…jag ska ha en förbannat rolig sysselsättning, men just nu finns inte den möjligheten på min personliga karta. Det går inte! Jag håller inte. Men jag ska banne mej…

IMG_3030Jag hade ett långt ”möte” igår med min härliga Boendestödjare.
Vi skulle ses vi lunch, men jag somnade och vakande inte förrän klockan var efter tre. Det gjorde inget, sa hon, för hon vet mina svårigheter och det mesta är okej. Hon har många klinter med olika svårigheter och komplexitet, så hon kan och vet… Det gör inget.
Det blev dessutom ett ”möte” utomhus och nere vid stranden i Naturreservatet bakom mitt hus, så jag fick några timmar med värmande sol ändå, som jag hade tänkt, men dock senare på eftermiddagen.
Det var mycket människor vid vattnet och jag blev stressad. Det blir oroligt och nervöst för mig, men jag var där ändå! Jag är ganska bra på att ”göra saker oavsett hur det känns”!
Mycket barn förstås och många skrikande föräldrar.
Hjärntrött är ordet.
Jag somnade på ett ögonblick när jag kom hem igen, men det gjorde ingenting det heller. Det är bara jag här i Bagarmossen. Ingen att ta ansvar för och ingen att ta hänsyn till. Bara jag. Bara mitt och min vrå att kunna göra som jag vill i.

I alla fulla fall…
Jag och min Boendestödjare pratade om min ekonomi, om den kommande hösten, min nya handläggare på Socialpsykiatri, Psykiatrin och Försäkringskassan!
Vi pratade om mitt boende, min familj och min kärleksrelation. Och, naturligtvis, pratade vi mycket om djur och katterna.

IMG_3037Mitt beska och vresiga mejl, som jag skrev igår morse och skickade till Psykiatrin och Försäkringskassan, bland annat, gav resultat ganska omgående då en kvinna ringde upp min Boendestödjare från F-Kassan, för att prata och vägleda henne/oss vidare i lagar och paragrafer hos Försäkringskassan.
Min Boendestödjare upplevde henne som barsk, vresig och ”torr”, men hon var oerhört hjälpsam, lotsade min Boendestödjare genom de olika förslagen och idéerna om hur vi och jag skall göra för att få vidare hjälp, rent ekonomiskt, och hon berättade också att det inte är helt omöjligt för mig att få full sjukersättning under en tid, för att sedan bryta det när jag väl är ”på banan” igen.
Försäkringskassan är mindre bra på att informera om pengar och ersättningar, men den här kvinnan gjorde det och vi ska så snart som möjligt ordna med intyg och dokument som förklarar min nuvarande situation.IMG_3041
Det vore skönt att få slippa stressen kring pengar och kring huruvida jag ska tvinga mig själv ut i sysselsättning, bara för att jag tror att det är det som alla förväntar sig att jag ska göra och för att få rätsida på min ekonomi!
Och jag ska ha ett arbete, så småningom!
Jag ska banne mej ut i arbetslivet igen och jag ska ha en förbannat rolig sysselsättning, men just nu finns inte den möjligheten på min personliga karta. Det går inte! Jag håller inte. Men mitt mål är att det ska fungera så småningom, att jag ska fungera, och att jag ska kunna känna glädje och längtan inför nya mål och nya åtaganden. Hos mig saknas ett gott tålamod dock, men jag får öva på det också… Öva på att vänta och invänta hjälp från psykiatrin, modet att bli människa igen och vänta på orken och lusten att leva och vara levande!

IMG_3034Som alltid har det blivit en del kaffe.
Jag har suttit ute och väntat på regnet idag. Det kom aldrig. Molnen hängde över himlen och det var mycket svalare i luften. Jag fick sätta på mig en tröja i morse med morgonkaffet! Det gör inget! Det var lite mysigt!
Och jag kan sitta ute på min uteplats hela kvällen och bara vara, skriva och lyssna på Spansk glad-pop.
Idag har jag kunnat göra precis som jag vill och jag behövde inte göra någonting alls, om jag ville det.
En promenad blev det förstås och med det frisk luft i lungorna och mer spring i benen! Över en mil faktiskt!
Intentionen är att jag ska ”hitta på något” och ”göra något konstruktivt” varje dag, eftersom det ska vara bra för mig…
Oftast blir det ingenting av någonting, eftersom jag gärna somnar och inte alls vill se människor eller ens ”komma ut”, men jag försöker och jag anstränger mig… Men som sagt, ibland bara skiter jag i det och ibland så gör jag precis som jag vill! Jag kan inte påstå att alla de där ”görandena” har varit så värst nyttiga och bra för mitt psykiska tillstånd, men jag har faktiskt givit det chanser och jag har gjort sådant som jag blivit ombedd att göra, för att det är ju SÅ BRA för mig… Men, jag gör som jag vill och jag fortsätter att vara ”nyttig och duktig”, oavsett om jag anser att det är bullshit eller inte…

På återläsande och var rädd om dig!
Väl mött/ Arthur (Foto; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s