Vad är det för fel på psykiatrin!? Det försöker att trötta ut mig, skjuta på mina tider, boka om, inte höra av sig och bara låta mig flyta omkring utan hjälp… förr eller senare ger människor upp…

14089531_1773919262865547_2011497437_nVad är det för fel på Psykiatrin?

Det är väl härligt med Vården och Psykiatrin?
Det är så tacksamt att de finns.
Och med barnslig cynism och ironi säger jag bara; ”Vad var det jag sa”?
Tiden i morgon är avbokad och ombokad till i nästa vecka, för ”det kom upp annat på schemat”, som var viktigare för läkaren på psykiatrin.

Och eftersom jag har blivit så cynisk och paranoid, så tänker jag direkt; ”Det försöker att trötta ut mig, skjuta på mina tider, boka om, inte höra av sig och bara låta mig flyta omkring utan hjälp, för förr eller senare ger människor upp och vips, så är sjukvården och psykiatrin av med en patient”!
Det är nämligen nya given, att få patienterna att söka hjälp på annat håll, eller avfärda dem och hoppas att ”det sjuka ger sig med tiden”, eller så sänder de remissen till Vårdcentralen eftersom de ska avlasta psykiatrin numer, eller om du är före detta missbrukare, så landar remissen på missbrukarenheten på Socialförvaltningen, oavsett om du är ny-nykter eller har varit drogfri under flera år!
Bort med alla de sjuka och bort med dem från psykiatrin… 
Varför inte avrätta oss med en gång, jag menar… vi kostar ju bara pengar och vi är bara i vägen och tillför absolut ingenting till samhället och världen!
Grattis till mig! Grattis till alla jävla psykfall! Men för fan, någon gång då’…

Ablout life i svartvitt.jpgVad fan… är det för fel på psykiatrin!?

Jag skrattade högt. Faktiskt.
Och som alltid så tänkte jag förstås; ”Vad gör en vecka till när det ändå gått så lång tid? Vad gör ytterligare några dagar i den här geggan och svärtan, när jag ännu lever”.
Jag kan gråta och skrika och jag kan lägga mig på soffan, apatisk, men det gör ju ingen skillnad, för det hjälper inte mig alls och jag måste ju kämpa på och jag måste ju tro och hoppas! Vad har jag annars kvar?

14101978_1772644486326358_905329297_nFrån en dag som kändes mindre skitig, trillade jag snabbt ner i lådan av dynga och dy! Jag har tröstätit! Jag har sovit! Jag tog en kort promenad och såg på emedan solen gick ned över himlen och jag har varit så förbannad och snuskigt bitter. ”Men JAG då'”?
”Fan, vilka inkompetenta idioter! Varför detta nu då? När ska jag lära mig”? Och så på med offer-koftan och ”Fan, vad det är synd om mig”!

Vad är det för fel på psykiatrin!? Någon?

Och så min Boendestödjare som ändå tyckte att det var BINGO, när vi fick en ny tid så fort ändå! Vad gå ”Bingo”? Vadå snabbt!? Vilken har Bingo och tur!? Jag!? Bingo in i helvete! Har min Boendestödjare fått en stroke? Har hon slagit sig i huvudet? Jag blir så jävla arg…

Och så min partner som är så jävla rädd för ilska; ”Det är ingen idé att hetsa upp sig, bli förbannad och arg, för du och ni kan ändå inget göra åt saken”! Sant!
Men jag måste få bli förbannad, ledsen och besviken, för det här handlar om mig, min person och mitt jävla liv! Ingen av dessa människor behöver sitta i min båt! Inte en enda jävel av dem tar mig och mitt på allvar! Inte en enda av dem har funderingar över livets vara eller inte, dagligen, och ingen av dem är så genomledsen att tårarna slutligen har sinat! Jag orkar fanimej inte…
Jävla skitsnackare! Ni har inte en aning! Ni vet ju för fan ingenting!

Och emedan jag springer omkring här och ”räddar” er andra och låtsas ”som om” och försöker curla för alla jävlar omkring mig, så är det plötsligt jag som är en pajas och clown, för var enda jävel tror helt plötsligt att det är okej att vara jag, att det inte är så farligt ändå och ”ditt rörelseschema stämmer inte överens med en deprimerad människas rörelsemönster”!

Ablout life.jpgJag är en idiot! Jag är för snäll, som alltid tänker på alla andra i första hand! Jag är en utmärkt skådespelare, för det är inte en jävel av alla inblandade som tror, vet och förstår hur jävla illa det är ställt med mig och mitt mående!
Och återigen, den enda som det slår tillbaka emot, är mig själv, när jag anstränger mig till det yttersta hela tiden, för att underlätta för ALLA andra!
Den enda som får skit för att jag underlättar och vill vara så smidig som möjligt emot er andra, det är jag själv.

Vad är det för fel på psykiatrin!?

Jag är så trött!
Jag är så jävla arg!
Besviken!
Och så… Det är ett bra land vi lever i, trots allt, för även om det ska trassla på vägen och även om det uppenbarligen ska vara snårigt och stenigt, så får jag hjälp vad tiden lider och det ska bli bra, även för mig! Det måste ju blir det! Jag måste ju hoppas och fortsätta att tro!
Positivt tänkande! ”Foten i kläm? Jaja’ män’…”!

Jag vet att jag har tur som bor i välfärdslandet av välfärdsländer, men ibland brister det och ibland blir det för mycket…

Vad fan är det för fel på psykiatrin!?
/ Arthur (Foto; Arthur)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s