Att få vara människa och man, oavsett om det känns som en lögn och falskspel. Jag kanske skulle berätta om, oavsett hur det känns, att jag är snäll, schysst, njutbar och härlig?

båt-1024x680Jag tänkte… att jag skulle sätta mig ner och skriva ett mer positivt inlägg.
Ett inlägg som brinner lite, glöder, av positivitet.
Och jag kanske skulle skriva om allt jag har, allt jag faktiskt kan och får njuta av? Allting som finns i min tillvaro och allt det som jag lyckats med att åstadkomma?
Kanske att jag skulle berätta om hur jag gör, för att hålla mig på benen, de dagar då det inte spelar så stor roll längre, om jag lever eller inte?
Och kanske skulle jag, för dig, skriva om hur jag går tillväga när tankarna blir för mörka och för stora…

Att njuta. Att ta tillvara på…
Att vara stor och stark, och vara ett med livets alla uppochner gångar.
Att få vara människa och man, oavsett om det känns som en lögn och falskspel.
Jag kanske skulle berätta om, oavsett hur det känns, att jag är snäll, schysst, njutbar och härlig?
Att avnjutas. Att få vara vacker, själsligen och att få vara fin…

13775828_10208379039088267_5542993842335585055_nJag har skrivit om detta tidigare, men ett bra sätt att distrahera det svarta och geggiga, är att skriva om det som är bra, glädjerikt och härligt, trots allt! Det är bra att sätta sig ner och reflektera över sin situation och försöka få perspektiv på sin tillvaro. 
Det sistnämnda skriver jag inte för att jämföra mig själv med andra människor som förmodligen ”har det värre” än jag, utan för att verkligen förstå, oavsett psykiskt mående, hur jäkla bra och schysst tillvaron är trots allt! Gråt en skvätt om du vill, den rensar det mesta i systemet!
Och jag brukar försöka, vissa dagar är det totalt omöjligt dock, att se och beskriva allt det som faktiskt underlättar för mig och allt det fina som jag har omkring mig. Allt det bra! Jag skriver ner mina ”tacksamheter”. 
Jag uppskattar inte ordet ”tacksam”, för det känns för mig nedsättande och förtryckande, så jag använder mig istället av synonymer som; Det som ger mig glädje, skänker mig belåtenhet, det givande och smidiga i vardagen, som trots allt är i ett liv som är ett galet förvirrat och kaosartat. Bra saker i tillvaron! Skriv!
Jag brukar försöka att sätta min tillvaro idag, i perspektiv till hur det var för några år sedan och hur illa det verkligen var, då, för det var verkligen illa, men jag överlevde ju det!
Och jag brukar skriva ner det jag betraktat och sett under dagen, påminnelserna jag iakttagit, påminnelserna om livet i missbruket!
Och jag skriver ner allt det där som påminner mig om att mitt liv, min person och det och den jag är, kanske inte är så förbannat dumt ändå.

13900351_10208492918855190_5769796599134472205_nJag skriver i mitt block. För hand.
Jag har fått för mig att det bra och positiva ”fäster” bättre i kroppen på det viset och att det blir mer ”handfast” om jag skriver för hand.
Om jag skriver fult, stavar fel eller om meningarna blir alldeles tokiga spelar ingen roll, för dessa ord och påminnelser är ju bara för mig att läsa och ta fasta på.
Men… Ibland fungerar det inte alls.
Ibland blir det bara svärta och en massa negativa tankar, men det får gå det också! Jag bannar inte mig själv, eller försöker att inte göra det bör jag tillägga, utan jag låter det bara vara, för allt det där måste ju också få komma ut och rensas bort, så att det inte blir ännu mer på den själsliga komposten.
Jag brukar också skriva ner sådant som jag vet att jag är bra på och sådant som jag med säkerhet kan tillskriva mig som positiva och schyssta personliga egenskaper.
Det sistnämnda är förmodligen det allra knepigaste att få till, när man mår som en mosad amöba, men det kan fungerar det också, om man bara söker, letar och greppar det minsta lilla som bebor ens själ och kropp.
Skriv, skriv och skriv…13627012_10208247577761816_2309148707543426854_n
Det fanns en tid när jag, och förmodligen du själv, visste med säkerhet att somliga saker var man förbannat bra på och att detta bara försvunnit i all förvirring och trasighet. Leta, sök och försök att hitta någonting av det där, som en gång var sanna och bra egenskaper!
Jag är bra! Jag duger! Jag är schysst och snäll! Jag är stor och stark och jag fixar det här!
Det känns som plattityder, men kan man ”göra ner sig själv”, så kan man också försöka att vända det och se på tillvaron med andra glasögon och i ett annat ljus.
Be andra att ge dig ”feedback,” positiva sådana, om hur de upplever dig och hur du uppfattas av dem. Det är förbannat bra, för det ger en själv perspektiv och distans till det mörka och geggiga som man befinner sig i…

Ta hand om dig! Var rädd om dig där ute i verkligheten och världen!
Vi duger precis som vi är och vi är helt okej människor, med brister och själsliga fläckar! Bli inte ett offer! Kriga vidare och be om hjälp och räddning!
Och känner du dig som ett offer och du upplever att du är det, var medveten och se till att du är insiktsfull, för det går över och passerar! Det är bara en tanke och själsligt tillstånd! 

Tack för din uppmärksamhet och tack för dina kommentarer och din feedback på det jag skriver och delar med mig av! Det är alltid uppskattat!

På återläsande och Väl Mött / Arthur
(Foto; Per Lundström)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s