordnade med kaffe och filosoferade en stund på uteplatsen.
Pillade på mina blommor och plockade ogräs. Insåg att jag kanske till och med finner mina rabatter förnöjsamma!? Jag kanske till och med tycker att det är mysigt och roligt!? Hemska tanke! Och jag som alltid sagt att det inte alls är för mig!
”Mer betong! Mer cement och asfalt”!
Det händer något när jag ansar, plockar och får fint…

Jag tog en kort kvällspromenad igår. Trött. Ont i kroppen. Vandrade ändå.
Lite orolig blev jag allt, när den yngre generationen vrålade, skrek och ”roade sig” förbannat högljutt, vid Bagarmossens centrum!
Jonas Gardell; ”Det märks att man börjar bli gammal, när man blir glad av att se polisen”…

Arthur i AlbyVaknade i morse med huvudvärk och kände mig bara gråtfärdig, vilsen och ångestfylld! Och då ville jag bara till Alby, min man och katterna.
Och samtidigt ville jag bara få vara ifred. Ville bara vara jag och själv. Det är alltid kravfyllt med familj och tvåsamhet! Det ger alltid prestationsångest! Jag blir kluven, vill och vill inte.
Och den här dagen…
Dagen började med nedstämdhet och jag funderade för första gången på länge att supa skiten ur mig! Sova, få lugn och ro i själen och smita från min egen existens! Dumt! Ingen bra lösning! Och jag vet bättre!
Bad en bön och samtalade med ”Gud”, och i samma ögonblick som jag gjorde det, så simmade mängder med obehagliga och skräckfyllda minnesbilder upp för mitt inre öga! Glädje; Att få vara drogfri! Att ha någon som väntar och få ha husdjur att krama på! Min älskade djur…
Det är inte alls det att jag är sugen på droger, alkohol ÄR en drog, utan det är själva pausen och vilan jag vill åt! Att få tystnad i huvudet och få lugn och ro i kroppen! Jag har ingen längtan efter ett härligt, dyrt och kryddigt rödvin, du hör ju själv vad dumt det låter, utan endast tillståndet av tystnad och försvinnande. Jag romantiserar inte kring spriten och jag upplever inte att jag förskönar supandet… Själva längtan efter ”tillståndet” av ett ångestbefriande, driver på det hela, men om jag bara tänker till så… Nej!
Dessutom, på väg mot tåget och Alby, så bjöd tillvaron på påminnelser och utropstecken i form av missbrukare, nedgångna människor och fullständig misär!Arthur i Alby svartvitt
Jag ser dem alltid i och för sig, de där människorna som inte kan, precis som jag, hantera livet och själens oroligheter, men ibland är det som om universum överdoserar eländet för att visa mig hur det är!
Jag känner de här människorna!
Jag känner med dem! Jag ser dem. De påminner mig om…
Jag vet precis var det slutar…
Och… Jag är en så himla mycket bättre människa och man, nykter, hel och ren!

Jag längtar efter välmående och glädje!
Jag saknar energin och modet att orka med…
Jag längtar till den där dagen då jag vaknar upp och utropar; ”Fan vad livet är härligt! Jag lever! Jag får vara människa och jag får njuta och vara med”!
När återvänder, åtminstone lite grann, livsglädjen och kärleken till tillvaron igen? Hur länge… Någon som vet!?

Väl Mött och på återläsande / Arthur 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s