Ytterligare ett mejl till Patientnämnden samt alla de myndigheter som är inblandade i min psykiska ohälsa… ”Har ni inget samvete alls? Lever ni helt ångest och skuldbefriade? Skäms ni inte”?

Angående mitt ärende på Rosenlunds Sjukhus och Psykiatriska Mottagningen!

Jag frågar, mig vad det är för fel på Psykiatrin?

Jag skriver igen, för att få ordning på tillvaron och för att få rätsida på vad det egentligen är som händer inom psykiatrin! Jag frågar mig hur långt de ansvariga på Rosenlunds Psykiatriska Mottagning får gå i sin ignorans och okunnighet, innan någon gör någonting!

Nu har jag och min Boendestödjare blivit avbokade och ombokade tre gånger, om jag inkluderar det tillfället tidigare i våras, i slutet på maj rättare bestämt, då det blev en ”felbokning” och då vi två besökte psykiatrin på ”fel” dag, enligt mottagningen, och detta även om jag och min Boendestödjare vet att vi gjort rätt och riktigt med just den bokade tiden!
Tiden var bokad för ett återbesök!
Vi dubbelkollade nämligen tiden innan vi lämnade avdelningen vid vårt första besök i mitten på Maj, och var/är helt på det klara med att vi uppfattat allting rätt! Dessutom är/var detta oerhört VIKTIGT FÖR MIG att få den här hjälpen, så av den anledningen hade vi full koll på läget! Trodde vi? Jag har dock, i slutändan, fått betala en faktura a’ 410:- för utebliven tid, för ingen har heller återkommit till mig angående detta och det även om jag sände mejl och gjorde en förfrågan om hur detta kunde komma sig, när vi vet att det blev ett ”missförstånd” begånget!?

Läkare skulle dessutom höra av sig om en ny tid för min räkning, efter detta ”misstag”, men nu har hela sommaren passerat och inte en sate har hört av sig! Jag och min Boendestödjare har jagat, sökt, ringt, mejlat och letat efter svar och bett om kontakt, men icke!
Det hade gått över tre månader innan min Boendestödjare äntligen fick tag på någon samarbetsvillig personal och kunde boka en ny tid för min räkning och detta var den 23:e Augusti!
Och som sagt… Ingen hördes av under dessa månader! Inte via postgång, inte via mejl eller i samtal med min Boendestödjare!
Ingen återkom heller till mig eller min Boendestödjare angående den medicinering som sattes in vid vårt första möte i mitten på maj! Detta kunde ha fått förödande konsekvenser för mig, när medicinen väl tog slut och medicinen skulle ut ur kroppen igen, för ”planen” var att läkaren skulle återkomma till mig/oss för utvärdering och eventuell höjning av dosen, något senare… men som sagt, ingen har givit mig/oss ett livstecken!

Vad är det för fel på psykiatrin!? Vad är det för fel på er?

Min Boendestödjare fick efter drygt tre månader en ny tid, den 23:e Augusti och den tiden bokades av i sista stund, till förmån för någon/något viktigare!
De på Rosenlund ringde mig angående ovanstående tid, och talade in ett meddelande, trots vetskapen och kunskapen om att jag INTE TALAR I TELEFONEN, och min Boendestödjare fick ringa upp dem igen och vi blev avbokade och fick då en ny tid för ett nytt besök!
Den nya tiden var bokad idag, den 30:e Augusti klockan 09.00.
Strax efter klockan 08.00 i morse ringde de upp min Boendestödjare och ljög henne rakt upp och ner och påstod att de försökt att ringa mig, men att de är medvetna om att jag lider av socialfobi och inte svarar i telefonen och ringde därför slutligen min Boendestödjare, och med det så fick vi även veta att de är mycket väl medvetna om mina svårigheter!
Till saken hör också; Ingen har ringt mig! Ingen från Rosenlunds Sjukhus har lämnat ett meddelande på min svarare! Ingen har försökt att nå mig på något sätt! Men, det är så pass insatta i mitt ärende att de i förmiddags visste att det inte är någon idé att ringa mig privat, utan att all kommunikation skall ske via min Boendestödjare!
De vet mina svårigheter, och ändå ringer de upp mig vid ett tillfälle och ljuger om att de sökt mig vid nästa och dessutom erkänner att de mycket väl vet att jag har svårigheter med att göra mig hörd via mobilen! Jag finner det obehagligt!

Jag frågar mig, vad det är för fel på Psykiatrin? Vad håller ni på med?

Det jag nu frågar mig är; Tar ni på Psykiatrin inte mig och mina problem på största allvar?
Beror detta på att jag ”inte passar in i mönstret för hur en deprimerad människa för sig, är och beter sig”, som läkaren påpekade vid vårt första besök.
”Du uppfyller inte rörelsemönstret för en nedstämd patient”, läkarens exakta ord citerat! Vad är det? Alla människor och patienter är individer och ni på Rosenlunds Sjukhus KÄNNER INTE MIG! Ni vet inte hur jag är och fungerar! Vilka dumheter!
Försöker ni på psykiatrin att ”trötta ut mig” och försöker ni att få mig att ge upp med allt ert ”strul” och era förbannade dumheter?
Väntar ni på att jag skall ta ett återfall i mitt missbruk, så att ni återigen kan lämna över mitt ärende till Socialförvaltningen, kommunen och Beroendemottagningen? Tänker ni verkligen gå så långt i er ignorans och i ert ovetande om en behövande och hjälpsökande människa, att ni kan räkna bort mig när jag väl inte orkar mer och tar livet av mig?

Vad är det för fel på psykiatrin?
Får det gå till så här? Får det verkligen vara så här och är det inte meningen att sjukvården skall hjälpa dem som behöver vård? Vad är det för flathet och slapphet? Har ni inget samvete alls? Lever ni helt ångest och skuldbefriade? Skäms ni inte?

Nu får ni gör något åt situationen!
Jag utgår ifrån att den nya tiden, som vi fick i morse och under morgondagen den 31:a Augusti, verkligen blir av! Vi har blivit tvungna att boka av och boka om viktiga möten i morgon, med bland annat Socialpsykiatri, för att få hjälp och få till det här läkarbesöket på Rosenlunds Sjukhus, så jag hoppas verkligen att detta nu blir av!

Jag vill även att de på Rosenlunds Sjukhus och Psykiatriska Avdelning, skall förbereda ett dokument för dessa händelser, så att jag kan vidarebefordra detta till berörda parter!

/ Janne Arthur Ringvall

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s