…en tid bokad på Rosenlunds Sjukhus här i Stockholm och på Psykiatrin. På Onsdag. Klockan två. Det bli bra! …cynismen och ironi tar över. Jag tror ingenting, förrän jag ser ett resultat!

14054706_1773233832934090_1927775123_nDet blev ingenting av någonting alls igår.
Jag bodde mer eller mindre i soffan, tillsammans med alla kuddar och en varm pläd! Jag bullade upp alla kuddarna, satt med mitt skrivblock och slötittade på teve.
Försökte att se en film, men förstod inte vad jag tittade på, så det blev inte mycket av det heller.

Inget bad, ingen promenad, inget möte med boendestödjaren och mest kaffe och dålig mat.

Det där med maten är mindre bra, för det ger mig ångest. Jag försöker ju som bekant, att undvika socker och kolhydrater (vilket är samma sak) men ibland så ”frossar” jag och det gjorde jag igår. Problemet efter den där frossardagen, är svårigheterna att bryta det. Jag upplever det som att ta sig ut ur missbruket, när suget är som allra värst och när missbrukarhjärnan tar över och kidnappar ens vilja och övertalar en med en mild röst: ”Att bara lite, lite och bara idag. I morgon blir en bättre dag”!
Det värsta, faktiskt, är alla mardrömmar om återfall i drogträsket och mängderna med sprit jag dricker i mina drömmar, efter det där sockerdagarna, och jag har efter en längre tid kommit på sambandet med alkoholen och kolhydraterna! Om jag håller mig ifrån sockret, så behöver jag heller inte känna suget efter ett glas vin och jag behöver inte heller drömma om skiten. Sprit och vin innehåller mängder med kolhydrater!
Jag vaknade svettig i natt, efter att ha jagat till Systembolaget precis innan de skulle stänga. Vidrigt!

13883711_1772644382993035_416963053_nOch jag är övertygad om, numer, att det underlättar om man undviker alla kolhydraterna när man ska hålla sig ifrån drogerna,(Glöm inte att alkohol ÄR en drog! Jag kan inte låta bli att poängtera det!) i alla fall till en början och för övrigt vet jag hur vanligt det är med sockermissbruk hos före detta missbrukare.
En tanke jag har; Kopplingen mellan socker/kolhydrater och drogerna.
Och jag är ju dessutom väldigt duktig på att tröstäta och när jag väl påbörjat min frossa i ”Å-Vad-Det-Är-Synd-Om-mig”, så blir det så oöverstigligt att stoppa det och när jag väl kickat igång sockermonstret, så kommer drömmarna om återfall, sprit, gamla bekanta som dött i sitt missbruk och jakten på mer, mer och mer.
Det är gott med socker, fråga vilket barn som helst och jag älskar glass och choklad, men det är INTE bra för mig. Inte nog med att jag får mardrömmar, jag känner mig nästan ”bakis” dagarna efter sockerfesterna och dessutom går jag snabbt upp i vikt! Det sistnämnda är ju en kamp ändå, eftersom medicinerna ställer till det med vikten…

14081385_1773233822934091_1863754773_nI alla fulla fall, så har natten varit tuff, orolig och jag nervös.
Dessutom så sov jag i min säng för ovanlighetens skull, för jag sover alltid på soffan när jag är hemma hos mig, det känns tryggare av någon anledning, och det är märkliga energier just där sängen står!
Oavsett om man tror på det eller inte, så är det en konstig känsla i sovalkoven!
Jag har flyttat runt min säng och möblerat den på alla håll och kanter, för att få till en ”frizon”, men inte!
Dessutom står det ”någon” i ena hörnet, men bara ibland, och tittar på mig.
Han/hon, rör sig mellan alkoven och hallen.
Inatt fick jag dessutom känna doften av en gammal parfym och jag hade svårt att avgöra om det var/är en kvinna eller en mans doft. Unisex förstås, bara för att inte avslöja sig…
Och jag har tänt ljus, rökelser och Salvia för att få lugn och ro, men den där osaliga lilla energin är där ändå! Dock helt ofarlig, faktiskt, jag är är inte rädd, men kan han/hon inte vara någon annanstans? Jag har en jättefin uteplats till exempel, prova den…
Och som sagt, oavsett om man tror på det eller inte, så är det en tydlig och klar verklighet för mig och ibland stör det mig. Men, värst har dock dessa vidriga drömmar om fester, återfall och gamla döda vänner, varit.
Drömde om en gammal vän från ungdomen och började att söka i morse på Facebook och Eniro. Finner honom inte, så… Vad vet jag?

14088848_1773233836267423_1427194876_nFrån det ena till det andra.
Det blev inget möte igår med min högt uppskattade Boendestödjare.
Vi ska försöka att ordna det idag. Hon tittar förbi senare på eftermiddagen.
Jag måste köpa kaffe.
Jag måste duscha.
Jag måste ta hand om disken.
Dock vet jag nu, att vi har en tid bokad på Rosenlunds Sjukhus här i Stockholm och på Psykiatrin.
På Onsdag. Klockan två. Det bli bra.
Jag ska försöka att uttrycka mitt missnöje ordentligt och jag ska verkligen försöka att berätta hur illa det är och hur illa det varit! Hela den här vackra sommaren har ju redan passerat!
Jag är så vidrigt trött på mitt eviga tillstånd, att jag måste vara klar, tydlig och rak när jag pratar. Jag är arg. Väldigt arg! Jag måste framföra det, för det äter på mig, ilskan och min bitterhet! Mitt liv bara rullar på och jag… jag är ju inte med. Inte alls! Varje dag är det ju en kamp om huruvida jag vill vara med eller inte.
Men nu har vi en tid bokad!
Nu ska det äntligen bli av!14101982_1773233829600757_1201561886_n

Vi måste ses, jag och min boendestödjare och prata igenom det!
Vi måste ha en bra plan känner jag.
Det mindre bra hos mig, när jag blivit så här ignorerad och runt-flängd kring halva staden, är att cynismen och ironi tar över. Jag tror ingenting, förrän jag ser ett resultat!
Och jag ber bara om två saker; En vettig medicin som ”lyfter mig”, under tiden som jag önskar samtal och terapi. Hur svårt ska det vara?
Dessutom behöver jag sjukintyg och verifiering på vidare behandling.
Jag begriper inte hur vården och psykiatrin har utvecklats… Det är för fan skrämmande… Nå väl! Slutgnällt för denna förmiddag!
Ber om ursäkt för det!

Var rädd om dig därute i vardagen och ta hand om dig och de människor som du uppskattar.
Tack för din tid och för att du hänger med på mig resa!
På återläsande och jag sänder en hel mängd med kärlek genom rymden och förbi alla stjärnorna, till dig som behöver det idag!GrynetVäl Mött / Arthur. Och du… Ta ingen skit! Elin Ek, alias Grynet. (Google-Bilder)

(Övriga Foton/Bilder; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s