Det kommer alltid att finnas människor som skor sig på andra… För… på bekostnad av hemlösa, missbrukande, utkonkurrerade, missanpassade och trasiga människor, kan man tjäna en rejäl slant! Mycket pengar! Ingen öppnar munnen för att berätta hur jävla illa det är, för det är det! Tro mig! Fegisar!

Det kommer alltid att finnas människor som vill ha mer än vad de har.
Det kommer alltid att finnas människor som skor sig på andras bekostnad.
Och… det kommer alltid att finnas människor som gamar åt sig och vill ha mer, mer och mer och som, på redan utsatta människors bekostnad, utnyttjar och suger ut mängder med pengar från stat och kommun.
Du vet inte om det, men människor lever på sina håll i den här staden värre än djur, med Stockholmsstads goda överinseende!

Vem som helst, som har tillgång till lokaler eller någon typ av utrymme, kan kicka igång en verksamhet, en business, en firma och det finns äckligt mycket pengar att tjäna på dem som söker hjälp och som behöver räddning.
Öppna ett Stödboende för dem som behöver, och ta sedan kontakt med myndigheter, Socialförvaltningar och hjälpsamhetsorgan för att få företaget i hamn!
Saken är klappad och klar! Busenkelt! Alla kan! Även kvinnor! För det är många därute som inte har någonstans att ta vägen! Det blir klirr i kassan! En och en annan miljon!
Fiffla lite också med bokföringen och undanhåll HUR många sängplatser du egentligen har i ditt Stödboende, så kan du tjäna en extra hacka, svart…
Till en Ferrari kanske?

Och de som redan har, vill alltid ha mer och blir till pengamonster som tuggar, tuggar och sväljer och fullständigt skiter i hur pengarna landar i deras ficka!
Mer, mer och mer…
Sedan att dessa affärskunniga kvinnor och män köper hus och lägenheter åt sig själva för flera miljoner, för dessa lortiga pengar, det bekommer dem inte!
De har tjänat ihop dessa pengar ”genom hårt arbete”! De kan sova gott om natten, tryggt och varmt, och min fråga är; Vad är det för fel på människorna? Vad är det för fel på er som skor sig på andras olycka?
Sedan är det väl lite väl grisigt att en del av dessa affärsmän och kvinnor, får priser och utmärkelser som årets företagare, år efter år?
Vad hände egentligen?

För… på bekostnad av hemlösa, missbrukande, utkonkurrerade, missanpassade och trasiga människor, även barn, kan man tjäna en rejäl slant! Mycket pengar! Klirr, klirr…
Och om man vill, behöver man inte heller kosta på sig att se till att det verkligen är värdiga boenden eller ens tjänligt som övernattning för dem som inte har någonstans att ta vägen!
Några våningssängar eller tältsängar räcker gott! Någon typ av avskiljare i rummen i form av draperier och några våningssängar ytterligare och sedan lägger man på en kostnad på fem eller sexhundra kronor per natt för Socialförvaltningarna att betala! Observera att ”min” siffra är missvisande, för det kostar bra mycket mer än en femhundring per natt för att få någonstans att sova!
Betänkt sedan att de kanske finns ett fyrtiotal sängplatser att erbjuda Socialsekreterarna och myndigheterna, och så börjar du att räkna lite smått på hur mycket pengar man kan tjäna på ”bottenskrapet av samhället”, de där människorna som inte räknas, de där som ändå inte tillför någonting och som bara kostar mängder med pengar… Pengar som bland annat hamnar i affärsidkarnas djupa fickor! De skrattar hela vägen till banken kan jag berätta. De har råd att köpa stora våningar på Östermalm för trettio miljoner och skäms inte heller! Socialdemokrat, ja’ visst!
Det ger inkomster som är osmakligt stora och det ger skitiga pengar som andra får bekosta med förnedring, uselhet och rent jävla snusk!
För oavsett om sängkläderna är skitiga, om dina rumskamrater är höga på droger, som fabriksskorstenarna i Storbritannien, och skiter ner sig under natten, kissar i sängen eller om vägglössen äter på dig under småtimmarna, så att du är uppäten och sårig nästkommande morgonen… Och oavsett om toaletten och duschen inte fungerar, eller om du har barn i ditt sällskapet, eller om det är svinkallt och dina saker försvinner medan du sover, så är det många gånger detta som erbjuds dem som inte har någonstans att ta vägen. Och, återigen, andra som tjänar grova pengar på eländet!

anticimex

Vägglöss. Bilden är hämtad från Aftonbladet.se

Det är Socialförvaltningarna runt om i Stockholm, bland annat, som ordnar med boenden för dem som är hemlösa och utslagna. Det magstarka är, att det VET hur de är på många av dessa boenden! De VET hur illa det är, men de tiger, de säger ingenting, de mörkar ständigt och det låtsas som om allt är i sin ordning, så att det inte ”kommer ut” och allmänheten får veta hur jävla snuskigt och skitigt det är…
Ingen säger någonting! Ingen gör något! Ingen öppnar munnen för att berätta hur jävla illa det är, för det är det! Tro mig! Det vågar inte! Fegisar!
Alla tiger och låtsas som om… Ingen hjälper dessa människor som är de mest utsatta! Ingen talar för dem och deras väl… Tillkommer gör också alla dessa boenden som dyker upp överallt, för flyktingarna som Sverige tar emot och ska hjälpa på bästa sätt! Mer klirr i spargrisen! Och sedan alla dessa ensamkommande barn som måste ha någonstans att ta vägen, klirr, klirr i kassan… Det finns ingen skam hos dem som vill tjäna pengar!
De ska vara tacksamma att de får hjälp! Det går bra att finna egna lösningar, om du inte är nöjd!

Det finns en lag numer, i Stockholms Stad, som säger att det ska finnas ett tak över huvudet för alla människor/invånare! ”Tak-över-huvudet-garantin”. Och med detta måste staden och Socialförvaltningarna ordna med sängplatser och någon form av Stödboende för dem som inte har ett eget krypin till natten. 
Och med detta har det uppstått lukrativa företag som snabbt kan ordna med en sängplats till en ”rimlig” kostnad.
Många av de här rörelserna är ett snabbt hopkok av gamla sängar, madrasser och med få möjligheter till att laga mat och sköta hygienen.
Jag vet ett Stödboende i Enskede här i Stockholm, som ägs av en ”nobel” kvinna, där ”företagandet” har gått så pass långt, att kvinnan som driver stödboendet till och med har inrett källarutrymmen som saknar fönster och även ordnat med sängplatser i husets pannrum. En nyvunnen vän berättade för mig att det luktar fukt och mögel i huset, redan vid ytterdörren och att vägg och säng-lössen äter upp en under natten! Sängkläderna är skitiga och luktar illa och det saknas personal som kan se till dem som bor där och vara dem behjälpliga under långa nätter och svåra dagar.
På samma boende, i Enskede, fanns en gravid kvinna med två barn för en tid sedan, som hals över huvud flytt från sin misshandlande man.

Socialförvaltningen ordnade med övernattning för kvinnan och hennes två barn, så att det i alla fall skulle ha tak över huvudet i några nätter.
Det var bara det, att hon själv och barnen fick avstå ifrån arbete, skola och förskola de följande dagarna, för allesammans i familjen var sönderbitna av vägglöss och hade sårskorpor på större delen av kroppen. Hon skämdes ju naturligtvis! Skamligt som fan!

loss5

Vägglus och dess bett. Bilden är hämtad från Aftonbladet.se

Det fanns, tidigare, ett Stödboende i Skarpnäck, någon station från mitt eget ”lånade” hem, med närmare tvåhundra sängplatser. Jag har en kamrat, som bodde där i några nätter. Det blev ett par tre nätter kanske och det var så mycket vägglöss på boendet att han använde sitt skrivblock för att skrapa ner de värsta djuren ifrån väggarna innan han skulle sova om natten. Han kunde inte sova och bo där, av förklarliga skäl, men han hade tur! Han fick tillgång till ett bättre boende inom Stockholmsstad och det endast för att han själv och hans Boendestödjare var envisa och rent ut sagt jävligt förbannade och på krigsstigen! Man måste vara ”på” för att få till en förändring. Tyvärr!
De är väldigt få som har sådan tur, som han och jag själv, som har stöd av andra medmänniskor i form av Boendestöd och som kan sköta kontakten med myndigheterna åt en! De flesta orkar ju inte! De skiter i vilket, och sover där de får plats!
Äh’, va fan! Sov ute om det inte passar!

Nämnda Stödboende är numer stängt och man skulle ju kunna tro att de fick stänga för missförhållandena på Boendet; Avsaknaden av personal, (för företagarna ska ju kunna tjäna ännu mer pengar) vägglöss, smutsiga duschar och lortiga sängkläder, men nej! De fick stänga, så småningom, för brandrisken i huset var så stor och ingenting annat!

Själv har jag bott på ett ”bättre” Stödboende, på Södermalm. Där var jag endast besvärad av använda kanyler i hissen och trapphuset, avföring i tvättstugan och utslagna, okända, sovande människor, som vistades i trapphuset eller i korridoren utanför min dörr! Det var bara att hacka i sig! Detta är vad som erbjuds! Övriga boende i huset och deras ”kompisar”, använde ibland hissen och korridoren som toalett och pissade där de fann det lämpligt!
Jag hade råttbajsar i köket och pälsänglar i mina garderober. I badrummet luktade de fukt och mögel och små svarta svampar växte till sig vid listerna i taket och dörrarna. Där bodde jag! I Sex månader! Och jag hade ändå tur! Jag klarade av det, men det är och var oerhört degraderande och förödmjukande. Jävligt pinsamt!

Och tro nu inte att Socialförvaltningarna inte vet om det här problemet och har vetskapen om hur man behandlar redan svårt utsatta människor! De vet!
De mörkar sina uppdrag så gott det går och de måste ordna fram sängplatser till dem som inga har och med detta så tar handläggarna och Socialsekreterarna tacksamt emot en sängplats, i ett pannrum, med vägglöss och råttor, så att de själva kan sova gott om natten, i sin egen säng och med förvissningen om att de gjort vad de kunnat.
Och sedan har vi de som i slutändan tjänar grova pengar på dessa som behöver hjälp och ”tak-över-huvudet”. De där människorna som inte tänker, mer än på sig själva och sina plånböcker, och som saknar sympati och empati, som inte bryr sig om… de där människorna som utnyttjar andra, för att själva få mer pengar och mer inkomster att leva lyxliv för… Grattis till dem!

Sommar och Arthur

Inte en vägglus, det är bara jag, Arthur.

Så, Bert Karlsson, kvinnan som äger Stödboendet i Enskede och ”snyggingen” och Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson, hur fan har ni mage? Hur kan ni med er själva, när ni vet var pengarna kommer ifrån? Hur kan ni sova om nätterna, när ni skor er på andra människors livsöden?
Det är äckligt! Det är vidrigt!
Och jag hoppas att det här uppmärksammas, för det måste göras någonting åt det… Inte ens djur lever så förbannat förnedrade och förödmjukande som dessa hemlösa, missbrukande, utkonkurrerade, missanpassade och trasiga människor gör… Och glöm inte barnen! Glöm inte de små…
Men å andra sidan…

Va’ fan… vi pratar gamla jävla missbrukare här, de är inte så viktigt, egentligen, de har ju bara sig själva att skylla!
Och sedan alla dessa förbannade flyktingar som kommer hit och kostar samhället pengar, det spelar väl ingen roll var de bor någonstans? Det duger gott med baracker och gamla husvagnar! Och det är ju bra, som ett avskräckande exempel, så att dessa utsugare till flyktingar inte kommer hit… Eller hur Jimmie Åkesson! För det var ju dit du ville! Avskräcka och skrämma!

Ni borde jävlar-i-mig skämmas! Ni borde själva få bo riktigt förbannat snuskigt, på loppätna och skitiga boende, utan mat, så kanske ni inser andra människors värden.

/ Arthur

Länk till Alex Schulmans krönika och inlägg i ExpressenDe har blivit stjärnor i stället för skurkar Publicerad 31 jul 2016

 

1 tanke på “Det kommer alltid att finnas människor som skor sig på andra… För… på bekostnad av hemlösa, missbrukande, utkonkurrerade, missanpassade och trasiga människor, kan man tjäna en rejäl slant! Mycket pengar! Ingen öppnar munnen för att berätta hur jävla illa det är, för det är det! Tro mig! Fegisar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s